Контрол на контрола: Санкция от 100 хил. лв. за ремонтите в София

Фандъкова се закани: Следващата стъпка е прекратяване на договора!
9 окт 2018 14:15, Анисия Иванова
87
Контрол на контрола: Санкция от 100 хил. лв. за ремонтите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Имам сериозни забележки по отношение на строителния надзор, вече ги санкционирах със 100 хиляди лева, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с критиките по отношение на ремонтите в столицата.

"Много спекулации чух през последните дни. Разбира се гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение. То е важно за мен. Но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

"По отношение на изпълнението, материалите и качеството на изпълнението вече възложих контрол на контрола. Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола.

Поканила съм компетентни представители на Университета по архитектура и геодезия. Те вече бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така също и по отношение на начина на изпълнение", обясни тя.

По думите на Фандъкова строителният надзор има много важни функции, които обаче са останали встрани от дебата.

"Но аз имам сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор. Вече ги санкционирах със 100 хиляди лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре", посочи още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
14
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Уж сте големи тарикати и от всичко разбирате, а не можете да направите разлика между строител и строителен надзор. И мрамор от бетон не можете да различите, обаче ако трябва да мрънка и да се мучи сте първи.
47
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновник, някой ден ГЕРБ ще падне от власт и ще трябва да се върнете по родните си села. Просто за нищо не ставате. Взимай си заплатката, доде можеш, че после ще ти е трудно.
46
11
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ЧиновникВиж чиновниче, някога имаше в сф лаф - ***, по-***, та чиновник! Е не казвам, че и аз не стигнах до тези дълбини и твои висоти на папото да определя битието! Но на мен ми е простено, по обективни причини! Вероятно е и временно за мен, тъй като разрах оново дето ми бе необходимо! Твоят тамван, нал разбираш, че е мой под/дъно?!?
45
8
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До М, да ...Виж сега, вие от простолюдието сте като стадо и някой като ви подсвирне, всички хуквате след него. Така стана и с тези ремонти - повечето от вас дори не сте били там да видите кое как е, обаче като ви подвикнаха, че било некачествено и вие дружно замучахте. Даже отидохте да се излагате пред общината.
44
5
 
12
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До Анонимен/Без/Минало - Настояще- /Без/бъдеще!? Това е строежите на герб, това са архитектите на Герб, това е герб! Герб са началото и краят ! :)) Началото и Краят на София! Началото и Краят На българският род ?!? :)) Началото и Краят на държавата България!? :))
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонт на ремонта, контрол на контрола, трябва и кмет над кмета да има.
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, отидете в някое градче в Италия и вижте как се правят красиви площади. Какви са тези бетономрамори? Фюрербункера на Хитлер ли е отдолу под трамвайните релси?
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият ЕС е корупционна схема забъркана от марксисти и феминисти. Нищо не е безплатно, нито сиренцето в капана, нито европейските проекти. На нас мъжете трамвай не но трябва, нито плочки, нито лукс, асфалта какво му е лошото че го изринаха чисто нов, но нали да има къде охранените криви баби да се клатят напред назад по магазинчета. дайте на баби да ви управляват и гледайте излишества.
40
8
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ЧиновникТочно така ти си чиновник и триизмерното-четириизмерното пространство са ти непонятни, далечни и чужди! Не се обаждай кълвачо!
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А след контрол на контрола ще последва още един контрол върху контрола на контола зашото контролните органи се контролират от главния контрольор - Крусев (Фандъкова)
38
0
 
12
 
! Отговори
смях преди 5 години
Многото мина, до 2-3 месеца ще го видим. След корекциите нещата позамясаха. Не са супер, но не са и квото беше преди. Моето мнение е, че трамваят по Графа, трябваше да се махне. По - добре е от смешните турски павенца по витошка.
37
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
А така Картофке! Прекрати им договорите. Така хем ще са взели парите, хем нищо няма да са свършили, пък после *** ги гони да ти ги върнат. Ще се окаже, че са едни кухи фирми, собственост на клошар от Видин.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Фандъкова и Крусев(за когото правилно друг преди мен е забелязязал че става само за контрольор в градския транспорт) София започна не само да расте(презастроява) но и да грознее.А ремонтите се правят контролирано некачествено за да им се правят следващи ремонти и така безкрай да се краде.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмет на кмета дали ще има...ОСТАВКА!
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 33 Да приемем, че всичко е както казваш тогава защо фандъчката ще ги глобява или просто си местиш въздуха.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито плочките са криви, нито са счупени, нито има некачествена работаВярвам ти, че си чиновник.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДжиПиГейт и злоупотребите с европейски фондове не са спекулации
31
0
 
15
 
! Отговори
Мега преди 5 години
+24 000 000- 100 000=23 900 000
30
19
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Така и не се разбра къде точно е проблема с този ремонт. Нито плочките са криви, нито са счупени, нито има некачествена работа, на който и да е етап. Това, че на шепа безделници не им харесва модела на плочките си е техен проблем.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оплетоха се като петел в калчища и се чудят как да замазват. След като се видя какви са ги свършили ни проглушиха ушите, че обекта още не е завършен, а сега това нещо ще ги глобява. Няма лошо, но въз основа на какво нали от общината твърдят, че ремонта още не е завършен, ами ако глобените заведат едно дело и го спечелят кВо праИм тогава.