Полицията да се бори с тротинетките, това е престъпно!

ВМРО: В Европа ел. скутерите са със статут на велосипеди
13 сеп 2019 15:15,
107
Полицията да се бори с тротинетките, това е престъпно!
Снимка: ВМРО

Министерството, създадено и съществуващо с цел да опазва закона и да следи за неговото съблюдаване, го нарушава по най-безцеремонен и арогантен начин. При наличие на толкова много проблеми, свързани с безопасността  на движението по пътищата в столицата и страната, да се отделя и без това оскъден ресурс за реално незаконна борба с тротинетките, е престъпно. Съгласно Закона за административните нарушения и наказания и установената съдебна практика - за да бъде едно деяние нарушение, то трябва да е регламентирано в закона чрез съответната правна норма. Не може да се налага наказание за нарушение, че едно превозно средство не е регистрирано, при положение че законът не предвижда неговата регистрация. Това казва в позиция до медиите столичният общински съветник и член на националното ръководство на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера.

Още по темата

Като няма правила за тротинетките по улиците, ще цари хаос

В поне два европейски регламента, тъй като обичаме да даваме примери отвън, електрическият скутер или тротинетка, е приравнен на велосипеда. Да се налагат глоби за нерегистрирана тротинетка предполага да налагаме глоби и за нерегистриран велосипед. А това вече гранични с абсурда. Непонятен остава и хъсът, с който се налагат глоби и санкции при толкова ясен от юридическа гледна точка казус, посочва Контрера.

Нужни са реални и работещи предложения за регламентация на електрическите скутери, а не дивотиите на паразитната структура Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Тя, за съжаление, беше необходима, но откъм изпълнение докарахме поредния безсмислен орган, чиято основа цел беше явно да се трудоустроят едни хора, заявява в заключение столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безопaснoсттa сe осигурявa от КAТ, aкo тoзи кaзвa, че КAТ се нефелници дa им искa oстaвките.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес видях поредната прocтотия на тротинетка - качили се на една тротинетка момче и момиче и минават насред натоварено кръстовище. Обикновено има ограничение 100 кг, а те може би бяха малко над 100 общо двамата.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали на бай *** тротинетка и му гледай цирка...
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В. Унгария няма закони, за хирата с пари. Има смао за малките ...
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да се направи Министерство за Троринетките и няколко екипа за бързо реагиране - анти-тротинетка. Може да минат на обочение при някой спец части в САЩ и да ги въоръжат с тунинговани тротинетки с лампи и сирени...БГ си е дъното на блатото, с едни тротинетки не може да се оправим и ще ги дъвчим още 2г.В Маями ги има от година две и до сега няма една статия какво и как щяло са се прави. Всеки си спазва закона и ... оооо ето че открихме прожлема. Няма закони и няма кой да ги спазва.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Има и такива.
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Редът, който допреди години си беле супер, ама откакто дойде ЕС и се започна с 1001 мизерий, правила и правил а за всяко нещо. Ракия не можеш д Ади Варош, животни на село не можеш да гледаш. Децата ти ги взимат, защо си бил пио една ракия, колелата трябвало да се карат с каски и жилетки, някакви електрички застрашавали реда и спокойствието ... напра си е такова ли положението.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тротинетките трябва да бъдат в категорията "Инвалидни колички и помощни средства за придвижване". Помощно средство за придвижване до 1 киловат двигател и скорост до 25 км/ч
28
2
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Аре проверете коя батка с милиционерски пагон върти бизнеса с тротинетки под наем и пак да си говорим за закони... най големите рекетьори са батките с пагони.
27
7
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Нормалното е да не се допуска хаотичното използване на тротинетките, докато не се въведе подходящ регламент за тях. Не случайно повечето хораса за забраната им. Вървиш си кротко по тротоара и изведнъж някакъв xaxo профучава покрай теб или те блъска, ако случайно си направил крачка встрани. Върви майката с количка и не може да мине, защото същите xaxoвци са захвърлили тротинетката насред тротоара.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е на път да се превърне в тотална диктатура, а до 20 годни я я има, я не.... Съвет за всеки, който иска да кара слушате ти, коли или каквото и да е - напускайте тази мъртва и черна земя!
25
3
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Хората у нас не обичат реда, щом редът ги ограничава с нещо. Много обаче държат ДРУГИТЕ да го спазват
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах ... Закони в България!Моооля ви се! Освен ако не е показна акция, не е някой с повече пари и приятели от тебе, знаем го законите.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Защото законът в случая е в ущърб на хората и не им харесва. Разбира се, то си някое дронче, което няма ни душа, ни разум, следователно си папагалстваш от яд.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама редно ли е с ел тротинетки по тротоара? То и по пътя не е редно, щото не се виждат между колите и после ще се наложи да го лежиш такъв, да си съсипеш живота и живота на семейството си.
21
4
 
8
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Значи Регламент (ЕС) 168/2013, в който е посочено, че тротинетките не са ПС се отнася за пазара на ПС, а не за безопазността по пътищата. Чл. 1 параграф 3 "Настоящият регламент не засяга прилагането на законодателството относно безопасността на движението по пътищата." Така че Карлос Контрера да ни цитира кои са тези директиви, които позволят движението им на пътя ? За мен тротинеткаджиите са опасни за движението и за хората по тротоарите. Нека съдът каже кой прав, кой крив !
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога д а имам престъпна група за рекет, трафик на оръжие и наркотици, да си купя 30 хотела и да сложа 5 депутата в парламента, ама ме глобяват за най-тривиалните неща ...После защо 1/4 от младите бягат, да учат в чужбина и не се връщат ...
19
12
 
4
 
! Отговори
Законът в България преди 4 години
Законът в България съвсем ясно казва, че тротинетките не са велосипед, т.е. не може да се карат по велоалеите, а са МПС и може да се използват по улиците и пътищата след като се регистрират по надлежния ред. Контрера призовава към нарушаване на законите в България, а някои му ръкопляскат.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами МПС е.Ама и ховърборда на детето е МПС по тая логика.А де?
17
3
 
6
 
! Отговори
Пaтриот с Ф-16 преди 4 години
Aкo си бългaрин и искaш дa кaрaш трoтинеткa в БГ ще плaщaш, може и със суджуци дa плaщaте. Aмерикa нaд всичко, имaме нуждa от пaри зa aмeрикaнски сaмосвaли.