Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата

Главният архитект ще представи новите разделители, каза кметът
Обновена: 13 мар 2019 15:08 | 13 мар 2019 15:07, Анисия Иванова
79
Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител. Това каза на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с наложилото се демонтиране на разделителните съоръжения на улицата поради инциденти с пешеходци.

Попитана какви ще бъдат допълнителните разходи за смяна на така наречените "перки на акули", тя отговори:

"Допълнителни разходи до момента не е имало. Всъщност, първият път ограничителите не бяха сменени, а отрязани. Аз лично тогава не бях съгласна, защото мислех, че първият вариант беше по-добър. Но, както и да е, проектантите така предпочетоха“, припомни Фандъкова.

Още по темата

"Сега говорим за безопасност на хората, затова главният архитект работи и днес ме информира, че има няколко варианта, които трябва да се видят, обсъдят и да се направят разчети“, обяви тя, цитирана от "Фокус".

Кметът изтъкна, че главният архитект скоро ще представи публично вариантите на разделителите. "Разходите по демонтажа със сигурност ще бъдат за сметка на изпълнителя, останалото трябва да видим, да се направят разчети“, отбеляза още тя.

На въпрос дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация.

Тя припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция заради наранявания на дървета. "Тук сме безкомпромисни“, увери още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
2
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Първо да демонтират името на българомразеца Игнатиев, бодливите ограничители са бял кахър...
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натурали камънак по тротоара и на това му казват съоражение.хахаха!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибата се вмирисва откъм главата, т.е. от Фандъкова.
30
2
 
4
 
! Отговори
Проектантитеее ... преди 5 години
Рибата се вмирисвала от главата. А за деветото "чудо" на света "Ремонт на улица Граф Игнатиев" кое е ГЛАВАТА? Вярно - проектантите! Да ги хванеш, та главата у перката на оная риба ... То тепърва колко има да мирише ...А за друга една глава - друг път!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозно и вредно . Ако е залично ползване ще го оставят ли да се спъват и да си разбиват глави и челюсти ? Пред толкова специалисти в кметството това е непростимо и излишни разходи , все някой от тях го е одобрил това нищо с подписа си . Оказва се , че виновни за грозотиите по улицата няма . И все пак има !
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-некадърно направен ремонт, като този на Графа, май не съм виждал. Грозно, безвкусно, пошло и ... опасно за хората.
27
2
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Трябваше да се изработи методиката .А дали са гранитни или бетонни паветата не е важно .Тоест една и съща технология и за центъра и за кварталите . Ако има нужната механизация за тази технология щеше да е два пъти по евтино . Но трябваше да се направят и компромиси.На трамвая не му е там мястото .Една голяма част от центъра трябваше да е пешеходна зона като в Европа . Само заради трамвая цената е двойно по голяма ,а да не говорим че и поддръжката се оскъпява. Нали затова има метро .
26
0
 
16
 
! Отговори
??? преди 5 години
Няма ли най-накрая тази да подаде оставка и да стане клиент на прокуратурата, вместо с мазна усмивка да бълва лъжи?!
25
0
 
21
 
! Отговори
. преди 5 години
Оф мани перките, да бяха само те! То е безумие! Толкова грозно и некачествено е направен Графа, няма такава пародия! Едни павенца, едни улеи с пясък, едно закърпване с парченца, подпъхвани покрай шахти, дървета. А частта от него на Славйков, майкооо, там си е мизерия, такава грозотия, с едни метални асми :) За жалост поръчки се печелят само от "наши" хора, които са очевидно некадърни. Да не говорим за "шведите" работници, сложат, позагладят, там да замажат работата, надницата си върви...
24
0
 
26
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Тая Фандъкова лъже без да мига... ДЕНОНОЩНО!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безплатен обяд няма, ако въпросната фирма се е съгласила да е за нейна сметка - представете си тогава за "конкурентната" цена за поставянето им. Какво е виновна иначе фирмата за безхаберието на възложителя... Та, колко години ще я правят тая улица, питам само - то ще изтече гаранцията на вложените "качествено" материяли :)
22
0
 
18
 
! Отговори
трайчо преди 5 години
е нали тези перки са одобрени по проект, защо да се махат за сметка на фирмата изпълнител, те само изпълняват проекта. Чв са мърлячи от Джи Пи груп и не могат почти година да направят отсечка от 1 км е така, НО защо те да плащат, ако това недоразумение дето по улиците е по проект. ДОколкото знам инвеститора и архитектите изготвят и одобряват проекта.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един добър вариант е Картофелия да плати от джоба си /не я жалете, тя има бая кинти/ тн надгробни плочи и да си ги закара на село!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е виновна фирмата изпълнител, че неуки *** възлагат безумия? Преди 44 година, преди тази неука банда да завземе властта с преврат и избие интелигенцията на страната, при изграждане на цялостния облик на градове и паркове , са викани знещи и можещи западни архитекти, а не гламави милиционери както сега.
19
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да бе !!!
18
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 5 години
Фандъкова яко харчи обаче това да въведе ред в града и да вземе да го управлява - забрави. Показателно е че в София липсва нещо елементарно и неструващо пари като табелки с номерация на сградите. Където ги има са от соц времената.
17
1
 
9
 
! Отговори
- преди 5 години
Всеки обещава, да видим само как фирмата е платила - до сега никой не е показал, как която и да е фирма , плаща неустойки или "нещо" е за нейна сметка.
16
2
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Картофената е толкова плоска, че даже не може и да излъже като хората. Не съм адвокат на фирмата, но в какво по-точно и е вината изпълнила е проекта и толкова най-много да осъди общината и да им платят двойно пак от нашия джоб.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага след като ги махнат ще започне кампания: как може между тротоара и трамвайната линия да няма обезопасително обозначение. След като неминуемо стане първия инцидент (не дай Боже все пак): ще започнат снимки и репортажи на пострадалия и за безхаберието на общината да не остави обезопасения. И пак ще сложат перките.
14
0
 
14
 
! Отговори
A преди 5 години
До Анонимен 7Защо комунистически. Тези динозавърски зъби са гербаджийски. С такива големи зъби ръфат от обществени поръчки и еврофондове.