"Усещаш ли лицемерието си": Вегани vs църквата и убийците на животни

"Крайно време е църквата да заклейми убийствата на животни"
5 апр 2018 18:30,
189

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Легално убийство на бебета", "За някои робството никога не е свършвало", "Убийството на невинни няма оправдание", "Страданието не е добра храна", "Усещаш ли лицемерието си" - това са част от призивите на Български вегански съюз, който организира поредна акция, този път пред Светия синод днес от 18:00 часа. Поводът - убийството на животни като цяло, както и покрай големи религиозни празници и безразличието на църквата към тези прояви.
Още по темата

"Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза. 

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните, включващи жертвоприношения на животни, и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия тъ/па/ци защо протестират и крещят срещу БПЦ. Православната Църква дава умерени съвети,миряните и свещенослужителите постят през годината 4 пости(хората постят над 20-30 или 40 дена!). В извън постно време,Църквата препоръчва на вярващите миряни да се хранят с месо,млечни продукти,яйца,риба и морски дарове. Патриархът,Епископите,митрополитите,монасите през целият си живот НЕ ядат животинско месо,а само млечни продукти(сирене,кашкавал,мляко),яйца и риба и морски дарове. Тия вегани да не викат
75
8
 
32
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Не ги разбирам тия вегани.Едва ли не човек трябва да яде само зелена салата до края на живота си,иначе е престъпник.Салатата е гарнитура към храната и ОРГАНИЗМЪТ се нуждае от разнообразна храна,въпросът е човек да не прекалява и да се храни балансирано.Те не ядат месо и риба, за тестени изделия, млечни продукти и сладкиши не се споменава дали ги заклеймяват.Вегани е съкратено от вегетиращи индивиди,ама хората не са растения да живеят на фотосинтеза.Ако беше така щяхме да плащаме и данък слънце.
74
9
 
44
 
! Отговори
иван преди 6 години
Да ме извиняват тези "вегани" обаче май са прекалили с онази подправка, как и беше името, "сорос" май.
73
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А относно " убийства" на бебета( снимка номер 6),наистина е жестоко убиване на човешко дете в утробата на майка му,както и на новородено,непълнолетно дете. Относно агънцата( аз ги харесвам ,сякаш са малки дечица-кротки и невинни),месарите предлагат в месарницата месо на възрастни овен,овца и ***, а не на малко агънце и теленце. Веганите слагат във веган сладките си човешка с/п/е/р/***
72
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите и вегетарианците са милостиви към животните,но пък нямат нищо против АБОРТИТЕ. Това доказва,че вегано-вегетарианската секта е ЧОВЕКОНЕНАВИСТНА СЕКТА. тези,които протестират срещу Църквата са мръсни ЛИЦЕМЕРИ и МИЗАНТРОПИ. Кучкарите ги е грижа само за кучетата,но не и за другите животни,та тия вегани са същите.
71
3
 
34
 
! Отговори
айде стига,де преди 6 години
Аман от ид-и-о-ти!
70
2
 
23
 
! Отговори
така преди 6 години
Перформанси,юмручето от плаката...запазен знак на НПО-тата.Трибуна за бавноразвиващи се...новата порция психичноболни дивиации.Несъмнено развити във "ферми и лаборатории",които "произвеждат" подобни българофоби,човекофоби/слуги на Сорос и "Америка за България".А секс с неудошевени предмети-дървета,стълбове,храсти правят ли!!!И такива ненормалници има.Сигурно с див възторг клюпат ароматизирани хамбургери с ГМО...отот "Фак Донълдс",когато не приличат на ид''ти в центъра на София.
69
2
 
40
 
! Отговори
Жо преди 6 години
-Защо плачеш?-Режа лук...-Абе вие веганите съвсем сте изперкали!
68
5
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
единствената църква,която плаща десятък(от доходите си е.....???)
67
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много голяма разлика между убийство на човешко дете, и колене на ***,кокошка,петел,коза. Едното е наистина убийство и престъпление към човечеството(само покаяние,изповед и никакво повтаряне на този грях на детеубийството,жената може да получи прошка от Бога чрез Светата Православна Църква). Заколването и яденето на животни (и то само определени) НЕ е грях и НЕ е престъпление. Православната Църква казва на миряните да не ядат животинско месо,месни, млечни продукти,когато има църковни пости
66
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православната Църква,за разлика от тези умствено изостанали и побъркани вегани и вегетарианци, призовава жените,които са направили аборт към покаяние и осъзнаване на греха на детеубийството. И когато една вярваща жена се покае пред Бога и Църквата за греха си,за това че е убила детенцето си, и ако обещае повече да не повтаря този ужасен грях,тя получава прошка за този грях и изправление. Има жени,които са правили аборт,но после са се покайвали, А относно веганите- те са лицемери -те са ЗА аборта
65
7
 
27
 
! Отговори
Н преди 6 години
Не яжте агнета, не пийте мляко, фотосинтезирайте, а същите тези ИЗМИСЛЕНИ ВЕГАНИ СЕ ТЪПЧАТ С МЕСО КАТО НЕВИДЕЛИ !
64
8
 
12
 
! Отговори
Н преди 6 години
Не яжте агнета, не пийте мляко, фотосинтезирайте, а същите тези ИЗМИСЛЕНИ ВЕГАНИ СЕ ТЪПЧАТ С МЕСО КАТО НЕВИДЕЛИ !
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V prirodata vinagi e bilo taka.Ima plyachka ima i hishtnik.Prirodata ili Gospod(koityo kakto iska da go priema)ni e suzdala hishtnitzi.Zatova imame i kucheshki zubi s koito da razkusvame meso.Nishto suzdadeno ot prirodata ne e naprazno.
62
8
 
2
 
! Отговори
+++ преди 6 години
До nnnnnА къде гаранцията, че ти самият доста хладнокръвно няма да убиеш същество, на което друг би се радвал???
61
6
 
41
 
! Отговори
нормален преди 6 години
аз пък съм нормален - както за храната, така и за половата си ориентация!стига сте ни натрапвали мненията на малцинстото - който не иска да яде месо - да не яде, ама да не ми нарежда аз какво да ям!!!!!!!!!!!!!!
60
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично съм вегетарианец и никога, по никакъв повод не бих насърчил някой да промени хранителните си навици. Направил съм личен избор. Всички близки около мен ядат месо ежедневно, но нито един от тях не е проявил интерес към вегетарианството. Някой ден, ако имам дечица, ще ги храня с месо и ще им позволя да направят своя избор, както направих аз. Нека не натрапваме личната си философия на другите, да бъдем умерени в съжденията си и да търсим щастието без да променяме хората около себе си.
59
6
 
21
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Реално здравната ни система харчи за веганите повече, отколкото за нормалните хора. Веганите много по-често са заплашени от висок холестерол, високо кръвно, диабет и куп др. заболявания. Така че - да си зобат апчоците и да не ***...
58
4
 
34
 
! Отговори
Тормоз преди 6 години
Това е истински тормоз над нормалните хора. Ако веганите искат да експериментират със себе си - добре, това си е тяхна работа. Но няма доказателство, че това не е вредно. Няма живи две поколения вегани и третото да не е мутирало. Така че да ходат и да пасат, ако искат, но да ни оставят да си хапваме както искаме
57
26
 
8
 
! Отговори
nnnnn преди 6 години
До това е дискриминацияЗначи ти си готов да убиеш едно беззащитно зайче и да си щастлив от това? ТАКА ЛИ Е ?