Решено: Барбалов замества Крусев до края на мандата!

Паргов настоя, че Барбалов се превръща в многоръкия Шива
Обновена: 6 дек 2018 12:53 | 6 дек 2018 12:15,
38
Решено: Барбалов замества Крусев до края на мандата!
Снимка: Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви на днешното заседание на столичните общинари, че Дончо Барбалов, който е заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" поема транспорта и строителството от подалия остака Евгени Крусев.

"Той съвсем добре може да се справи с тази задача", настоя тя пред общинарите, на които не пропусна да отчете дейността по вече бившето направление на Крусев.

"Политиките в сферата на транспорта в последните години доведоха до 172 нови автобуса, екологични; първите 20 електробса, които ще пуснем следващата седмица. Догодина 90% от автобусите на София ще са нови. Очакваме 13 нови трамвая. До края на годината ще пуснем нова тролейбусна линия, която свързва "Манастирски ливади", "Лозенец", "Центъра" и "Люлин"; въведохме нощен градски транспорт; изградихме обособени трасета и други. Това са мерки, които променят София", уточни тя.

По думите й не всичко обаче е минавало гладко: "Имали сме много проблеми и продължаваме да имаме много проблеми. Лепенето на етикети върху направеното не правят чест на никого. Затова благодаря на г-н Крусев за енергията, с която работеше и затова, че постъпи достойно и мъжки при възникнал проблем".

Според нея Прокуратурата ще продвери действитята на всички, участвали в процеса по ремонта на ул. "Граф Игнатиев", а вложеният материал отговаря на всички стандарти за качество.

"По договор плащаме само това, което е вложено. Ремонтът на "Графа" причини огромни проблеми, но мисля, че никой от вас не е забравил, че "Граф Игнатиев" беше лунен пейзаж с ориенталски привкус. Аз нося отговорност за решението за този ремонт, но стърчащите релси, дупките, кашоните и сергиите повече няма да бъдат лицето на София", заяви още Фандъкова.

Кметицата се извини за мръсния въздух през последните дни: "Безпорно в зимните месеци имаме проблем с ФПЧ. Чрез мярката "зелен билет" Общината търпи серизони загуби. Всичко е свързано със средства, няма безплатен обяд. Мерките, които са приети са свързани с бюджета на Общината и цената се плаща от данъкоплатците - до 200 000 лева на ден".

Самият Дончо Барбалов заяви, че първата му задача като отговорник за транспорта в столицата ще бъде пускането на движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев".

По думите му работата е много, но общината има добри екипи. Той уточни, че трябва да се подготви и бюджета за 2019 година.

Барбалов заяви, че още днес отива на "Графа" да направи проверка, да види до къде са го докарали и какво ще се прави от тук нататък.

Лидерът на общинската опозиция БСП-София Калоян Паргов заяви, че отговорността, която се носи за всяко действие и бездействие във всяка община, се носи от първо лице ед.ч., от кмета на общината.

"Дори и да се превъзложи на някой зам.-кмет да се изпълняват дадени функции, първостепенния разпоредител (кмета) в случая г-жа Фандъкова, не се освобождава от отговорсност", обясни той.

"Ние винаги сме подкрепяли ефективни политики, които решават проблемите, но големият проблем на София е контролът е отговорността. Тя трябва да се носи от кмета на Общината и да я покаже, не криейки се зад една или друга пешка, която давайки шах бива заменена от друга. Г-н Барбалов държи в едната ръка пари, в другата болница, в третата трамвайче. Надявам се, че г-жа Фандъкова последната година от мандата ще постъпи мъжки и ще поеме ресора "Транспорт", допълни още лидерът на градските социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгеджийското синче става заместник кмет по какво ли не.Как наричаме тази власт, в която ченгетата от ДС и техните деца заемат основните позиции?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злополучният ремонт на "Графа" - 100% щета за еврофондовете. 24 милиона лева ще бъдат платени от българския бюджет след корекция от Брюксел.С преработването на поръчката и нейното възлагане на Джи Пи Груп е нарушен член от наредбата за посочване на нередности по ЗУСЕСИФ, който предвижда 100% корекция. Така ремонтът ще е изцяло за сметка на българския данъкоплатец.
6
2
 
8
 
! Отговори
Фандък Юрданов преди 5 години
"Благодаря на Евгени Крусев, че си изпълни ролята на бушон. Гепихме заедно, щом ни хванаха, той изгоря, аз оставам начело на инсталацията."...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадец-Бушон 2.В ГЕРБ е пълно с кадри от БКП и техните деца и внуци вече.
4
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
А бе бабо Данче, ти правиш ли разлика между финансова и строителна дейност? Така насади младия и неопитен Крусев на обект дълъг малко над 1,5 км, остави го да глътне вода и сетне каканижеш, че който отговаря за нещо, да си носи отговорността! Сега правиш от Барбалов сторъкия Шива и той при по-сериозен обект ще се насади на пачи яйца. Да си чувала нещо за УАСГ? Между Строителния техникум и сградата на бившата фондация на Рокфелер?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, МАФИЯ!
2
2
 
9
 
! Отговори
Круси преди 5 години
Огледайте му муцуната и ще разберете що за крадливи нещо иде реч. Дончо Страпончо ще оправи сега транспорта. Да започне с рязането на лентата на Графа. А, Граф Дончо?
1
2
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Дончо номенклтуратс който цял живот си клати краката по канцеларийте сега и транспорта ще оправя. След като вкара финансите вече в ред. Абе докога ще ги търпим да ни се подиграват с подобни нефелни назначения. Бай Дончо и за пазач на склада не бих го сложил а Фандъковица с два ресора го натовари.