Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Някои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест
Обновена: 18 апр 2020 14:29 | 18 апр 2020 14:15, Ния Христова
233
 
Двата столични квартала "Факултета" и "Филиповци" продължават да са охранявани от полицията. Вчера в кв. "Факултета" се стигна до напрежение и протест заради наложената карантина. 
 
"Обстановката във "Факултата" към този час е спокойна, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Провежда се масово тестване на жителите. Има и създаден импровизиран пункт, където могат да се тестват, но това е пожелателно, а не задължително. 
 
Много хора доброволно се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях признават, че са сбъркали като са се събрали на КПП-то, за да изразят недоволството си срещу мерките. 
 
Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са снабдени със защитни маски и ръкавици.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд за Фандъкова за дискриминация на българския етнос!!!!От нашите данъци храни тези,които лежат на помощи цял живот и в същото време възрастни хора ,работили цял живот изнемогват с ниски пенсии.
137
2
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФВече има десетки хиляди хора в България, останали без препитание, съкратени от работа без обезщетение, майки, които си стоят в къщи в неплатен отпуск, за да си гледат децата заради затворени училища и градини, които вече са на ръба на глада. В социалните мрежи тия достойни хора са принудени да ПРОСЯТ вече пари за ХЛЯБ !!! На фона на всичко това, хелектората на фъндъкова пирува по катyните, техните помощи не се барат, че и допълнително им дават храна, за да имат повече пари за пиячка !!!
136
2
 
26
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
"Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип."ЗАТОВА ЛИ СИ РАЗПОРЕДИЛА ДА СЕ РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНО И ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ, НО САМО ЗА ОБИТАТЕЛИТЕ НА ФАКУЛТЕТО И ФИЛИПОВЦИ ???? Това не е ли провокация спрямо всички останали хора, включително срещу БЪЛГАРСКИЯТ етнос, който случайно е държавнотворчески в тая страна все още? САМО заради това мръсницата фъндъкова трябва да изгние в затвора !!!
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с ромите в другите градове що никой не се занимава? Те по различни ли са? И те си щъкат напред назад колективно и обиколиха Европа. София не е България!
134
3
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Анонимен 145Затова трябва да им се спрат всички помощи, а тръгнат ли да крадат - направо в дупката. Не за 1000 лв, за комат хляб ще са готови да работят.
133
2
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Аре стигаВсяка година има кампания Изчисти България за един ден. Тогава ние, които плащаме данъци и такса смет сами си чистим градинките, ако не сме пазили чистота. В същото време целият ресурс на почистващите фирми е мобилизиран да рине планините *** около незаконните свърталища на ромовете, които не плащат НИЩО.
132
2
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
В понеделник ще отида в Пирогов и ще искам и мен да тестват. Ако ми поискат пари ще дам лично фъндъкова и ананиев под съд. Защо ако здравноосигурен българин поиска тест, трябва да си плати, а тия ги тестват безплатно?
131
11
 
1
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Абе българи турците ви ейбаха АААА Не ромите
130
7
 
3
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Абе вие дето пищете коментари много на умни се правите всички са криви вие пък мъдри дави изгори огъня само коментирате
129
1
 
12
 
! Отговори
huh преди 4 години
да сме хора в такъв момент ок, но това е постоянно. Едни плащат други ползват привилегиите. Чувствам се ограбен, а сега и същата тази държава ме ограничава да не мога да работя със затварянето на градовете и да и плаюм данъци. На всдичкото отгоре и с тока е така от години, та даже имаме и такса за това във фактурите, а на мен ми го спират, ако забавя 2 дни. Време е за спешни мерки с този етно, защото няма друг етнос, на който да се позволя това.П.С. Защо Фандъкова е без маска!?
128
9
 
4
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Само да мине вируса ще ви оправят ромите те разбраха кой им са душманите
127
3
 
9
 
! Отговори
Айлън Ромов преди 4 години
бате, оня ден ни казаха да одим да протестирваме, козунаци щели да дават, днес ни казват да не протестирваме, пак щели да дават козунаци. та се чудя що не си седя у двору па да ми носят козунаку у къщу. жинътъ у къщи не ходи на мантинелуту да заработва и сега аз намазвам, след тази криза май многу дицъ ша имами бате
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зорлем
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И КАКВО СЕ ОКАЗА ЗА ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ РАЗЧИТАМЕ НА ПАРИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИ С 250 ЛВ.ПЕНСИЯ И ДЕЧИЦАТА С КАСИЧКА ОТ 100 ЛВ СПЕСТЕНИ ПО 50,20 И 10 СТОТИНКИ ЗА 2 ГОДИНИ,А ЗА ДА ЗАТВОРИМ УСТИТЕ НА РОМИТЕ МИЛИОНИ И ТО В КРИЗА!
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ртова е една от причините,поради която от 4-5 млрд.излишък в началото на януари да стигнем до нуждата от дълг в размер на 10 млрд.сега...парите в българия просто се изпариха.българинът харчи пари,които не са негови и още не ги е изкарал.нои отдавна трупа огромни дефиците и минуси...и в крайна сметка от 6-7 млрд.бюджет за здравеопазване се оказа,че лекарите зависят от подаяния на пенсионери,а дечица си изпразват касичката със стотинките,за да дарят на медицинските сестри.
123
1
 
11
 
! Отговори
Неплатен коментатор преди 4 години
Паразитиращият вирус се е качил върху друг такъв
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!разбира се вие чак сега ли разбрахте,че там играят големи суми а пък бедният българин нека брои стотинките и да се чуди хляб ли да си купи или кисело мляко по левче!а пък ромите пълнят количките в билла.и защо ми се струва,че пак се готви зануляване на ромските сметки за ток и прехвърлянето им на редовните платци българи.и сега бедни ми българино разбра ли кой ще плати ромските сметки-ТИ!
121
9
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Властта им плати да си траят. То, затова беше целия цирк. Ромите винаги знаят как да използват подобни ситуации.Евала ! Ние българите пак спим.
120
2
 
21
 
! Отговори
Р преди 4 години
За норвежците може безплатни тестове и мобилни лаборатории а за изрядни български данъкоплатци 120лв за тест.
119
3
 
10
 
! Отговори
Evantubehd преди 4 години
Честита демокрация. Все по ограничени права, безработицата, епидемия, престъпност, забрани за пътуване. Ромски терор и толерантност налагана от ЕС и техните слуги тук...Алелуя!