Банкя въвежда платено паркиране?

Идеята идва от кмета Рангел Марков
16 фев 2020 12:30,
45
Банкя въвежда платено паркиране?
Снимка: БГНЕС

Платено паркиране да бъде въведено в центъра на Банкя, обсъждат в курортния град. Зоната да важи само за почивните дни с гратисен период от 30 минути е само едно от предложенията, които бяха представени пред живеещите в Банкя, съобщава БНР.

Зоната за платено паркиране да обхване само част от центъра на Банкя, е идеята на кмета Рангел Марков. Още през 2017 г. в града е разработен проект за организацията на движението и паркиране в централната градска част.

"Намерихме възможности за малко над 700 паркоместа, а това, което предлагаме сега, е около 350 от тях, които са в най-централната част на Банкя, да станат платени".

Една от идеите е 30-минутен безплатен престой. Обсъжда се и предложение за заплащане само през почивните дни, когато е основният проблем с паркирането в града.

"Много хора посещават Банкя и тогава се получава едно страхотно затруднение, задръстване, натоварване на центъра на град Банкя".

До 25 февруари всички заинтересовани могат да подадат мнения и възражения в районната администрация, а на 26 февруари ще се състои обществено обсъждане в Информационния център на Банкя.

Повече подробности за въвеждането на платено паркиране в Банкя можете да чуете по-късно днес в предаването "Хора, пътища, автомобили".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
До АнонименСамо при дивашкия комунизъм -социализъм овчар може да е Президент. Апропо др. Станко Тодором беше Министър-председател, а в същтност е сарач т.е. изработва поводи за магарета. Това е инфо за по младите.
15
4
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Явно по далеч от кооперативния пазар в Люлин не си бил: Прага, Белград, Виена, Загреб, Любляна, Ниш, Сиена, Болоня, са все градове в които лично аз съм бил с кола, лично съм плащал за паркиране със смс или карта, и са между половин и милион и нещо.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само при дивашкият капитализъм след 1989 година пожарникар еднокнижник може де е премиер, а вицепремиер и министър на вътрешните работи да е физкултурник и разносвач на папки. Сега поредната дивашка платена зона за паркиране.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук с Коли на 30 г за 3000 лв ще те сметнат за баровец. Хсхсха. Пък ако имаш и апартамент тип кутийка с ипотека съвсем оправихме стандарта на държавата.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години дивашки капитализъм ни върнаха 50 години назад в развитието, когато всяко второ домакинство вече имаше кола, за разлика от 1944 година, когато на 10000 домакинства, едно имаше кола.
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Другарю червен ***, никаде в Западна Европа не е имало дивашки комунизъм или социализъм, а още по малко овчар за Президент като бай Тошо-Ха-ха-ха. Забрави ли, че получавахме по 5 долара заплати и три долара пенсии. Тогава нямаше коли.
10
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Абе я не ни сравнявай със западна Европа.Къде са те,къде сме ние.Нито има достатъчно паркинги,нито места за паркиране,а само гледат как да обират хората.При тия заплати искат да свалят и последната риза от гърба на народа.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много трудно обяснимо е как т.н. беден народ във всяко семейство има по две коли или три. Може ли някой , който не е на три ракии да ми обясни къде да се паркира. В цяла България е така. И понеже няма разум идва икономическата принуда. Така е в цяла Европа. Апропо защо в Африка няма платено паркиране, елементарно Уотсън, защото няма коли.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А синя зона ще има ли?Ей голем го вади банкянския.Следваща стъпка е издигане на крепостни стени.
7
10
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Навсякъде по света в населени места с такава малка гъстота на населението като в София няма платено паркиране. В населени места като Банкя също няма платено паркиране. Има малки изключения свързани с голям брой туристи.
6
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Винаги въвеждането на платена зона за паркиране създава огромни неудобства в съседните райони, където няма платено паркиране и не след дълго и там въвеждат платено паркиране. Така че в Банка скоро навсякъде паркирането ще е платено.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Хърватска в градове от 10 000 души центъра е платена зона. Казвам ви от опит. Коментирайки давайте малко по-сериозна дискусия. Румъния е на другия полюс - 2 милионен Букурещ не е платено паркирането (както и никъде в Румъния). В повечето ЕС страни навсякъде се плаща.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Ще хванеш дедовия
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неделя в Банкя е пълно с коли за това ще го въведът българина докато не вземе тоягата ще го обират чиновниците и ще му вземат всичко защото са алчни!
2
5
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не виждам кой ще плаща.
1
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цяла западна европа се плаща за паркинг. Не байо да си паркира къдет иска таралясника и да го държи там една седмица