ГЕРБ и БСП в люта схватка: Законно или не се харчи излишъкът?

Социалистите смятат, че това е "кражбата на годината"
Обновена: 14 дек 2018 19:19 | 14 дек 2018 17:45,
122
ГЕРБ и БСП в люта схватка: Законно или не се харчи излишъкът?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отново скочи срещу начина, по който се изразходват публичните средства и как ще бъде разпределен излишъкът от 2 млрд. лева. Според червените това ще бъде "кражбата на годината", а Спас Гърневски контрира, че кражбата на века е станала след 89-та, когато социалистите са разграбили държавата.

Още по темата

Антон Кутев настоя, че от левицата миналата година са направили разчети, че излишъкът ще е именно над 2 млрд. лева и средствата е можело да отидат за пенсии, обезщетения за отглеждане на дете или за земеделските производители, но управляващите не са приели нито едно предложение на БСП.

"Управляващите казвате, че сте свършили много работа и затова сте събрали толкова много пари над предвиденото в бюджета. Това е лъжа! Умишлено подценявате приходната част на бюджета с една доста непочтена цел: да дадете възможност на Борисов да преразпредели еднолично 2 или 3 млрд. лв. от паричките на българските граждани, заобикаляйки законите на страната. Събрахте почти 3 млрд. лв. повече, но не ги вкарахте в бюджета, умишлено намалихте рамката на бюджета, и сега харчите тези пари по най-непрозрачния начин", настоя Антон Кутев.

Той упрекна и решението на правителството да похарчи 1 млрд. и 350 млн. лева от въпросния излишък за строителството на магистрала "Хемус", вместо да бъдат вдигнати пенсиите.

"Тези пари ще бъдат изхарчени без никакви обществени поръчки. Двама или трима човека в тази държава ще решат, на кои фирми да платят милиард и половина лева, изцяло в разрез с духа  както на закона, така и на демокрацията. С това тези хора ще станат неприлично богати, въпреки че вероятно вече са такива, защото не им е за първи път", продължи Кутев.

"Кражбата на века стана от 89-та, когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте държавата", обърна се на свой ред пък Спас Гърневски към опозицията.

По думите му правителството е събрало въпросните 2 млрд. от борба с контрабандата и сивата икономика. Гърневски настоя и че кабинетът харчи всички средства законосъбразно.

Гърневски настоя и че именно олигарсите в България произлизат от БКП и от Държавна сигурност.

Депутатът от ГЕРБ скочи и срещу президента Румен Радев и го обвини, че чертае разделителни линии и се вживява в ролята на "опозиционен лидер".

"Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък в очите президентът оглави похода на всички, които отдавна копнеят да заличат постиженията на днешните управляващи. Г-н Радев, вие самозваният борец срещу корупцията подминавате факта, че за първи път от тези 30 години на прехода, вече година у нас действа мащабен закон за борбата с корупцията", заключи Гърневски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
проекта Изрел се закрива. Активно изпразват територията на България.В случай на нужда им е препоръчано да се заселват по нашите земи.Не я изпразват заради арабели щото ще стане война.Срещу евреите няма да скочим Айде честито на всички печеливши.
64
0
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Казах ви, БСП и ГЕРБ са мошеници, за останалите да не говоря. Всичките са техни патерици. Държавата се управлява точно от 2-*** души, които се сменят и се въртят. Тези 2-*** души въртят на пръст държавата и се разпореждат с парите ми, без да съм им позволил. Е това е истината, ако щете вярвайте.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП Бедна България
62
1
 
7
 
! Отговори
златната ябълка преди 5 години
Нали така си уреждат сметките тоест се разплащат на послушните на власта ,и поизпират някой лев за швейцарските банки
61
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
С Бойко и БСП ше е все така !
60
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Само партия "Възраждане" ще ги вкара в пътя
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко подарява пари както му скимне и ги взема от нашия джоб. Те Гергов затова му биха шута, че е д.*** и *** с Борисов.А за ДПС отдавна се знае, че се спонсорират от ГЕРБ. ДПС е с всички, които дават пари.А Боко взима заеми и купува всеки, който може да му се опъне.
58
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ГЕРБ.БСП.Патриоти.ДПС.Стоката различа ама производителя е един
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб, БСП и дпс са едно и също нещо, факти:Бойко подари 48 млн на Гергов. Бойко подари тец Варна на Доган за 3200лв и му обеща 38 млн лева на година, дори и да не работят! Бойко продаде Булгартабак на Пеевски, които в момента затваря фабрики и уволнява работници и заедно извършват контрабанда на цигари през Турция. Това са фактите а вие са карайте кой какъв е! Еднакви крадци са.
56
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гребени.Червени.Обърнал се Илия пак между тия .
55
8
 
10
 
! Отговори
друг гласоподавател преди 5 години
Този президент е моят президент. И според социологическите проучвания на още 60% от българите. Единственият политик, чиито рейтинг две години след избирането му не мръдна.
54
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тез ограбили държавата Онез ограбили държавата.Как тъй всички се изредиха на власт.Всеки плюе другите колко крадът пък в затвора никой не вкараха.Май всички са за там!!!!!!
53
10
 
6
 
! Отговори
гласоподавател преди 5 години
Този президент не е мой президент.Още три години ще издаяним.Аз не обичам демонстрациите, но той и така си знае.
52
1
 
16
 
! Отговори
Провалилата се БКП преди 5 години
Възкръсна първо със БСП после със СДС и сега със ГЕРБ. Едни и същи комунисти ни управляват от началото на така измисления преход.
51
8
 
7
 
! Отговори
реални резултати преди 5 години
Южна България видя резултата от инфраструктурата.Време беше и Северна България да вкуси от благодата.БСП загуби и тези хорица. Затова ги е яд.А хората, които работят като получат заплата ще помогнат на родителите си.Стига пенсионери са издържали децата си.
50
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
като го казва БАТЕ бойко е закон НО,къДЕ Е законут.боико
49
6
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
48
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
седнал Бойко на пейката да почине.По едно време минава комшията и потропва с бастуна."Абе бай Пешо сложи му една гумичка на тоз *** къде ме боли главата а ти троп - троп .Бойко баща ти ако си беше сложил една гумичка нямаше и ний да берем тез ядове с тебе.
47
6
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
46
5
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!