Баш майсторът! Взел парите, за да боядиса блок, а после изчезнал

Потърпевшите са готови да го съдят, той твърди, че имат да му доплащат
Обновена: 26 юли 2019 13:38 | 26 юли 2019 11:15, Камелия Цветанова
61
Баш майсторът! Взел парите, за да боядиса блок, а после изчезнал
Снимка: Булфото, архив

Потърпевши столичани издирват майстор, на когото платили, за да им боядиса входа, но той изчезнал, без да свърши договореното.

Жители на блок в квартал "Дружба” плащат на майстора 2 305 лв. Избират го от интернет платформа. Той им предлага оферта с най-ниската цена.

Домоуправителят Соня Иванова обясни пред bTV, че майсторът е дал отстъпка за материалите и са сключили договор за 4 610 лв. Плащат половината предварително.  Вместо да започнат с ремонта обаче, майсторите започнали с оправданията. 

Ремонтът все пак започнал през юни и трябвало да приключи за 10 дни. Близо 2 месеца по-късно едва 4 от 9-етажната сграда са частично реновирани. Потърпевшите сравняват казуса си с ало-измамите.

В опит да намерят майсторите, подават жалба в полицията. Органите на реда им обяснили, че договор може да се прекрати само по съдебен път.
Оказва се, че избраната от тях интернет платформа, не носи отговорност нито за потребителите – нито за качеството на услугата. Тя само свързва клиента с изпълнителя. Асоциацията Активни потребители често се сблъскват с подобни казуси.

Съветът на специалистите е да проверяваме внимателно с кого сключваме договор и да търсим правата си.
Според адвоката на майстора Николай Цветков договорът е прекратен едностранно от домоуправителя – по телефона.

Не майсторите трябва да връщат пари, а хората дължат на тях, твърди защитникът.

Причината – неустойка по договор, вложеният труд на майсторите и материалите. Ако не са съгласни могат да оспорват, но отново в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като ни санираха блока - и стълбищата измазаха, и инсталацията смениха, и автоматично ЛЕД осветление сложиха. Всичко безплатно.А съседния блок, щот са много умни, куткудякаха, че искали да им взимат апартаментчетата и не щяха санировка. Е сега се занимават с такива лъжливи майстори.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак добре, че не им са сложили шапката.
9
0
 
27
 
! Отговори
от 1 преди 4 години
до 2 и 3,отклонявате се от темата. Почвате да ми говорите за договори, домоуправители, врели некипели. Преди няколко години в Англия имаше случай на парченца стъкла в една краставица от Теско(супермаркет в Англия). Постваше се денонощно краставицата, заедно с името на супермаркета и обекта от който беше купена. Дори тука в България излезе новина. В нашата държавица какво правим, крием имената на веригите, фирмите, майсторите и оставяме народа да гори. Какви договори, става въпрос за свобода.
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки домоуправител се прави на работодате. Като преземцията му е , че майстора е безработен и той домоуправ. му осигурява работа . Така , но не му плака осигуровки и застраховка. И нака домоуправ. задължително да си вземе таксичка/ подкупче/.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е резултат от забраните да си правиш сам каквото ти е нужно.Само бесилка пред "коня" ще оправи нещата.Инак бития,бит и т.н.,знаете го продължението.
6
6
 
18
 
! Отговори
Korean soup преди 4 години
"Органите на реда им обяснили, че договор може да се прекрати само по съдебен път". По-голяма глупост не бях чувал. Той съдът само с това щеше да се занимава, ако това беше така. Органите на реда да вземат да си свършат работата и да намерят измамниците и да не дават правни консултации, за каквито очевидно не са компетентни.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат си писмен договор, има някакво изпълнение, майсторът е на светло, работили са нещо там, едните имат претенции, другите също. Кой крив, кой прав ще се види от договора. Да го съдят, за каква полиция става въпрос.
4
8
 
17
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Държавата и ГЕРБ са виновни!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен случай дайте номера на блока да го проверим. Каква е истината.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До1. Там е работата, че 99% от ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ взима пари от майсторите без знанието на дом съвета. Тези пари са от зоговора. Контрола се прави постоянно от домоуправителя за извършената работа и ако има допълнителни работи да ги плати на майстра. Обикновено домоуправителите бяга от допълнителното плащането. Първо си взимат пари от поръчката , като мислят , че им се полагат. То си е рекет.
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте името на тоя майстора, в белите държави дори снимка ще му се покаже за да няма повече измамени, тука пазим престъпниците и оставяме народа да гори. Дори и да има извинителни причини пак е добре да се изтипоса за да не се случва и на други.