СО с награда за шофьорите: Безплатен паркинг на метрото!

Фандъкова призова гражданите да слязат от колите си
3 дек 2018 11:30,
69
СО с награда за шофьорите: Безплатен паркинг на метрото!
Снимка: Архив, Булфото

Заради мръсния въздух – всички буферни паркинги на метрото в София днес ще работят безплатно, обяви в личния си профил във Facebook столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Причината са високите нива на фини прахови частици във въздуха тази сутрин, които са два пъти над нормата.

Столичната община ще приветства всеки, решил да слезе от колите си и да ползва услугите на столичния градски транспорт.

Още по темата

"Аз лично ще използвам градския транспорт, за да отида на работа и призовавам всички, които могат, да оставят личните си автомобили в днешния ден", написа Фандъкова.

Освен това, от общината призовава гражданите спрат да се отопляват на твърдо гориво и да преминат към алтернативни начини на отопление.

"Пиковите стойности през студените зимни дни се дължат основно на отоплението на нискокачествени въглища, сурови дърва и отпадъчни материал", написа още Фандъкова. 

По думите и през последните седмици екипи на Столичния инспекторат и полицейските управления са направили 140 проверки в няколко софийски квартала. Най-много сигнали е имало в "Красна поляна", "Овча купел", "Подуяне" и "Кремиковци".



Фандъкова призова за пореден път парламентът да криминализира нерегламентираното изгаряне на отпадъци, защото по думите и административните санкции, които общината налага, нямат нужния ефект.

Проверки ще има и от страна на полицията. КАТ също ще следи за опазване на въздуха през днешния ден.

От "Пътна полиция" ще предприемат извънредни проверки на автомобили, които видимо замърсяват атмосферата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, как така съвпадна началото на отоплителния сезон с безплатните паркинги? Тея ни имат за будали............ А къде потъват всички милиони от синя и зелена зона? Нали с тези пари щяхте да оправите проблемите с паркирането в София?
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С'елинджъри живи ли сте в тая смрад?
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На СО не им ща ни паркингите, ни метрото!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси, и от въздуха пари правят вече, нямат наяждане!!!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиковите стойности на замърсяване с фини прахови частици в София са някъде около 1 часа през нощта. Явно автомобилите са виновни за това, защото тогава ги няма по улицит от няколко часа.....
60
1
 
15
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРКА преди 5 години
"Аз лично ще използвам градския транспорт, за да отида на работа"Някой серизно ли си въобразява, че тая би отишла на работа с градския транспорт? Тя по-скоро ще си остане вкъщи от колкото да й се наложи да се качи в градския транспорт.
59
0
 
8
 
! Отговори
Трамкар Т8М-900М преди 5 години
Проверки на видимо замърсяващи автомобили и безплатни буферни паркинги трябва да има винаги.
58
1
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Цитат: Фандъкова призова за пореден път парламентът да криминализира нерегламентираното изгаряне на отпадъци (т.е. опитва се да перхвърли собсвената си вина на други), защото по думите и административните санкции, които общината налага ( три глоби по 50 лева за година), нямат нужния ефект (а как да има, когато хиляди остават неглобени?).
57
0
 
10
 
! Отговори
До 53 nas преди 5 години
Цялата ж.к.Надежда е заобиколена от квартали, в които се отопляват с печки. Модерно предградие, Захарна фабрика и Триъгълника от едната страна и Военна рампа и промишлена зона Илиенци от другата страна са достатъчни, а има и още.
56
0
 
9
 
! Отговори
- преди 5 години
Проблема далеч не е в автомобилите, все пак нали трябва да има някой виновен.
55
3
 
1
 
! Отговори
Край преди 5 години
"КАТ също ще следи за опазване на въздуха през днешния ден"Маани бегай бе тия нашите управници милиардери станаха акъл не им дойде. КАТ как точно ще следи за въздуха днес??? Цела година си джиткат неизпраните коли - без катализатори, а в днешния ден КАТ вее ще ги какво...Слези Боже си прибери куците пилета недоучени...
54
2
 
3
 
! Отговори
Точно обратното преди 5 години
Точно при такова наднормено замърсяване е много по-добре градският транспорт да се спре и всеки да ползва автомобил, вкл. такси, и да не се излага на това замърсяване.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Делът на колите в това замърсяване е толкова малък, че на практика го няма и въпреки, че Фандъкова много добре го знае, пак продължава да лъготи за колите, опитвайи се така да оправдае некадърността си.
52
4
 
0
 
! Отговори
nas преди 5 години
в хубавата надежда 4 с предимно бледолико население си мирише на печка та не се търпи. Но нека си обвиним шведите за всичко зло.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JJИ аз съм в близост и никои не предприема нищо...то са каруци по пътя, разминават се с "властите", които нищо не им казват. Мен за един не работещ фар не направиха на нищо :) Кефи ме как в тая държава има закони само за нормалния бял човек..
50
0
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 5 години
Тая съвсем за зевзеци ни взе, буферните паркинги имат 5000 места, в София в момента щъкат 150000 автомобила
49
0
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Ех, м..... му! Знаех си аз, че трябва всеки ден да влизам в личния профил на Фандъкова във фейса, ама пусти мързел! И ето резултата - не съм разбрал, че финните прахови частици са 2 пъти над нормата и че паркингите ще са безплатни! Извода е - четете какво пише Фандъкова в личния си профил за да не се прекарате!
48
1
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Е техните коли са нови и не замърсяват!
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Призовавам вместо да седим и да чакаме да умрем от рак на белите дробове да последваме примера на парижани и да украсим Витошка като шанзелизе!
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примера трябва да го дадат между другото депутатите и не само те,а и от министерства и учреждения! Целия център е един огромен паркинг за техни коли,а нас ни карат да спасяваме въздуха!