Опасно мръсен въздух в София - високи нива на азотен диоксид

Основната причина са автомобилите в столицата
18 ное 2019 15:19, Анисия Иванова
129
Опасно мръсен въздух в София - високи нива на азотен диоксид
Снимка: AirBg.info

Нови тревожни данни за мръсен въздух в столицата. Последните измервания на AirBg.info през октомври на нивата на азотен диоксид показват значително повишаване на нивата му.

Оказва се, че автомобилите са причина за завишените нива на азотния диоксид във въздуха. На 30 места до момента е направено мащабното проучване. Притеснителен е фактът, че всички измерени точки, с изключение на една, светят в червено.

"Трябва да разберем още по-добре местата на замърсяване и техните източници. Да видим доколко отоплението е проблем и откъде трябва да започнем в тази сфера. Стигаме до извода, че автомобилният трафик е проблем.

Слагаме тръбички на места, където има по-голямо струпване на хора", каза Стефан Димитров от AirBg.info пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че трябва да се предпазваме, като избягваме места с голямо струпване на автомобили и хора. По думите му трябва да планираме деня си съобразно това.

"Трябва да се замислим дали имаме нужда от толкова автомобили и да се возим самостоятелно в тях", отбеляза още Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко сте там пишман софиянци, давай бутай се, още може.....
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дишайте лъйнъристански въздух наподобяващ на манталитета!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така! А цените на апартаментчетата как са?
14
13
 
15
 
! Отговори
Не така преди 4 години
Върнете жителството кой където е раждане там да си живее да видите как няма да има толкова *** в София и няма да е толкова мръсен въздухът след като намалее броят на автомобилите ...казах
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после защо България била на първо място по света по смъртност, заради белодробни и сърдечни причини.
12
2
 
9
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Огледайте как всяка кола - с по един човек вътре. Загледайте се как на повечето коли при движение оставят видима следа от ауспуха. И двете неща не са нормални и няма как при това положение да не дишаме такава смрад. Отделно цяла България се струпа тука .....
11
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Средна скорост в София с кола - 14 км/час.Същевременно тук можете да регистрирате като кола всякакво возило дори и да не е в движение.Мачтата да българите - всеки с кола някой с по две просто ще ги издуши.Града е буквално заринат с коли.Отделно коминчетата пушат даже и по цялата южна дъга - най-богаташките квартали на София.Фандъкова ?!!?
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ми обещаха че ако гласувам за тях няма да ми спират кюмюра и гумите за кюмбето
9
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ми те са ти написали, че е за Октомври, ама кой да чете!?!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сутрин и вечер, а през деня, от десет автомобила, девет са на държавни хрантутници. Явно кипи безсмислен труд. Особено сред стресираните младопенсиониращи се потомствени интелигенти.
7
4
 
19
 
! Отговори
Серго преди 4 години
Кой плати за това?Защо като на вън не се диша смърди на пушек? Защо зимата все става така? Защо не снимате вечер красна поляна или другите гета? Хайде стига безумия, колите били виновни. Платените гласоподаватели са проблема !!!
6
2
 
20
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
ФакултетО, Филиповци и Христо Ботев, някой там тръбички слага ли? Или им е неудобно от електората на суджуците?
5
2
 
22
 
! Отговори
???? преди 4 години
А ако местоработата е на място с концентрация на хора и автомобили , как точно да се организараме в рамките на деня??? да напуснем работа??? работодателя да се премести??? и защо само когато стане студено е проблем това ,а не септври или откомври когато отново масово има коли . лесно е да се казва колите но дали е така .
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой от кандидат-кметовете не спомена за премахване на цената на билета и на частното търговско дружество ЦГМ! Напротив, вече се появиха слухове за цена от 2,40 за билет. Ще си купя 20 годишна кола....
3
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 4 години
Интересен момент за тая новина... Когато тръбичките показват чист въздух. Така поднесена е clickbait...
2
7
 
43
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Сериозно, а лятото и топлата есен колите на Марс ли бяха, че нямаше замърсявания? На всички ни е ясно, че основен замърсител е битовото отопление кой с каквото намери, че пари нема.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още столичани да дойдат с колите си, още.