Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата

Главният архитект ще представи новите разделители, каза кметът
Обновена: 13 мар 2019 15:08 | 13 мар 2019 15:07, Анисия Иванова
79
Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител. Това каза на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с наложилото се демонтиране на разделителните съоръжения на улицата поради инциденти с пешеходци.

Попитана какви ще бъдат допълнителните разходи за смяна на така наречените "перки на акули", тя отговори:

"Допълнителни разходи до момента не е имало. Всъщност, първият път ограничителите не бяха сменени, а отрязани. Аз лично тогава не бях съгласна, защото мислех, че първият вариант беше по-добър. Но, както и да е, проектантите така предпочетоха“, припомни Фандъкова.

Още по темата

"Сега говорим за безопасност на хората, затова главният архитект работи и днес ме информира, че има няколко варианта, които трябва да се видят, обсъдят и да се направят разчети“, обяви тя, цитирана от "Фокус".

Кметът изтъкна, че главният архитект скоро ще представи публично вариантите на разделителите. "Разходите по демонтажа със сигурност ще бъдат за сметка на изпълнителя, останалото трябва да видим, да се направят разчети“, отбеляза още тя.

На въпрос дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация.

Тя припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция заради наранявания на дървета. "Тук сме безкомпромисни“, увери още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
15
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Има въпрос ...Кой да премахне перките....по-лесен въпрос не съм чувал....ами този който ги ПРЕДЛОЖИ!Нека да извади пари и да заплати неразумното си предложение, както и да предложи ново иновативно, а ако не може да го възложи на друг, който може, а не на свой човек, подчертавам последното! Ако имате други въпроси, ама с по-повишена трудност с удоволствие ще ви отговоря, напълно безплатно!
12
1
 
17
 
! Отговори
Димитрий преди 5 години
Защо фирмата ще плаща?Когато са били планирани и после монтирани защо инвеститора не е възразил.Стига с това за сметка на изпълнителя ако той ги е сложил против волята на възложителя тогава да е за негова сметка.Това правова държава ли е?
11
0
 
24
 
! Отговори
цитат преди 5 години
на В. Енчев:Ако гербаджиите имаха морал, вчера и днес трябваше да има две оставки. Фандъкова трябваше поне да си посипе главата с пепел заради перките на акула по Графа. И да благодари на съдбата, че няма загинал от смъртоносните й камъни по позлатената столична улица.
10
0
 
20
 
! Отговори
Съд преди 5 години
Фирмата изпълнител може и да се обърне към съда, защото тя изпълнява нещо, което е одобрено то възложителя. забравих в РБ закони няма. Върховенството на закона по тази територия е 0!
9
0
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
До коментар 1 > Добър въпрос показващ пълната некомпетентност на възложителите, т.е. общината.
8
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Да си слагат...перките на гърба и да политат в...космоса,за да търсят милионите потрошени от Фандъкова в...многострадална София.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви "перки" бе ?Това са направо огромни зъби на комунистическите динозаври, застрашително насочени срещу обикновения пешеходец !
6
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Маани бегай бе Властта изгърби ГБС/Трейс/ДЖи Пи груб/ Водстрой/хидрострой и други нейни фирми - направо ги фалира от глоби. Вервайте ми.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега може да ги смените с дълбок 3метра ров пълен с вода и за по-сигурно пуснете и крокодили.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E как за сметка на фирмата, ако са поръчани от КАТ?!
3
0
 
26
 
! Отговори
haha преди 5 години
"Тук сме безкомпромисни - в харченето на народните пари за собствени облаги
2
0
 
27
 
! Отговори
Милиард преди 5 години
А сметката за скъсаните нерви на Софиянци кой ще плати?
1
1
 
37
 
! Отговори
д преди 5 години
И защо разходите на изпълнителя, в случая перките са проектантско решение, което изпълнителят е изпълнил.