Момче с ел.тротинетка изскочи на булевард, помете го кола

То се отървало само със счупен крак
22 окт 2019 12:39, Нели Христова
166
Момче с ел.тротинетка изскочи на булевард, помете го кола
Снимка: Facebook

Лека кола е блъснала младеж с електрическа тротинетка, който е прекосявал неправилно бул. Васил Левски вчера.

Инцидентът се е случил около 15,30 часа вчера, когато е подаден сигнал на номер 112. 16-годишното момче е било откарано в "Пирогов" и се е отървало само със счупен крак.

Видео от местопроизшествието публикувано в "Забелязано в София" показва, как момчето с тротинетката рязко излиза на булеварда, без да се огледа за идващи коли. Минава пред един почти спрял автомобил, но излизайки в другата лента, водачът на червен голф едва успява да реагира и да скочи на спирачките. Чува се свистене на гуми, но въпреки усилията на шофьора, той блъска момчето.

Потребителите в социалните мрежи са възмутени от случая и настояват ел. тротинетките или да бъдат забранени, или да има повече контрол над тях.

 

 

 

 

Какво ли си мислеше, че се случва на пътя...

Публикувахте от Boris Ganchev в Понеделник, 21 октомври 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
18
 
! Отговори
699 преди 4 години
***, естествено шофьорът ще го отнесе заради несъобразена скорост.
33
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАКИВА НОВИНИ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И НЕ САМО НА ПРЕГАЗЕНИ С ТРОТИНЕТКА А И НА ПРЕГАЗИЛИ НЯКОЙ С ТРОТИНЕТКА!НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ КОЛЕЛЕТАТА, НО МЕ Е СТРАХ ОТ ТРОТИНЕТКИТЕ ОСОБЕНО ПРЕД НДК ШАНСА ДА ТЕ БЛЪСНАТ Е ОГРОМЕН ИЛИ ДА ПРЕМАЖАТ НЯКОЕ МАЛКО ДЕТЕ!
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оная вечер гледах как две кифли, качили се на електрическа тротинетка, се изтропаха на земята. Без да ги блъска някой.Иска се акъл за такова нещо. И инстинкт за самосъхранение. Аз съм карал обикновена тротинетка без двигател и щях да се пребия с под 10 км/ч на улицата заради неравностите; направо се учудвам на акъла на тези, каращи тротинетки с мотор.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния "разделяй и владей" трик, електрически срещу агрегати, замърсяващи срещу еко защитници, жени срещу мъже, нетрадиционни срещу традиционни полови разбирания, Русия срещу Щатите срещу ЕС и прочие...
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как я метна тая маратонка! :D
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагТи нали си на кон, кво те интересува кой кара на светлини и кой не?
28
2
 
19
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 4 години
Този тротинетьор няма да бъде последният сгазен от МПС.
27
2
 
14
 
! Отговори
Вело инфраструктура? преди 4 години
Вело инфраструктурата липсва! На тротинетката и е забранено да кара по тротоарите, а тя не е средство пригодено за пътното платно - липсват светлини и огледала за обратно виждане.
26
16
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Аз пък предлагам да забраним автомобилите. Даже няма нужда да ви напомням събитията САМО от последните седмици. Като не си си в лентата произшествията са насъизмерими. Освен това БЕЗ оглед на вида на превозното средство е очевидно, че ни липсва култура на шофиране, а доста хора направо не са наясно и с правилата. Като шофьор, велосипедист, пешеходец и ползващ т.нар. тротинетка съм твърдо против използването им от хора без СУМПС ако нямат инструктаж на поне базово ниво. Теорията не е много.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До: 17първо говориш за средна скорост, после за максимална ... недей да смесваш крушите и ябълкито и Юсейн Болт тича с над 30 км/ч, по-бързо от повечето тротинетки, ама някой забранил ли му е да се разхожда?
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тротинетките, доколкото разбрах и до 50 км/час могат да стигнат."Гледах един тип в Рассията, тротинеткаджия, *** както си требе - кожени дрехи с протектори, шлем. Тротинетката му пердаши с 120км/ч, кара наравно с моторите. Ама си е монтирал и стопове, и мигачи и предни светлини. И пак вика "Над 60км/ч е леко страшно"...Нашите тука - без никакви защитни средства, без други предпазни мерки, без "А" категории, пердашат все едно са на тестов полигон, затворен само за тях...
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тротинеткаджията - никой на втория етаж. 10 метра по-натоду има подлез. Пак че само със счупен крак се е оттървало момчето.
22
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък вчера видях как един пешеходец изскача на платното и го блъскат. Предлагам да забранят ходенето пеша. Веднага!
21
4
 
26
 
! Отговори
З преди 4 години
Тия "табуретки на колелца" нямат място на пътно платно за движение. Използването им по пътната мрежа трябваше да бъдат забранено на територията на България. Мястото им е в парковете и затворени за МПС пространства.На този принцип утре някой "умен" ще позволи да се "пътува" и с инвалидни колички, скейтбордове, ролери, кънки, шейни и какви ли не щуротии редом на платното с МПСта!
20
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви бъркат във файтонджийските душички тези тротинетки!!!
19
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки алтернативен транспорт, който не пълни касичката на петролните производители е неудобен и се стремят да го унищожат.
18
5
 
13
 
! Отговори
До: 17 преди 4 години
Пешеходците се движат със средна скорост 4-5 км/час, а тротинетките, доколкото разбрах и до 50 км/час могат да стигнат. Сега може пак да помислиш, кое, как и защо!!!
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Потребителите в социалните мрежи са възмутени от случая и настояват ел. тротинетките или да бъдат забранени, или да има повече контрол над тях."Това пък как ви хрумна и защо си измисляте? разбира се, че постъпката е хлапашка и напълно безумна, но същото се случва с всякакви ППС, колела или пешаци. То е до количеството сиво вещество. Не ви прави чест на журналисти да си дописвате изводи. На всички места се коментира единствено глупавата му постъпка.
16
10
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тротинетките са точно затова да се отсеят овчарите. Жалко, че само със счупен крак..
15
29
 
3
 
! Отговори
Светла преди 4 години
Защо не напишете нещо хубаво за тротинетките? Сигурно не можете...