Гешев: Заплатата ми е голяма, идва от гражданите!

Главният прокурор заяви, че никой не е недосегаем
Обновена: 1 фев 2020 13:29 | 1 фев 2020 13:21, Петя Славова
157

Снимка: БГНЕС

Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в столичния квартал „Христо Ботев”, където се извършва специализирана операция по линия на битовата престъпност. Там е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев.

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

Още по темата

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

Иван Гешев добави, че в целия квартал "Христо Ботев" се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши, заяви главният прокурор Иван Гешев по водещата от дни тема и отсече, че заплатат му е голяма. Идва от българските граждани.

Иван Гешев потвърди за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков.

Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас, обърна се Гешев към медиите.

Знам, че на настоящия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев са му повдигнати обвинения, каза още Гешев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала, каза още главният прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
38
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
Домуса ще бъде ли разследван?
99
9
 
22
 
! Отговори
Заплатата ти преди 4 години
***, ще е като на всички предатели продали се на САЩ - на геврека дупката ще ти дадатСАЩ имат гадния навик да изоставят на съдбата им предателите, които им служат след като си изиграят ролятатака че и ти ще гризнеш прахта един ден - дори зелена карта няма да ти дадат
98
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Халал да му са.Но като гледам снимката пак пред някоя сиромашко къща пак някой сиромах ще изгори.А трябва да е пред луксозните апартаменти на Цв.Цветанов там е откраднатото,този човек от снимката се вижда,че няма и покрив.
97
1
 
4
 
! Отговори
Djerdjinski преди 4 години
San Prometei Bulgaski.....Da vi e chestit prexoda ,,Milionercheta,,
96
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 88Тоя пък, ще казва за главния прокурор, че си бил поварвял. Ама той няма какво да си вярва, той е това, което е. А ти кой си?
95
2
 
20
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
Ти да не си от крадците на колите или изнасилвачите, брат? Ако е така, по-добре не си вярвай много, защото времето ти изтече.
94
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех, ще вземе да свърши работа Гешев. Ако стане така, доста хора ще си променят отношението към него и ще му се извиняват.
93
9
 
39
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Чета коментарите и нещо недоумявам,наистина ли хленченето и отричането на всичко ни е станало национална черта на нас българите.Досега хленчехме,че нищо не се прави срещу мафията и корупцията а сега когато се намери един смел прокурор и за 1 месец направи повече отколкото за последните 30 години,ние вместо да го насърчим убедително започваме пак да хленчим срещу това което прави.
92
9
 
23
 
! Отговори
Синонимен преди 4 години
Не им върви на комунистите с тази фамилия Гешев
91
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умирайте от яд платени червени хейтърчета!На времето в царска България имаше един топ полицай също Гешев Никола страшилище за комунистите!
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строяват си хелектората за бъдещи избори
89
7
 
15
 
! Отговори
www преди 4 години
Знаем и имената на гражданите - гражданина борисофф, гражданина доган, гражданина пеефски и т.н.
88
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I like Geshev ♡I like Marinov ♡
87
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toя *** се взе много на сериозно, бая си повярва.Алоооууу, ми ти си поръчковото заптие за мръсотии и мокри поръчки на Баце бе!Под-човек.
86
1
 
11
 
! Отговори
Ковачкеф преди 4 години
Да се префактурират сметките за ток и парно на база *** в место нефт и газ!
85
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува заплатата на тоя, но не искам да лежи на мой гръб. Тоя театър, който го играят в момента, за да ме убедят че ниско интелигентен послушник закопчава лоши умни престъпници очаквам да спре до един месец. Ако пък случайно е истина и тоя е толкова глупав - пак е повод за емиграция, понеже тука ще стане кошмар
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм селя ,,нин и ***.Нищо няма да му дам ,от моята заплата.
83
0
 
45
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
Давай, като си почнал, карай до край. Днес чета как безработно подобие на човек (от етнос чието наименование наподобява спиртна напитка) внук на на друго такова подобие (неизвестно защо наричан "цар") се хвали с G клас *** мерцедес за 300 бона. Как и от къде? За един преател питам.
82
13
 
19
 
! Отговори
111111 преди 4 години
До Костов? 78 Кой е този нормалния , Гешев ли - където спретна цирка с президента ?и сега вече трябваше да е обвиняем .Кукла на конци . Кога ще започне да разследва престъпниците от " своя си отбор "Все едно навремето като се стреляха СИК и ВИС . Ккаво да се радваме ,че едната групировка разчиства конкуренцята Какво ще стане с активите на нарочените , ще бъдат ли заграбени , или ...?Защо не забранят тотално тези лотарии/ че са вредни , вредни са/ или да оставят едничка както беше преди 89-
81
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смел мъж. Господ здраве да му дава.