Официално: 23 000 нови столичани за година! Колко ли са всъщност?

София привлича млади хора, които искат да работят за добри пари
Обновена: 16 ное 2018 14:35 | 16 ное 2018 12:45,
135

Официалната статистика показва, че само за една година хората, които са се преместили да живеят в София са 23 000 души. Това обаче са официални данни, които идват защото именно те са решили да се регистрират, а със сигурност има и такива, които не са го направили. Това е и причината никой да не може да каже колко е всъщност населението в столицата реално.

Архитект Любо Георгиев, директор на общинското предприятие ''Софпроект'', коментира пред Bulgaria ON AIR, че всеобщото мнение, че в София живеят два милиона души е погрешно.

По думите му реално населението е около 1,4 милиона и десетки хиляди хора осъществяват дневна миграция, за да работят в столицата.

"Това е най-големият проблем, че много малко се знае за демографска статистика и информация. От различни места в България идват, идват и от Македония също. София привлича млади хора, които искат да работят и да получават по-високи заплати. Това е основната причина", обясни той.

Архитектът допълни още трафикът остава проблем в столицата, защото метрото само разпределя хората, които ползват градски транспорт, но пътуващите с автобус или друг обществен превоз са колкото тези, които излизат с колите си.

"Хора, София може да поеме, както в съществуващата си форма, така и в предвидените места за раширение на града, но ако всеки реши да се качи на колата си, няма как да стане, просто няма място за това", категоричен беше арх. Георгиев .

По думите му огромна част от трафика се образува от това, че родителите возят децата си на училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие бяхте една от медиите, които смятах за горе-долу обективни, но с това доказахте обратното. Да, 23 000 са се заселили, но са се изселили 19 000. Спестяването на тази информция води до бомбастични и манипулативни фалшиви новини. Реалността е, че София нито е презастроена, нито е пренаселена. Два са основните проблеми. Първо, хаос в устройствените планове и развитие най-вече в южните квартали за сметка на северните. Второ, огромния брой коли, двойно повече на човек в сравнение с Виена например
62
1
 
4
 
! Отговори
до ванката преди 5 години
Ти съм сигурен, че никога първо не си виждал кореняк софиянец!!! И второто е, само по сумите и колите ли определяш нещата.Сега си тук, но ще се постараем твоето поколение да не останне дълго в София и да си заеме мястото. Обещавам ти! Ти и твоите ***, съселяни сте временно явление
61
10
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 5 години
Ванка, ако си мислиш, че 3500 евро са нещо в София, объркал си се. Това е една нормална заплата за служител в международна компания с няколко години опит. Самият факт, че ти смяташ 3500 евро месечно за някакъв фактор, говори за теб колко всъщност си и аз не знам какво да кажа- прoст, смотaн сeляндyр.
60
2
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Само човек от онези 80% може да повярва на етзи статистика ебз да ги провери. Според твоите статистики, София е на последно място по брой коли на 1000 човека население между областните гардове в България. например според атзи същата статистика в Перник има 898 коли на 1000 човека, във Водин 860 на 1000 човека и т.н. Аз се поинтересувах да разбера как точни ни лъжат за броя на колите в София, а ти приемаш безрезервно всяка лъжа. За броя на колите в София и Мюнхен сравняват ябълки с круши
59
3
 
3
 
! Отговори
Vankata преди 5 години
До До 47 "Ванката&Ko rechi, chuiek?
58
2
 
9
 
! Отговори
До 47 "Ванката& преди 5 години
Пример, като този индивид, доказва само че трудно ще се оправим!!! Самовглъбен егоист, пречупващ реалността, само през собственото си храносмилане и кеф! Такава е разликата между българи и всички други. В онези за нас развити държави всеки е добре, ако и общността е добре, тоест спасението и добрия живот минава през добруваннето на всички, а не през индивидуалното такова. Викат му общество на това!!!
57
7
 
5
 
! Отговори
Vankata преди 5 години
До АнонименСигурно е някой ***, в панелки живеят кореняците или скъсаняците :) Я съм у гоуем апартамент, Шопе :) Благодаря на Господ за зелената зона - всички продавачки , фризьорки и магазинерки с рейса на работа, аман от кореняци с коли за по 4 бона. Не мога да си позная улицата с тази зона, ЕВАЛА СОФИЯ ЕВАЛА ФАНДЪЧЕ
56
4
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
Откровено ти казвам- говориш пълни глупости. Колите в София като брой за 4.5 пъти повече от тези в Мюнхен. В София има брой коли колкото в огромен европейски град (2-3 пъти по-голям от София). Статистики. Задръстванията идват от лигавото население- градският транспорт му бил гаден, щял да ходи с кола. Аз взимам петцифрена заплата, но ходя на работа с електрически скутер- тази сутрин го написах. Не, че нямам и нов спортен автомобил в гаража си, но с него ходя на пазар, на ски, на почивки.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са много хората в София, малко са. Проблемът е, че София я управляват хора, които нямат капацитета да управляват село Долно Нанагорнище.
54
0
 
13
 
! Отговори
Том преди 5 години
София е българското чужбина.
53
8
 
5
 
! Отговори
Истински столичанин преди 5 години
Ей превзеха ни тези провансали долни....
52
6
 
6
 
! Отговори
Истински столичанин преди 5 години
Ей превзеха ни тези проплвансали долни....
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕЛЯ*НИТЕ ВЪН ОТ СОФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изселили са се 19500.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и манипулацията.Наистина са мигрирали 23 хиляди,ама 1950 са се изселели.Разлика 3500.Поредната брокерска манипулация.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяците да си се връщат на село....Ами, как да ти кажа, това Тия ни са от нашия край, да си одат е точно манталитетът на селото. Градът за това е град, защото в основата му е мобилността и там отиват да работят хора от много други места. Иначе си е именно село, а за това как другите с нищо не допринасят предполагам, че си на социални помощи.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какво да работи човек на село?... управляващите да са направили нещо по въпроса?... по селата има само грабежи от етноса и толкоз, за съжаление...
46
5
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Задръстванията в София са заради некадърността на кмета и бандата й да се справят с организацията на движението и паркирането в София. При такава некадърност и 100 коли да останат в София, задръстването е сигурно. Между другото, колите по улцииет на София са малко и се движат в пъти по-малко в сравнение с големите градове на Западна Европа и за да отидат на работа изминават два пъти по-големи разстояние в сравнение с отиващите на работа с кола в София и много повече хора отиват на работа с кола
45
15
 
12
 
! Отговори
Vankata преди 5 години
Обожавам Софията чуйек! Дойдох на 900лв сега съм на 7 бона...чисто :) Живея в Лозенец и ми е през ... за кореняците СофЕанци...Като има лев, къща извън София и хептем ми дреме за вас в гетата и панелнките, кореняци смачкани
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не отидат в софия, ще отидат в лондон, кое е по-добре за държавата?...