Разходката излиза скъпо! Родители срещу търговците в парка

Недоволството им е заради атракционите в парк "Заимов"
22 юни 2018 14:55, Петя Славова
62

Родители недоволстват от търговците в парковете, които превръщат разходката им с децата в скъпо удоволствие. Като пример е даден столичния парк "Заимов", който е населен от всякакви търговци на хранителни изкушения и атракциони.

Според кмета на "Оборище" Васил Цолов първо трябва да се дефинират парковете - дали са места за отдих и почивка или лунапаркове.

"Родителите никога не знаят какъв ще е бюджета, който ще похарчат или надхвърлят, отивайки в парка. Парк "Заимов" трябва да бъде място за отдих и почивка, където да има ограничения за атракционите или т. нар. "подвижни търговски обекти", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той обърна внимание на случаите, в които търговците "наивно" предлагат на минаващите родители с деца непроверени стоки като захарен памук, балони, пуканки, печени ябълки и др. на места където нямат право да бъдат.

Кметът на "Оборище" обясни, че през деня общинските служители проверяват, но търговците са активни след работното време на общината.

Според Цолов, нарушителите се санкционират, но глобата не е достатъчна, за да да ги спре. Той допълни, че стоките, които се предлагат са със съмнително качество и произход.

"Парк "Заимов" е собственост на Столичната община. В схемата му е дефинирано къде какви обекти трябва да се разположат.

"Фирмите са участвали в конкурси. Тепърва предстои да бъде избран изпълнител, очакваме новия парк да заработи от догодина", каза още кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
29
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Ама някой насила ли ви кара да харчите пари по парковете, че пак ревете? Един вид, ако не гръмнете 50 кинта, няма да ви пуснат в парка, така ли да разбирам поредното жалко цвилене от простолюдието?
37
11
 
23
 
! Отговори
:) преди 5 години
Пичове, ясно че трябва да се казва не. Проблемът е, че ти казваш не, но другите не казват и детето се чувства доста кофти, когато всичките му приятелчета плюскат, а то гледа отстрани.
36
4
 
50
 
! Отговори
баща преди 5 години
Много родители пискат, че сина им не е станал истински мъж, защото няма казарма. Не уважаеми, мъж се става в семейството до 18 годишна възраст. Ако си глезите детенцето, ако му спестявате всички разочарования, ако не умеете да му отказвате неща вредни за самото него, ако не спортува и не полага усилия за да успее, няма да стане пълноценен човек.
35
4
 
32
 
! Отговори
мак преди 5 години
ако са нелегално или продават опасни стоки, общината да ги премахне. Но май работата е там, че родителите не могат да отказват на децата си, затова е това недоволство. Отделен е въпроса,че контролните органи трябва да имат различно работно време, каква е ползата от тях, щом всеки нарушител знае,че след 17ч. може да прави каквото си поиска.
34
19
 
12
 
! Отговори
Никой преди 5 години
Да, лесно е да се каже не купувай, но след това започва тръшкане, и всички ме гледат и сочат с пръст как детето ми реве и им нарушава спокойствието.
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26. След като смятате, че въпросните търговци са "света вода ненапита" да ви попитам защо не издават касови бележки ? Нещо нямам спомен последните години някой търговец точно там да ми е издал касова бележка. А от СО община да не се правят на ощипани моми, а да си направят екипи за проверки в извънработното време на общината. Абсурдно е това оправдание !
32
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 5 години
Че плащат патент е ясно, ме плащат рушвети на данъмните също, а как се отчитат за данъците, сигурно дават касови бележки :)
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Никой 26не знам запознат ли си , ама си плащат и за разрешително и за патент и за осигуровки и за счетоводител и понякога на някой данъчен на ръка ... не са забогатяли но не са на държавна хранилка и да храчат по цял ден по форумите и фейса :)))
30
13
 
10
 
! Отговори
РОДИТЕЛИТЕ С ИДЕЯТА преди 5 години
ДА СЕ ВРЪЩА КОМУНИЗМА! ВСИЧКО В ПАРКОВЕТЕ ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО! Я ПА Я! КАК НЕ ГИ Е СРАМ! ДА СИ КЛАТЯТ КРАКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН В ПАРКА ПО ЦЯЛ ДЕН И ДА ЗАБОГАТЯВАТ НА МОЙ ГРЪБ! ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ МИ Е ЛЕСНО С ДИТЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН? АЙДЕ, ИЛИ БЕЗПЛАТНО, ИЛИ ВЪН!!!
29
3
 
18
 
! Отговори
Илияна Р. преди 5 години
Мойто славейче е най-най-по-възпитано , долу ръцете ...
28
3
 
23
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До АнонименИ моята дъщеря я научихме по този начин. Като излезем на разходка или до магазина се купува по едно, максимум две. И тя си знае, не реве, не се тръшка...
27
6
 
34
 
! Отговори
bobi преди 5 години
тия родители вместо да реват за глупости, да си възпитат децата както трябва.. От малки ги превръщат в някакви *** лигльовци, които си мислят, че всичко им е позволено и трябва да получават всяко нещо, които си поискат..
26
7
 
27
 
! Отговори
Никой преди 5 години
Кога ли най-сетне ще разкарат тези нагли търтеи (търговци) от парковете? Като исщат толкова, да се обособи една търговска зона (битак) в парковете и готово. Тогава търгашите ще извият на умряло че унищожават работещ бизнес, който НЕ плащй данъци.
25
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са родители, които са научили детето си, че на всяко Аааааа! ще му кажат Наааа! Сами са си виновни
24
3
 
14
 
! Отговори
ахахаха преди 5 години
активни след работно време?! уау наглеци, мт кък тей ахахаха
23
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ви един много добър начин да научите детето да НЕ иска всичко,останалото са празни приказки.Ако няма потребител,няма и търговец.
22
12
 
36
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тия деца не са чували сричката НЕ. Всички са виновни на тия родители, но не и самите те за възпитанието на отрочетата си. Всеки им е длъжен за нещо, но им дай на тях само да си гледат кефа. То не бяха учители, не бяха продавачи, не бяха баби по площадките "ИМ" , детето им в гимназията видиш ли по тъмно тръгвало на училище, горкото, но не се сещат те да си го закарат, а спят удобно. На какво ли не се наслушах и нагледах от нагли родители. Никой не ви е длъжен! Не сте родители, а пародия!
21
7
 
44
 
! Отговори
баща преди 5 години
Първата дума, чието значение трябва да осъзнае едно дете е "НЕ". Това в последствие спестява много драми, както на детето, така и на родителите.
20
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По цял свят има базари и атракциони, само в Бг те пречат на родителите.Някой ще пише ли за ДДС-то, което трябва да е 15%?
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звъни телефон. Фънда дига. Мълчи и кима. Закрива микрофона и казва:- И Потник пита колко да вали. Ми ние решихме 100 да вали му казва.Слуша, слуша, затваря и се намръщено се обръща към щаба.- Потник каза, че при тях ще вали 150. Ама София е по-голяма, край, решавам 170 ще вали.През това време гражданите се информират на спешен брифинг мрифинг как ще се наводнява метрото, ама не знаят точно къде.Държавата е притихнала в очакване на дъжда.Приберете колите!