Столичната община: Оставете колата на паркинг утре!

Буферните паркинги ще са безплатни заради мъглата
122
Столичната община: Оставете колата на паркинг утре!
Снимка: архив, БулФото

Безплатни буферни паркинги ще има утре за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт. Това съобщиха от пресценътра на Столичната община.

Решението отчита стойностите на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния 10 декември.

Продължава извършването на извънредни проверки на източници на замърсяване.

Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление, апелират от общината.

Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе "зелен билет".

На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерките, които Столичната община въвежда в дните с по-високи нива на замърсяване.

От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Оставете колите, занулете Факултета и въздухът ще е чист, като сълза.
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Млада българка не се стърпя: г-н Борисов, не мога да разбера, защо в Осло плащам 10 стотинки ток, а взимам заплата от 1800 евро?"
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.........а това става по препоръка на Брюксел. Свидетели сме, че европейците иначе са отявлени еколози и екозащитници, но обръщат гръб на престъпленията от задния двор и мълчаливо тровят бедната и корумпирана страна, член на същата общност.-----Вместо да лежат в затвора,че тровят въздуха и природата,тези престъпници най-нагло ще ви искат "такса" и солени глоби за замърсяване на въздуха!Това е крайно арогантно,хора протестирайте или ще ви издавят с тези замърсявания!!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов лично е поел ангажимента за прибиране и горене на европейските *** и замърсяване на природата,току-що го прочетох,подписал е също,че ако се откажем,ще плащаме 10 милиарда евро неустойка "?10 млрд. неустойка, ако спрем да горим *** на ЕС, подписал Бойко през 2015..."От тях става ясно, че се горят *** от Италия, Англия и Испания, а това става по препоръка на Брюксел. Свидетели сме, че европейците иначе са отявлени еколози и екозащитници, но обръщат гръб на престъпленията
98
0
 
7
 
! Отговори
на гол г*з преди 4 години
Поредния проблем който е трябвало да бъде предвиден преди години и конттролиран днес !трудно ли е било да с епредвиди че когато града расте, населението се увеличава и това ще доведе проблеми които трябва да се решават за да тече всичко нормално ? Има ли нормален градски транспорт ? колко линии закрихте ? каква е ефективността на зоните и колко пари се прибират а накрая само се рисува по асфалта?И НЕ НА ПСОЛЕДНО МЯСТО КАКЪВ Е СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И МИСЛЕНЕТО НА ХОРАТА?
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето я статията от Informiran.net -"Мръсният и смъртно опасен въздух в цяла България е заради престъпно изгаряне на европейския *** у нас"Вдигайте се на протест!думата със звездичките е (***)смет
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще и Господ да слезе, за да заповяда какво трябва да се направи, *** ще си дими с 20-годишния дизел, ще си гори всякакви *** в печката и ще мре на по 50-60 години... Защото така.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХем ви повишават цените за замърсения въздух,хем ви внасят тонове европейска смет, която изгарят и ви замърсяват природата и въздуха!Вдигайте се на протести,хора!Къде са зелените марионетки,спят ли,защо мълчат?
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли кой силно замърсява въздуха в България?Отговора е европейските държави,които внасят 736 000 тона смет в България!!!Преди го правеха в Африка и Индия,сега са решили и нас да прекарат и ни замърсят природата и въздуха,хора протестирайте!Софиянци,спите ли?!Цитат - "Мръсният и смъртно опасен въздух в цяла България, най-мръсният в Европа и в света, е заради престъпно изгаряне на европейския *** у нас, той е 736 000 тона *** досега!Братя баламурници,лъжат ни и ни избиват,а ни
93
2
 
4
 
! Отговори
Решението е преди 4 години
-сичкото катаджии на улицата и 24 часова забрана за движение на МПС с изключение на линейки, пожарна, депутатски щото са с имунитет и градския транспорт. На нарушителите им се свалят номерата, гащите и обувките. Глоба 1000 лв. След изтичане на срока мериме въздуха. Следва падане на забраната и след 24 часа мериме пак въздуха. Удряме чертата и смятаме. Веднага ще стане ясно колко замърсяват колите.
92
3
 
14
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Няма ние да правиме нещо, за да изчистим въздуха *** офтсо!Kато не можеш да се справяш с проблемите на София, даваш оставка и те сменя някой къдърен!ИСТИНАТА!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а бе вие спрете в синя зана , пък като ви щракнат скобите идете обеснявайте че по медиите пияело друго
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да си остави жипа бойко, ние утре сички по колите, сутрин едно 20мин загревам дизело пред блока и тръгваме
89
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До алергичен с астма 75 При соца такива бръкми нямаше.Пътуваш от София до Пловдив. Я срещнеш 10-15 коли , я не.А сега колите 4 пъти повече , загиналите 2 пъти по малко.
88
1
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Та да плащаме за синя зона и билетче за метрото...Да изкараме пари и от мъглата.
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нямам свободни 2ч в едната посока, за да се движа с градски транспорт...
86
0
 
2
 
! Отговори
хах преди 4 години
До Анонимен 80Ти да нямаш датчик на мястото на мозъка? Защото май не функционира правилно.
85
2
 
5
 
! Отговори
хах преди 4 години
Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мкг/куб.м среднодневни превишения да въведе "зелен билет".Добре, ама нито мкг по-малко.Между другото, в airsofia.info стойностите са доста над 200мкг/куб.м
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо столична община не върне билетите на цените преди незаконното им увеличение и тогава ще видим има ли няма да има ефект.
83
2
 
16
 
! Отговори
T преди 4 години
По същия начин ви изкарваха насилствено под "веселия" дъжд на 1-ви май 1986 година да марширувате, а после се чудите на онкологичните си проблеми.Много сте се объркали, ако си мислите, че следващите поколения сме същите трайчовци и баламурници като вас, за да слезем от колите и да дишаме тези отрови. Факт е, че в купето на автомобила въздухът постъпва след преминаване през филтри. Отделно от това, аз съм седнал и не се задъхвам, и да си пълна дробовете с този смог. За вонята на дрехите няма..