София – първенец по поскъпване на имотите. За година – с 11%!

Изпреварихме и Сан Франциско по ръст на цени на имотите
15 юли 2018 17:05,
86


София е сред 20-те града с най-бързо поскъпнали жилища в света. Това показва международен доклад на британска компания.

От няколко месеца купувачът Елена Янкова прекарва всеки свободен час в търсене на ново жилище. Търси тристаен апартамент в южните квартали на града. Готова е да отдели около 100 000 евро. Брокери пък обясняват, че често очакванията и реалността се разминават.

Само за една година апартаментите и къщите в столицата ни са поскъпнали с над 11%. Така София се нарежда на 18-о място по ръст на цените на жилищата в света – преди Сан Франциско.

В момента за двустаен апартамент в столицата трябва да си отделим между 75 и 95 хил. евро в зависимост от квартала. За тристаен апартамент цените могат да надхвърлят 130 хил. евро.

Защо и как столицата ни изпревари Сан Франциско по ръст на цените на жилищата – вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
34
 
! Отговори
Имотен балон част 2 преди 5 години
Защо продължавате да надувате балона? Банки, имотни агенции, медии, платени статии.Държавата на мафията България. Не купувайте на тези цени. Помнете 2008 *** година.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето заради това някой хора ще ги вкарат в затвора... имотната мафия не си поплюва..
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМЕНТАР 18Цените в София поскъпват,защото останаха съвсем малко жилища,...Глупости! 30% от жилищният фонд е необитаем. За София е около 20%!
20
3
 
25
 
! Отговори
BB преди 5 години
Нормално в софия има хиляди крадци окрали цяла България приватизация обществени поръчки наркотици проекти по които на работника трохи а началниците десетки милиони е това в Сан Франциско го няма за това няма и такъв ръст на цените. Ако има нормална държава 50% от едрата собственост ще бъде конфискувана а и ще трябва още много затвори да се построят
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къщите около София са се вдигнали поне 25%.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази хиперинфлация на имотите и със 100-ова инфлация на храните за 1 година, дали няма да надхвърлим критериите на ЕЦБ на средна инфлация от 1,5% и устойчива икономика? Ще има не само чакалня на чакалнята, и чакалня на чакалня на чакалнята! Къде сте ръгнАли ли с тая инфланция да влизате еврото? Кой ше обясни каква е връзката между цената на газа и цената на тока, че физиката никак не показва такава връзка! Кой пък вдигна цената на газа? Кой чрез газа прави политика? От къде идва газа!
17
15
 
8
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 5 години
Хората с пари,отдавна си накупиха,и то по няколко.А хората без пари,те и със помоща на банката,пак няма да се изплатят.Цените в София поскъпват,защото останаха съвсем малко жилища,поради ниският интерес и липса на купувачи.В строителният бизнес банката печели от строителят/предприемач,и от купувача. Дабъл шот.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цени има, сделки няма. Някой ще гори! Ха да видим кой. Много вода ще изтече до като въведат еврото (ако не стане като с Шенген) , за това никой не пазарува.
15
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте да си продадат хората евтино апартаментите , нали ще приемаме еврото.Който купил-купил , по-скъпо ще става .
14
4
 
48
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Трябва да си слабоумен за да дадеш 130 000 евро за София!?Мои приятели си купиха тристаен в мадридско предградие за 110000 евра!
13
3
 
36
 
! Отговори
икономист преди 5 години
а ето ви я дефиницията за балон - особено в изпаднала икономика, като тази в софия!
12
3
 
28
 
! Отговори
Банкет преди 5 години
Нали искахте ниски лихви? На 3% лихва ще броите четвърт милион за (почти) тристаен и се радвате, че сте "хванали влака" и сте инвестирали в тухли, вместо да мислите за деца, образование и почивки.На 3% ГПР ще ударят половин милион не защото струват толкова, а защото така искаме в банката. Само така остава нещо за нас, нали разбирате? Е, да някой ден някой ще каже ама тези апартаменти бе струват толкова, но дългът е до гроб, така че не се плашим и това.
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау чудно е там, излизаш на терасата и гледаш на комшията терасата и простора. Отваряш прозореца , и шум та се нетрае! Затваряш го .... гуче на комшия лае! Абе важно , че имаме най чистия въздух в Софето та да дичаме дълбоко.
10
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
6-ти А
9
1
 
9
 
! Отговори
Борим се за права! преди 5 години
И да им вземат обувките с токчета, за да ги дадат на изстрадалите мъже, та и темалко да се пофръцкат! :))
8
17
 
8
 
! Отговори
Още Ехо преди 5 години
На жените, които останат да работят, заплатите им да се намалят наполовина и парите да се разпределят за повишаване на заплатите на колегите им мъже!И защото мъжете винаги работят повече, сега за компенсация работното им време да се намали на 5 часа дневно, а жените да работят по 3 часа повече на ден, заради това, че не са хамали, миньорки и пожарникарки!
7
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поскъпнат още със 100% ,да спрат да се тъпчат куцо и сакато в София.Аман от миекащи мигранти.
6
19
 
8
 
! Отговори
Ехо от ІV км-тър преди 5 години
Феминистките са виновни!Ако не бяха навирили рогата да си купуват самостоятелни апартаменти, сега търсенето щеше да е с 50% по-малко и цените рязко щяха да паднат!По-богатите феминистки са си построили цели блокове и не щат да ги продават!Веднага правителството да уволни от работа всички шефове, които са жени, всички висшистки и всички останали жени, за чиито работни места има кандидати мъже!И имотите на жените да се отнемат и да се раздадат на мъжете като компенсация за страданията им!
5
9
 
42
 
! Отговори
Заслужава ли си? преди 5 години
Кой ще ги купува тия жилища, ако продължават да им вдигат цените?Аз ако събера пари ще си купя тук в Германия. В България не ми се връща.И Други хора емигрират, студенти не останаха да се дават под наем тия апартаменти.Да купиш жилище в България все ще те излъжат. За квадратура, може да няма вода, ако е на горен етаж близо до Витоша, или да се окаже ипотекирано.Има, няма топлофикация, плащаш тръби.Новото строителство е ***, а старите апартаменти, за тях ремонт, колкото да още един апартамент.
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гръмне балона ,гражданите" ще се върнат на село.