Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако такива велики бизнесмени не експлоатират безобразно хората като ги принуждават да живеят на ръба на оцеляването, нямаше да има протести. Ако такива бизнесмени не плащаха на политици и в страната имаше законност, нямаше да има гигантски злоупотреби с държавни /опа-нашите пари.
450
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може един милиардер да продължава да е алчен и да иска да съдере и последната кожа от гърба на нормалните хора. Ако тези, които му пречат изчезнат, кой ще превива гръб, за да му изкарва кинтите и фамилията му да тъне в разкош?
449
2
 
20
 
! Отговори
Димитрова преди 5 години
И ако не е "Улицата", кой ще ви плаща данъци от които да крадете? Нали "Улицата" е вашият работодател и ако не и харесва как работите е в право да ви изгони. Безсрамници !!!
448
0
 
30
 
! Отговори
// преди 5 години
Преди време Домусчиев нарече един журналист ***, а всъщност той е най-големият *** , че и престъпник
447
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя гелосания ***, защо не си намери някое подобно на него другарче и да спре да дава идеи на народа, каквито не са му искали. Народа е този, който както и когато пожелае ще излиза на улицата и няма нужда от благоволението и разрешението на който и да е. Нека не забравяме държавните служители и народните представители в парламента, че е крайно време да осъзнаят, че се наричат народни представители не случайно и не случайно не се наричат бизнес представители, което очевидно отдавна са решили!
446
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 508Стига кряка, бе сeляндур!
445
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШМЕНТИ- ИМА ЛИ ЗАКОНИ, А ТЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ СПАЗВАТ, АКО НЕ Е РАЗРЕШЕН ПРОТЕСТА ОТ ОРГАНИТЕ, КОИТО РАЗРЕШАВАТ ТОВА, КАКВО СЕ СЛУЧВА, С ТИЯ КОИТО СА НА УЛИЦАТА, ТЕ НАРУШИТЕЛИ ЛИ СА И АКО НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ КАК СЕ ОЧАКВА ДА РЕДЯТ НОВ СВЯТ СПРАВЕДЛИВО- НАЛИ ТОВА Е В ОСНОВАТА НА ВСЯКО ОБЩЕСТВО- СПРАВЕДЛИВОСТТА. ЗАКОННОСТ, РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ, СИЛНИ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, НЕЗАВИСИМ СЪД, БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ОСНОВАТА НА ВСЯКО СПРАВЕДЛИВО ОБ/ВО.
444
2
 
47
 
! Отговори
Ергин Енгин преди 5 години
Хора разбрахте ли ние сме просто ''УЛИЦАТА"
443
1
 
11
 
! Отговори
лекар преди 5 години
До 504 ЧичоИзвнете но вие на какви хапчета сте ? Консултирайте се с лекар специалист защото тези хапчета ви се отразяват зле на психиката
442
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ммалиииииииййй ! *** тоя как се е изцъклил бе ! Е такива ...ци като тая са на всякъде по ръководни постове в държавата и ние си мечтаеме да се оправиме. Ще стане ама друг път.
441
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа може, може нали сме демокрация - държавата това сме ние ... Защо хората и държавата се представят като две отделни? Некой не иска да се раздели с комунизма дето шепа беха "богоизбрани" и решаваха за всички
440
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, че " гражданското общество" е в ръцете на червената Мая.
439
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В едно е правПротестират шепа хора и то такива, които и помежду си не се разбират.
438
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаря домузчиев е много прав. Гражданите на РБ са превърнати в бездомни и безправни роби. Само той може да нарежда на държавата.
437
1
 
27
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
До Росен Халачев Имате ли представа в развитите европейски държави какви са данъците и как да разпределени в техните общества? Най лошото данъчно облагане в ЕС е в България. За съжаление политиците се правят, че не разбират. А ако наистина не разбират, трябва да бъдат сменени.
436
6
 
49
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Улицата има в пъти повече права да диктува какво да се прави в България, отколкото няколко смешковци, отъждествяващи се с бизнеса български!
435
2
 
41
 
! Отговори
А как може преди 5 години
От дънки на пазара в Младост и като дойде ГЕРБ-мултимилионер и голям предприемач.За една нощ се превърна в принц от просяк.
434
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ме отвращава! Тирове с преопакована продукция от Китай или с талибани, превозвани с корабите му!
433
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има нужда от прогресивно данъчно облагане.месечен доход до 1000 лв. - данък 5%месечен доход до 2000 лв. - данък 10%месечен доход до 5000 лв. - данък 20%месечен доход до 10000 лв. - данък 35%месечен доход над 10000 лв. - данък 50%Ще се запушат устичките на доста мутри... пардон де, бизнесмени.
432
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бизнесът се отъждествява с държавата.Това е истината пичове ,и не се чудете що есе тъй нищо не става,и гризем вече30г.пръчката.