Новият кмет на "Лозенец" иска събарянето на "Златен век"

Демократична България отправи иск към ДНСК за небостъргача
21 ное 2019 15:19,
53
Новият кмет на "Лозенец" иска събарянето на "Златен век"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

"Демократична България отправя искане ДНСК да издаде заповед за премахването на незаконния “Златен век”", съобщават от пресцентъра на партията.

Още по темата

Искането на новоизбрания районен кмет от Демократична България Константин Павлов е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса.

Сагата си върви: ДНСК обжалва решението на съда за "Златен век"
 
Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса.
 
В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов   настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания, завършва позицията на ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам логиката нещо подтроено да се събори само поради каприз и да произведем една огромна купчина натрошен бетон. Това е равносилно да събереш накуп 10 милиона и да им драснеш клечката. Не знам това кметче кога и как е изкарвало пари и дали някога е държал в ръка лопата или мистрия. Може би оросто иска да му пуснат нещо в джоба.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27:Смисълът е един и много ***. Като не спазваш закона - ядеш бахура. Няма значение за 5 лв или за 50 млн. Не си над закона. Независимо от сумата. Едно бутане на такава сграда ще покаже нагледно защо трябва да се работи законно. Ще е много хубав сигнал за разни селски тарикати да не се заиграват с властта срещу услуги.Обаче... по-вероятното е да не последва нищо и да си го достроят абдалите.
27
2
 
8
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Там има видни бизнесмени плащали по 6000 евра за квадрат. Има и политици с подарени жилища. Наистина ли мисли някой, че тия хора някой ще ги прецака. Хаха
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какъв е реалният смисъл и полза от бутането?Или просто да покажем колко сме инат?Неслучайно им излезе име психодесни.
25
1
 
5
 
! Отговори
Val преди 4 години
Тоя кмет се взе на сериозно. Просто партиен P R.Д Б стояла зад искането и зад него, ама ще изчакат да го наведат. Пък тогава на голо и на сухо.Прав е анонимен 17.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да го оставят толкова високо ама да го завършат, че сега има да го рушат още сто години. Така на бул. България има една спряна сграда и вече 25 години се руши грозно...Макар, че е безобразие до шедьовъра японски хотел това безобразие...
23
2
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Това, ако се случи след като вече са вложени толкова пари като нищо може да му се случи нещо.
22
5
 
5
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Тоя луд ли е. Веднага Гешев да го почва. Със сигурност е вземал подкупи
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го разрушат, а загубите да платят тези които са дали разрешението.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста смел човек е Комитата да се изправи срещу артекс и герб.Бутането обаче е крайна мярка, там са наляти милиони, десетки подизпълнители и хиляди хора са обвързани с този процес.Макар и да ненавиждам артекс и начина им на действие, това е прекалено искане от страна на кмета.Според мен е редно хората, които са го позволили да влезнат в затвора, а строителя да облагороди за своя сметка всички околни улици и прилежащия парк с църквата (най-малко) като компенсация за наглостта.
19
10
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 7 Грозно чудовище, защото се строи при ГЕРБ. Ако беше при БСП, щеше да бъде най величествената сграда в София.Така ли е ? Така е..
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
викайте румънката да ги почва
17
8
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Този луд ли е ? Как ще разрушиш 20 изградени етажа.. ?Кой ще плати построеното до сега ?Нали ще станем за смях в Европа.Разрешителни и документи не строят.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
празни приказки. нищо няма да стане, естествено, защото парите вече са раздадени, да не говорим за луксозните апартаменти, с които Цецо Физкултурника и свитата му се облажиха. Да припомним, че даже измениха и закона специално заради този строеж. Така че всичко е узаконено, даже наскоро мина делото в съда на първа инстанция. Естествено в полза на строителната фирма. Пито-платено
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро да очакваме да насъскат Гешев и Цацаров срещу него
14
5
 
30
 
! Отговори
до всички преди 4 години
Дори и нищо да не стане ....поне кметът на Демократична България опитва. А останалите....слуги на фъндъка .......... се облизват за огризките.....
13
7
 
11
 
! Отговори
Повече пуканки преди 4 години
ей това е потребно нам. Седим, жвакаме и зяпаме как една мафия злоупотребява с държавата, за да го втъкне на друга мафия. Да, сградата се строи с нарушения и, казано направо, изобщо не й е мястото там, но и в доводите за премахването й зеят дупки, през които камион може да мине. И от всичко това обикновените жители на града имат голяма полза. Ама много голяма.
12
12
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не смеят да бутнат коптор в махалата, а ще бутат такава скъпа сграда. Нищо няма да направят и софиянците ще се "любуват" на златния век.
11
1
 
33
 
! Отговори
лиско преди 4 години
Кучетата си лаят, керванът си върви
10
2
 
13
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да представи иска пред протопрезвитер Кусан Хадавян и епископ Датев Акобян.