Да оставим колите в мъглата. А по-бързо ли е с метрото?

Bulgaria ON AIR с експеримент: Струва ли си да се движим с градски транспорт?
10 дек 2019 09:08,
86


Възможно ли е да се придвижим по-бързо с градския транспорт в София, отколкото с личните си автомобили?

В последните дни, заедно с мъглата, дойдоха и призиви от страна на Столичната община гражданите да оставят колите си и да използват обществения транспорт.

Дали обаче е по-бързо - Bulgaria ON AIR направи експеримент.

В обедните часове, макар и да не е час пик, по столичните улици автомобилите са много, затова придвижването под земята изглежда като по-бързия вариант. Така пътуването от станция "Младост 1" до Централна ЖП Гара отнема малко над 30 минути.

Същият маршрут обаче с кола отнема 10 минути повече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъглата няма нищо общо с автомобилите, но нищо важното е екоталибаните да реват за нещо. Явление което е типично за София изведнъж се оказа новост и смъртоносна опастност - завивайте се през глава и слушайте какво ви бръщолеви онова злобното шведче, щом толкова ви е акъла.
39
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътувам с метрото, откакто е пуснато. Всеки ден по 4 пъти (с две прекачвания на посока).Интересно защо за толкова години НИТО ВЕДНЪЖ не видях в него нито Борисов, нито послушницата му Фандъкова.А всъщност веднъж на Сердика бяха затворили цялата станция, по-точно и двете станции за около 20 минути, защото Фандъкова щяла да слиза в метрото с няколко телевизионни екипа.Беше преди някакви Избори ...
38
0
 
8
 
! Отговори
даам преди 4 години
До още един анонимникКвартал Левски? :-)
37
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяните, придошли в София, не стига че изместиха децата ни от училищата, записвайки техните с пачки под масата, пък сега седнали да плачат, че училищата на малките селянчета били далече от крайните им квартали.А пък за такова нещо като Градски транспорт, естествено че на село не са чули. Там няма дори и селски такъв.
36
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова с метрото ли се движи? Не! Аз също ще следвам нейния пример и ще пътувам с кола.
35
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе! Няма замърсяване на въздуха. Няма салмонела в пилешкото. Три годишния Алекс е умрял от естествена смърт. Няма престъпност. А войната по пътищата само Бонус малус може да я оправи. Понякога се чудя защо просто не ни насмете една чума, да ни порази огромно земетресение или друго жестоко бедствие, което да сложи край на мъките ни, а вместо това Господ ни мъчи с такива управляващи и техните роднини (калинки) до десето коляно, които да ни морят бавно и мъчително?
34
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Анонимен 14Зимите са били ВИНАГИ мъгливи,щото от как е било село се отоплявате САМО НА ДЪРВЕ!
33
3
 
11
 
! Отговори
още един анонимник преди 4 години
Това е от моя квартал, който няма друг транспорт освен един допотопен трамвай посока Сердика, за да хвана метрото.
32
1
 
20
 
! Отговори
??? преди 4 години
Добре де аз не разбирам!? Нали въздуха в София според кметицата Фандъкова е чист при това по-чист отколкото в амазонската гора! Това го каза лично кметицата казаха го и от НИМХ въобще къде що има "специалист" в тая софия го каза! Е ЗАЩО питам аз и оговор не искам, ЗАЩО да оставя колата!!!??? След като ТЯ НЕ ПРЕЧИ И НЕ ЗАМЪРСЯВА ВЪЗДУХА В СОФИЯ!!?? Или кметицата Йорданка Фандъкова ЛЪЖЕ, както винаги до сега, или е нещо друго!
31
4
 
18
 
! Отговори
Просто питам преди 4 години
Къде са зелените талибани, за да блокират Орлов мост и да поиската опразването на гетата?
30
0
 
19
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 4 години
Когат Тея дет призовават да се ползва градски транспорт почнат да ползват тогаз и аз. Данчето и нейните заместници всеки ден ги взима, разхожда и прибират черни джипове от пр3миум немска марка. Ние дан с е балсами ве ей
29
3
 
38
 
! Отговори
681 преди 4 години
Престанете да замитате истинският проблем, а именно - десетки хиляди ц.ига.ни горят всичко което им падни и София прилича на горящо сметище - смрад и мъгла.
28
3
 
14
 
! Отговори
Area 51 преди 4 години
Не всички са връзкари и си отреждат децата до домовете си. ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ. КАРАМЕ СИ КОЛИТЕ, ТИ СИ ХОДИ ПЕША.
27
3
 
22
 
! Отговори
Китаец преди 4 години
Жал ми е за тия поколения дето идват.Провалена работа.
26
1
 
16
 
! Отговори
още един анонимник преди 4 години
До OrbaАко го смятаме така, след полунощ ще е много по-бързо с кола, отколкото с метро, нали? Тази сутрин си направих експеримент и го сравних с вчерашния. Вчера: В час пик, излизане от къщи в 7:55, поне 5 мин размразяване на колата. След това над 50 минути борба и стрес в трафика, паркиране на 5 минути пеш от работата.Тази сутрин: Излизане от къщи в 7:54, пеш до спирката на трамвая, 25 минути до Сердика, 3 минути чакане, 8:50 на БизнесПарка, 11 минути пеш до работа.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С противогаз е най-бързо. Слагате и забравяте за отровния въздух.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София не може да се движиш само с метрото! Ако водя детето на училище с автобуса са ми 45 мин, а с колата 15.Ако отивам на работа, трябва да сменя два автобуса и да пътувам час, а с колата са 10 мин. В центъра ходя винаги с метрото, защото е по-бързо.
23
11
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До AREA 51 По-принцип децата ходят на училище по местоживеене. Лично моите са на 15 мин. пеш. После още 10 мин. до метрото. Който ЦАПА трябва да си плаща.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До изборите имаше "зелен билет". Сега няма, защото учителката си взе мандата.
21
3
 
23
 
! Отговори
AREA 51 преди 4 години
Сутрин с две деца до училище и детска градина, ученическата чанта е доста тежка. ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СИ ОСТАВИ КОЛАТА И ЩЕ СЕ НАБУТА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ. НЕКА ДОЙДЕ ФАНДЪКА ДА ГИ ВОДИ СУТРИН С ТРАНСПОРТА.