Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават

Някой цели да извлече дивиденти от пореден скандал
8 май 2019 13:54,
411
Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават
Снимка: архив "Булфото"

Граждани алармираха за предстояща промяна на облика на пространството около храм-паметник "Александър Невски" в София. Според различни публикации е щяло да се премахнат емблематичните павета и скултури, за да бъдат заменени с гранитни плочи, подобни на тези около храм "Свети Седмочисленици" на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

И градинката пред Ректората на поправителен, пак ремонт на ремонта!

Кметицата на София публикува мнението си по повод недостоверните твърдения, според Йорданка Фандъкова това са поредни манипулации, целящи политически дивиденти. Ето и нейната позиция, изразена във Facebook:

"Гранитните павета около храма "Александър Невски" се запазват – това предвижда одобреният проект, който представихме миналата година, когато стартира ремонтът в цялата зона.

Публикуваните сега визуализации са още от конкурса за избор на проектант и не отговарят на одобрения проект. Тези манипулации няма за помогнат нито на политиците, които искат да извлекат някакъв личен дивидент за момента, нито на гражданите да получат вярна информация.

Моята лична позиция и становището на НИНКН още при одобрението на проекта на архитектурно студио "А.Д.А" – бяха за запазване и на паважа, и на скулптурите на Далчев в градината зад Военния клуб. Затова и през 2017 г. проектът беше променен, като категорично запазва гранитните павета около "Ал. Невски" и по участъка от ул. "Оборище" между ул. „Г.С. Раковски“ и централния вход на храма. Проектът предвижда единствено пренареждане на паважа на местата, на които има неравности и нужда от ремонт. Променихме и предвиденото от проектанта модерно осветление с високи мачти. Заедно с НИНКН съгласувахме осветление, което отговаря на съществуващо при първоначалната визия на площада."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
23
 
! Отговори
Фъндък от запаса преди 5 години
Щото до момента не бяха скандални всички ремонти на фъндъка.
48
2
 
39
 
! Отговори
Eha преди 5 години
Пейка 10 000, кошче 1000 лв ... що не отговори на този въпрос....Как една пейка ще струва 10 000 и кошче 1000
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак 10 милиона за пренареждане и същата свинщина с коли около църквата
46
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жо Фандъкова,Вие и Вашата експертна тайфа крадохте и съсипахте повече от достатъчно. Просто си идете, моля. Превърнахте този град в грозна купчина итонг и евтини плочки. Стига вече, наистина.
45
2
 
51
 
! Отговори
До родената софиянка преди 5 години
Точно на селяните не им пука за Графа и Седмочисленици.Те не помнят Феята и Ропотамо.На селянина му дай сама МОЛ и асфалт.Селянина няма сантиментални спомени от красивата СофияАко на някой му харесват ремонтите,значи или е лъжец или ***.И да знаеш повечето млади китайци от Илиенци са родени в София.
44
2
 
45
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Съдейки по резултата от досега направените ремонти,може да се каже ,че ни очаква едно незабравимо ремонтно изживяване в ареала на Ал.Невски.След ремонта ,който ще се точи бавно и мъчително ,ще последва ремонт на ремонта, а след това ,за да е пълна забавата на ремонтният- ремонт ще се направи нов ремонт и ето дошло време пак за ремонт.Нещо като вечен ремонтен кръговрат.Ама много го умее това ГЕРБ .Не трябва на големи градове кметовете да са артисти,поети,художници,балерини учителки/освен тези по математика и физика/.Кметове трябва да са инженери и архитекти-урбанисти ,икономисти.
43
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават"---А, ***, Дано! Да не мислиш, че ти вярваме! Ос.ахте цяла София, народът не на шега се възмущава, сега вече ви хвана "шубето" и започнахте да се "изнаназаждате", както викаме ние у Радомир, у градо!
42
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, и това ли място смятат да налазят ГРОБ-аджиите?!? И да го съсипят както стана с "Графа"?!? Май им изтича временцето и гледат максимално кешунец да усвоят...... Жалко...
41
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУСНИ НА СОФЯНЦИ КОМУНАЛНА ТЕМА ЗА СОФИЯ И ИМ ГЛЕЙ СЕИРА))):
40
5
 
44
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Трябва да призная,че управлението на София през последните години ,ако не беше трагично щеше да смешно и забавно,но през сълзи.Няма нещо за,което са се захванали и да не са се провалили.На ГЕРБ символа трябва да е хипопотам,затънали са в фекалии до шия , а отворил уста като хипопотам да искат още да управляват и да усвояват/крадат/.Ама то на усвояване насита няма.А сметките на политически и управленчески лица в офшорни зони са от порядъка на 100,200,300милиона.И в един прекрасен момент тези лица ще отидат при сметките
39
27
 
15
 
! Отговори
родена софиянка преди 5 години
До Анонимен 30И аз съм доволна, но явно "столичани в повече"...май станаха наистина в повече!Че и дават селски акъл за всичко.. Ужас!!!!!!!!!! Направо съм погнусена от коментарите на селяните в София.
38
7
 
39
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Предполагам,че първоначалният проект е бил с асфалт,но след като придобива публичност, веднага се отказват от тази *** идея.Съдейки по направените до момента ремонти и този ще бъде поредният провал,въпроса е дали по-голям или равен на този на "Графа".Когато ремонтите се възлагат на правилните фирми ,собственост на точните хора,а те пък свързани с правилните политически лица и структури,просто няма как и този ремонт да не е поредният провал.Ако се интерпретира една песничка на Т.Колев,която в някакъв актуален вариант би звучала "И след провала,пак провал"
37
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г*рберастията искат да откраднат паветата за вилите си, че да се чувстват столичани и на село.
36
5
 
40
 
! Отговори
Фандъка преди 5 години
Показаха стар проект. В смисъл след като го показаха, вече е стар.
35
9
 
48
 
! Отговори
срамота преди 5 години
Тая селска даскалица е срам за софиянци.Направо се чудя как толкова време в двумилионна София кметува някаква средноинтелигентна женица ,чието единствено качество е да следва по петите шофьора на Т.Живков.Срамота е бе ,столичани.Толкова ли няма един по-интелигентен човек в София?
34
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София заприлича на Сталинград 43-та, само че вместо немци имаме ГЕРБери.
33
2
 
32
 
! Отговори
а Графа? преди 5 години
та забавянето си е вече половин година поне. Санкциите за 'забавяне' са по 240 000 лева на ден! А за лошо качество - 'При некачествено изпълнение на поръчката се дължи неустойка в размер до пет процента от стойността на договора - около 1,2 млн. лв' ! Да сме чули нещо за 'санкции'??? Не - обаще същите проектанти и строители ще правели и ремонта около Ал. Невски! Защото явно са много добри? Може би дори ще облекат работниците си в свещеннически раса - да се 'вписва' в пеизажа?
32
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гледах военният парад на 6-ти май и си мислех за жълтите павета там. ако решат да ги махнат, не танк, ами един автобус от град.транспорт да мине, и ще изрови новите плочки, каквито и да са. нямаме в днешно време успешно направен или ремонтиран булевард. за саботаж ли го правят...от некадърност ли.... така,че, което е старо, но добро - запазете го !
31
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София е синя! Беше,е,ще бъде! Цвета на благородниците!
30
52
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като Софиянец съм доволен от това което се прави за града!