Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
2
 
25
 
! Отговори
Лошата преди 5 години
Абе ей дърт Меринджей държавата е Народа и на тоя народ му писна от такива меринждей като вас измислените бизнесмени и измислени политици .Да та светна 2.5 милиарда евро от ЕС и българи живеещи в чужбина България получава всяка година за да може да ви върви мръсния бизнес , да попитам колко заплата получават твоите секретарки , чистачки и счетоводителки а,колко ще се бръкнеш в джоба да им платиш да ги изкараш на протести да спрът народа ..Да не стане накрая така,че УЛИЦАТА да спре теб накрая.
390
1
 
35
 
! Отговори
Ст. преди 5 години
Този е по-долен и от Доган и Пеевски взети заедно
389
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може улицата да диктува, господин Домусчиев, като прекалите твърде много може. Не сме ви роби, вече имаме избор, българският паспорт не е толкова лош.
388
3
 
37
 
! Отговори
един от многото преди 5 години
АБЕ КРАДЛИВ ***,НАУЧИ СЕ ,ЧЕ УЛИЦАТА Е НАРОДА! АКО НЕ ГО ПРОУМЕЕШ,ЩЕ ГО УСЕТИШ.
387
14
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
то не е и улицата, а няколко стотин субекта!
386
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до Платен,ааа не знам,според съобщенията в медиите при среща между БКП начело с Корнела и техният алтернативен бюджет мнението на "бизнесмените "било ВЪЗДЪРЖАНИЕ!На мен това ми направи впечатление,при Борисов вият като вуци за минималната заплата,буквално замразиха увеличението на осигурителните прагове,а при Корнела която предлага 640лв.минимална заплата ОТ ДОГОДИНА при 560 на Борисов ТЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАТ да протестират,Как не ,знаят кой им даде куфарите с пари НА ДРУГАРКАТА ПАРТИЯТА!
385
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите да плащат такса на общината за ползването на пътното платно и тротоарите. Така ще се знае кой дава парите за протестите. В противен случай да протестират на поляните около града.
384
1
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Гела и Едмокнижника в една лодка... Ама никой не се съмнява в това! Странното е, че винаги до Гела са и пишмансиндикатите, които уж следва до тях да са работниците, за които Гела и такива, като него не искат да вдигат заплатите и да внасят работници от Азия!19
383
4
 
19
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До коза мостраАбсолютно съм съгласен за стъпаловиден данък. Също така най-ниските доходи трябва да се освободени. До 1200 на месец - 10%. За всичко над 1200 до 2500 - 20%. За горницата над 2500 на месец - 30%.Подобно на Германия, Холандия, Белгия...
382
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 421Улицата е на уличниците - ***, безделници, бездомници.
381
2
 
32
 
! Отговори
Гелосания преди 5 години
Евала, Кире. Люсни още шепа гел и мушни два апа от твоите. Ти си ги знаеш. Ме малко още ти остава, дърта пиявицо.
380
0
 
16
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
а не е ли крайно време данъчната ставка да се промени от 10% на прогресиращ както е в нормалните европейски държави. Нали уж сме в ЕС. Народе да го предложим за гласуване. Прогресивен данък върху печалбите,така бойко ще има пари за магистрали,училища,болници,любовници и даже лудници
379
3
 
29
 
! Отговори
До платен преди 5 години
Абе не знам кой седи зад протестите, но тая вечер по медиите видях кой седи зад Тиквата, послушните синдикати и муцуни като Убавеца по горе.
378
2
 
31
 
! Отговори
Шпеко преди 5 години
Не дразни УЛИЦАТА,щото още спи,СЪБУДИ ЛИ СЕ СТАВА ЛОШО!!!
377
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Cтадо оФцe протестира...Нормално за България...
376
1
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
В самото изказване на въпросния бизнесмен има дискриминация. Секретари и счетоводители не са само жени! Учим и двата пола, записваме висше и търсим работа по специалността си.В Германия винаги в обявите стои М/F мъж или жена.Това само по себе си е още един повод за протест. 12 години членство в ЕС, а един от основните принципи не се спазва!!!
375
17
 
4
 
! Отговори
Платен преди 5 години
Зад тези протести стоят партиите които са зад борда но явно нямат парички за по-нерехави протести
374
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм,този не знае ли за "бунтовете"в Аскоу стоят негови събратя от КРИБ,неслучайно в родните поля на Гадев са едни от най-активните "бунтари"пък макар и 50 човека,не знае ли това разградската.....
373
0
 
0
 
! Отговори
кокала преди 5 години
Д Нико Отдавна и не само той.
372
3
 
22
 
! Отговори
УЛИЦАТА преди 5 години
Няма ли кой да обясни на този *** , че УЛИЦАТА е ДЪРЖАВАТА ??? !!!! УЛИЦАТА е най- големият страх на съвременните крадци , УЛИЦАТА е кръвожадна за справедливост и мъст , УЛИЦАТА е НАРОДА !!!!! НАРОДА СЕ НАДИГНА И ТЪРСИ СМЕТКА НА ДУШМАНИТЕ СИ !!!!!