СДВР: Съставихме 90 акта за неносене на маски през уикенда

От началото на извънредното положение над 500 са актовете
13 апр 2020 16:30, Анисия Иванова
231
СДВР: Съставихме 90 акта за неносене на маски през уикенда
Снимка: Димитър Кьсомерлиев

От началото на извънредното положение в София до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев пред БНТ.

Надяваме се, че за предстоящите Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му столичани в събота не са били много дисциплинирани.

"Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. При искване от страна на свещениците полицията ще съдейства. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки", уточни гл. комисар Хаджиев.

"Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора", поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран по контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента освен охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките.

"Не бих могъл да коментирам дали е дошъл момент военните да помагат, доколкото знам те са готовност ", каза още гл. комисар Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Ако беше ходил в казармата, да поносиш противогаз, щеше да разбереш, че няма да се задушиш. Но ти си лигльо, такива като теб в казарма не са ходили.
17
1
 
35
 
! Отговори
V преди 4 години
А защо тиквата я носи на брадата а не на устата ??? А аз мога ли така да я нося без да ме глоби гербавото мвр ??? А някакви закони важат ли за дебелогъзия ??? Щото на мен ръцете ми одрязоха герберасите при положение че спазвах законите .А за тях що няма закони ???
16
0
 
23
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До: Анонимен (1)Абе замотай покривката около врата и отивай, че без мезе не върви пиенето! :)Аз също съм си сложил една кърпа на врата и познатите ми разправят, че приличам на каубой от филмите за дивия запад! :)))
15
8
 
8
 
! Отговори
от Сливен преди 4 години
Забелязах и още нещо любопитно докато обикалях града днес. Най-голям процент от хората,които не носят маски са хора на около 30 години и красивите жени.Явно по-грозните предпочитат да са с маски а красивите много трудно може да ги принудиш.И всички,които не носеха маски,почти половината от хората навън бяха българи.Само един ром видях без маска.Явно са по-дисциплинирани от нас или повече ги е страх от глоба, не знам кое по-точно, но е факт.
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ще се задушат на това време с тези маски.
13
3
 
32
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Според мен полицаите ще дебнат,когато на някого му се допуши цигара,за да го глобят. Няма как да не си махне маската,ако е навън. Най-често това се случва на спирките на градския транспорт. Така че народе,пуши си само вкъщи.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска видях бя хора без маски или с маски но им седят свалени на шията, а един чичка си я беше сложил като шапка.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А е трябвало поне 9000 акта да са ...Само аз в квартала срещнах поне 100 човека без маски за 1 час навън."Плъх, що не сигнализира на г-н Майтапчийски
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех, че са горди
9
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Когато несправедливостта стане закон, съпротивата се превръща в дълг."-Томас Джеферсън
8
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А е трябвало поне 9000 акта да са ...Само аз в квартала срещнах поне 100 човека без маски за 1 час навън.
7
2
 
38
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Армията ни като излезе по улиците, най-много да предизвика смях у минувачите ;-)Полицаите са повече
6
3
 
32
 
! Отговори
от Сливен преди 4 години
Днес обиколих почти целия град. Половината хора не носят маски, особено младите. Слава богу, че тук полицаите са свестни и не налагат дивашки глоби. Голям процент имат маски, но им висят на врата не ги слагат пред устата или носа. Явно никой няма намерение да плаща глоби ако му наложат.
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се носи маска с открит нос и уста е пълна щуротия (как Боко я носи), и като няма никой до теб на улицата също. Сека е момента тъпите полицаи да си избиват комплексите
4
1
 
15
 
! Отговори
Докъде преди 4 години
го докарахме, полицията да охранява имотите на Господ Бог. Той не може ли да се пази Сам?
3
2
 
50
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Операция "Шок и ужас" продължава. Държавата тероризира гражданството, но обещавам да им се върне.
2
5
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ЛИКУВАТ ОБРАХА НАРОДА СЪС ОЩЕ 450 ХИЛЯДИ ЛЕВА!
1
1
 
48
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Родната полиция ни пази от коронавируса, но странно как се и облажва от това.