Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават

Някой цели да извлече дивиденти от пореден скандал
8 май 2019 13:54,
411
Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават
Снимка: архив "Булфото"

Граждани алармираха за предстояща промяна на облика на пространството около храм-паметник "Александър Невски" в София. Според различни публикации е щяло да се премахнат емблематичните павета и скултури, за да бъдат заменени с гранитни плочи, подобни на тези около храм "Свети Седмочисленици" на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

И градинката пред Ректората на поправителен, пак ремонт на ремонта!

Кметицата на София публикува мнението си по повод недостоверните твърдения, според Йорданка Фандъкова това са поредни манипулации, целящи политически дивиденти. Ето и нейната позиция, изразена във Facebook:

"Гранитните павета около храма "Александър Невски" се запазват – това предвижда одобреният проект, който представихме миналата година, когато стартира ремонтът в цялата зона.

Публикуваните сега визуализации са още от конкурса за избор на проектант и не отговарят на одобрения проект. Тези манипулации няма за помогнат нито на политиците, които искат да извлекат някакъв личен дивидент за момента, нито на гражданите да получат вярна информация.

Моята лична позиция и становището на НИНКН още при одобрението на проекта на архитектурно студио "А.Д.А" – бяха за запазване и на паважа, и на скулптурите на Далчев в градината зад Военния клуб. Затова и през 2017 г. проектът беше променен, като категорично запазва гранитните павета около "Ал. Невски" и по участъка от ул. "Оборище" между ул. „Г.С. Раковски“ и централния вход на храма. Проектът предвижда единствено пренареждане на паважа на местата, на които има неравности и нужда от ремонт. Променихме и предвиденото от проектанта модерно осветление с високи мачти. Заедно с НИНКН съгласувахме осветление, което отговаря на съществуващо при първоначалната визия на площада."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Фандъкова,имаме си кмет на място!
8
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време за Витошка колко помия изляха върху Бойко! Сега върху Фандъкова! Ларгото- бе,Графа-бе,Ал.Невски- бе,околовръстното-бе,паметника на Самуил- бе,имената на спирките на метрото- бе,градинката Кристал- бе,шадравана на Славейков-бе, Централна баня- бе,НДК- бе! Смешни сте!!!
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама много бързо реагира кметицата. Защо нищо не каза, когато "ремонтираният" Граф Игнатиев се наводни...? Или пак чака преоверки и ще налга глоби...Най-добре е нищо повече да не ремонтират. Да си изчака мандата до края на годината и да си се скрие в Самоков, без да си подава повече носа от там!
6
1
 
30
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Фандъкова, а какво правим с квартали като Модерно предградие???Там има стотици незаконни постройки, няма канализация, улици, тротоари и са супер забавени проектите? Отчуждаването трае по 6-7 години, защото лелките в този отдел са пред пенсия и нищо не ги интересува?Районната администрация трепери от БХК и мачка редовните и нормални жители на квартала??А ти какво правиш, за да ръководиш тази анархия?????Снимаш се по градинки и електробуси и се мислиш за успяла???
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йорданке,какви политически дивиденти търсиш,като нищо,което правите или ремонтирате не е като хората.Ние на очите си ли да вярваме или на твоите оправдания???
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ,не се накрадохте бе...
3
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой е излъгал за площада, но кметицата определено ИЗЛЪГА преди година и половина, че ще премахне мутренската автокъща и чалга-кръчмата от Борисовата градина. Не само, че още са си там и мърсят парка, но мутрите си вдигнаха и покрив да не им вали на скъпите мутренски коли.
2
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКОГА ЩЕ МЪЧИТЕ ХОРАТА НА ГРАФА?! ЦЯЛА ГОДИНА НЕ МОЖЕТЕ ДА ПАВИРАТЕ 900 МЕТРА-НЕКАДЪРНИЦИ!
1
53
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Фандъкова за постоянните подобрения. Червените реват яко горките