Отрова за кучета в "Манастирски ливади", опасна е и за деца

Ще има ли последици?
Обновена: 15 ное 2019 10:53 | 15 ное 2019 08:57,
181

Опасна отрова, която убива кучета, е разпръсната в столичния квартал "Манастирски ливади". През изминалите седмици са засегнати все повече животни в района.

Светлина Маркович, която живее в квартала, е загубила домашния си любимец преди седмица. Ветеринарните лекари твърдят, че най-вероятно е било азотно отравяне.

"Този тип отрова е опасна за всички, ако попадне в устата на дете, резултатът би бил същия", казват пострадалите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Те ще подадат сигнал в институции и съветват всеки човек, чието животно е станало жертва, да направи същото, за да бъдат предприети действия.

Последните данни показват, че бездомните кучета в София намаляват. От 11 хил. преди време, в момента са около 3600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
13
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Виждам бизнес ниша - ултразвукови сирени. Една на стълбището ще реши проблемите на целия вход - няма да могат да спят кучета и котки в коридорите на апартаментите, където те обикновено стоят. А на стълбището няма и да искат да излязат. Една сирена на терасата ще реши проблема с животните по терасите на комшиите. Без кавги и молби към комшиите да не си носят селянията в града. В Канада и най-малките кучета са са нашийници против лаене. А ако кучето излае - яки глоби. Тук-сирените ще са решението.
93
7
 
4
 
! Отговори
Да преди 4 години
И сега се ръси отрова. "Държава" за чудо и приказ.
92
4
 
24
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Да и кучкарите колко са агресивни, ти им говориш за ред и разбирателство, те започват да те кълнат, че не обичаш животните. Почват се обидите и заплахите, а просто трябва да се спазват правила, куче, което е пуснато без стопанин се прибира, ако никой не потърси, екарисаж, кучкарите си извеждат кучета с намордник, ваксини и поводи и не притесняват другите, и няма да има проблеми. Но се вижда в каква *** живеем, като няма правила. Днес са оправдали митьо очите, гешев стана главен прокурор,
91
5
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Военните изсипват върху вас някаква субстанция, настървяваща кучетата, или ви натопяват в убийствва в тази тъмница, затова ви лаят ненужно!
90
3
 
21
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Кучкарски народ станахме ние, на кучкарите, не на кучетата никой не им търси отговорност, не спазват никакви правила и затова има и бездомни кучета, които нападат хората и после има и отрова. Абсолютна помия. Искам да попитам чрез вестника, тази общинска полиция, кога за последно глобяваше кучкари за липса на повод и пуснато куче не на определените места в парка, както и проверки за ваксинации, паспорт и събиране на фекалии.
89
6
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Кучетата по света не разбират ли български?
88
6
 
18
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Но приютите само крадат парите и нито една институция не им търси отговорност. Сега имаше една извратения, как в Русе кучкарите правят, забележете къщи за кучета на улицата. Защо като са толкова загрижени не си вземат по едно куче в къщи и да си го гледат, но е по-лесно на улицата. Мисля си дали няма тези кучета да започнат в един миг да си защитават къщата и ще стане паприкаш. Това не е грижа, грижа е да гледаш животно в къщи с съответните ваксини и да спазваш правилата.
87
7
 
21
 
! Отговори
Константин преди 4 години
И аз смятам, че хората с кучетата и тези които ги защитават са в основата на проблема. Кучкарите не се съобразяват с никой и с нищо. И бездомните животни са такива заради кучкарите. Кога хората с кучета ще започнат да понасят санкции за притесненията на другите и за ухапванията, нападения, фекалиите по улиците и парковете, липсата на намордници и т.н. Да не говорим за организациите, които уж се грижат за животните. С парите които им се отпускат, можеха да построят златни приюти за кучета и котки
86
16
 
7
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Всички садисти да се отровят със същото. Дори и човек да загине, няма да се трогнат. Който не обича животните, не обича и хората.
85
6
 
0
 
! Отговори
F5 преди 4 години
За кучешките мартеници не е майтап, преждата лекува.
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е. Българите не са добри хора. Виждате го и тук. Хората с истински морал са единици. И после се чудим защо държавата ни е зле. Не е заради Бойко или кой да е друг а заради българите.
83
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103 изверг. Всички сте същите изверги. Да трепем ако ни застава на пътя. Това знаеш ли на какво е признак? Психопатия. А после защо българите се трепем всеки ден. На никого не му пука за нещо друго от самия него.
82
6
 
13
 
! Отговори
КАЖЕТЕ --НЕ... преди 4 години
НЕ--НА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ЗАРАЗИ И БОЛЕСТИ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е --ГЕНОЦИД И ТО, СЪЗНАТЕЛЕН И ДОБРЕ ЗАПЛАТЕН!
81
20
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Всеки който смята че е нормално да се разхвърлят отрови по улиците и че е нормално и дори хубаво хора да страдат от загубата на това, което те считат за член на семейството, не трябва да има никакви претенции за европейски живот, или заплати.Просто си признайте, че искате да убивате и ви трябва извинение.
80
8
 
26
 
! Отговори
До 103 преди 4 години
Мен кучетата не ме вълнуват персонално, а това средата в която живеем да е безопасна, спокойна и чиста! Когато кучето създава проблем, то трябва да се унищожи, когато то се отглежда отговорно без да създава на околните, аз нямам против него и стопанина му. Очевидно е че в този случай е имало проблем и той е избуял до крайност, защото няма ясен регламент, които да защитава интереса на обществото. Кучкарите не сте последна инстенция, не сте гласа на обществото, точно обратното вие сте проблема.
79
5
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 4 години
Помагаш да пресичат, аха! След като ги преведеш през пътното платно, така случайно техни вещи и най-вече портфейли да не би да се оказват при теб?
78
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те децата от земята ли се хранят?
77
3
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
И ти ли решаваш, кой е добър и кой лош? Коя си ти? За бог ли се мислиш, винаги права? Типичен сектант! Щяла да наказва, лелята? Последна инстанция по всички въпроси - жалка история с лош край. Твоето не е мнение, а социопатска идеология, която такива полирани душички като теб, са готови да прокарват с всякаки средства, без значение какво мислят другите, дали в това което правят има логика - религиозни фанатици.
76
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домашното куче е на каишка и стопанинът гледа какво яде ?Нали така ?Или нарушаваме закона ?
75
3
 
7
 
! Отговори
До 91 преди 4 години
Омраза сипеш ти, големия хуманист, тръгнал да бие и убива - шизофренията ти отново избуява! Хората искат регламент, правила, да живеят в безопастна, чиста и спокойна среда. Допринесъл бил за обществото, със социопатската си простотия, с това че дразни умишлено другите, създава излишно напрежение, псува, кълне, агресира и т.н. - или доста ***, или си тежко увреден ментално.