Полицията да се бори с тротинетките, това е престъпно!

ВМРО: В Европа ел. скутерите са със статут на велосипеди
13 сеп 2019 15:15,
107
Полицията да се бори с тротинетките, това е престъпно!
Снимка: ВМРО

Министерството, създадено и съществуващо с цел да опазва закона и да следи за неговото съблюдаване, го нарушава по най-безцеремонен и арогантен начин. При наличие на толкова много проблеми, свързани с безопасността  на движението по пътищата в столицата и страната, да се отделя и без това оскъден ресурс за реално незаконна борба с тротинетките, е престъпно. Съгласно Закона за административните нарушения и наказания и установената съдебна практика - за да бъде едно деяние нарушение, то трябва да е регламентирано в закона чрез съответната правна норма. Не може да се налага наказание за нарушение, че едно превозно средство не е регистрирано, при положение че законът не предвижда неговата регистрация. Това казва в позиция до медиите столичният общински съветник и член на националното ръководство на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера.

Още по темата

Като няма правила за тротинетките по улиците, ще цари хаос

В поне два европейски регламента, тъй като обичаме да даваме примери отвън, електрическият скутер или тротинетка, е приравнен на велосипеда. Да се налагат глоби за нерегистрирана тротинетка предполага да налагаме глоби и за нерегистриран велосипед. А това вече гранични с абсурда. Непонятен остава и хъсът, с който се налагат глоби и санкции при толкова ясен от юридическа гледна точка казус, посочва Контрера.

Нужни са реални и работещи предложения за регламентация на електрическите скутери, а не дивотиите на паразитната структура Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Тя, за съжаление, беше необходима, но откъм изпълнение докарахме поредния безсмислен орган, чиято основа цел беше явно да се трудоустроят едни хора, заявява в заключение столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
5
 
! Отговори
Грaдски трнспорт преди 4 години
Возете се в грaдския трaнспорт нa 50-60 грaдусa и дишaйте дълбoко, не ви трябвaт тротинетки пък и извън тролейбусите въздухa е зaмърсен.
55
4
 
7
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Точно най-консервативните патриархалци, фенове на "свободата" на автомобила, сексисти, алкохолици и фенове на оръжия, незачитащи правата на никой освен собствените, вкл и на пътя, така да дават акъли за тротинетките... малко странно е...
54
4
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Дааа,редно е тротинетките да минат през основен преглед на канал,проверка за зимни гуми като завали сняг,стикери,гражданска.За скей бордовете на децата тоже! А полицаите,които съставят актове на двоен психопреглед!
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47. И каква е разликата с хората, които висят по спирките на същите 32 градуса и после ходят на работа ? Случвало ми се е да ходя с транспорт и пак да съм капнал от пот. Моите приятели, които се придвижват с колело и карат около 4-5 км си носят дрехи и се преобличат.Нямам против скутерите, като средство за придвижване, имам против, ако се оставят да се движат безразборно и без правила. Нека да реграментират къде, с колко км/ч, как и ог кои трябва да се карат и всичко ще е наред.
52
6
 
4
 
! Отговори
Да преди 4 години
До АнонименЗа твое сведение има ПТП с тротинетка, бутнала жена в Слънчев бряг. За сега толкова.
51
2
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Предприемчиви милиционери са решили ,че у нас може да вадят пари от всичко,защо не подгонят и инвалидите с ел.колички.Как не се сетиха за тях.
50
2
 
15
 
! Отговори
Норге преди 4 години
В Норвегия тротинетките могат да се движат навсякъде, с изключение на шосетата. Няма проблем да караш по велоалея или в пешеходна зона. Каската е задължителна, а максималната разрешена скорост е 22 км.ч. Полицията има малки радарчета на тринога, с които мери скоростта на велосипеди и тротинетки. Какво обаче стана в Бг? Две години се продава продукт, който не е никак евтин. Хората понакупиха тротинетки и сега изведнъж някой реши, че трябва закон. Малко след дъжд качулка.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Забранено ли е, да имаш телефон. Ми не е ...
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42За 4 месеца вече, не е имало тежки катастрофи. Първите коментари тук, предвиждаха по 10 убити на седмица, едва ли не. Честно казано, въпрос на ВРМЕ е, да се случи нещо, но засега, тези машинки са далеч не са дъските на смъртта, каквато ги изкараха ...
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46Другия път дай примеси от Isis направо ...
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Да, ама я се придвижвай 6 км с веосипед, когато е 32 градуса на директна слънчева светлина. Отиваш на работа и си потни и лепкаво нещо и направо е ужасно ...
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
из фейса се моташе клип, как индийски заптиета прилагат закона върху возещите се повече от двама на моторетка.. с бамбуковия кол, или първия или третия го отнасяше яко...
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен цялата тази истерия около електрическите скутери, които били супер екологични и необходими за София е пълна глупост, защото по същия начин би могъл да се придвижваш с велосипед в София. Този Карлос Контрера според мен е взел някоя сериозна комисиона, за да защитава интересите на наскоро навлезлите фирми за отдаване под наем на скутерите. Въобще не става въпрос за защитаване на някакви граждански права, но вие му Вервайте !
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Много ясно, че нямa, a тeзи зaщo изгoнихa Волен и крепят престъпниянефелен режим и се държaт кaто опозиция. Те сa длъжни дa я поискaт и дори дa рaзпънaт пaлaтки пред КAТ aкo стоят зaд думите си.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми милицЮнер, сър!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повтарям се - очаквам първото ПТП с тротинетка. Да видим как ще реагира КАТ, как ще реагира съда?От едната страна човек с недоказани умения, неположени изпити за способност, без застраховки, без защитни мерки - от другата страна водач с изрядни документи, но в нарушение. Щото моя опит показва, че дори да блъсна тротинеткаджия, докато минавам на червено с превишена, пак тротинеткаджията ще го изяде в съда.
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не може да се налага наказание за нарушение, че едно превозно средство не е регистрирано, при положение че законът не предвижда неговата регистрация"М, не е прав. Като не можеш да го регистрираш, значи е незаконно. Хванат ли те с нещо незаконно - отнасяш си наказанието. Не можеш да регистрираш една камара неща, които по принцип не са забранени. Забранено ли е да имаш една-две атомни бомби? Ми не е. Ама ако те хванат - кофти. Забранено ли е да експериментираш с хора? Ми не е...
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ви показва колко гадна, гнусна, неадекватна и смотана е държавата ви ...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Да не мислиш, че ше си го даде кат :)
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама в "чужденеция" хората са толетантни, я някой да иде да обясни на някой нерез със скъпа кола да бъде толерантен към останалите. 1000% ще има меле. Просто културата на хората е много ниска.