Бум на кърлежи в кв. "Орландовци"

Жители сигнализираха за нахапани деца и домашни любимци
1 юни 2020 10:28, Ния Христова
10
Бум на кърлежи в кв. "Орландовци"
Снимка: Pixabay
Жители на столичния квартал "Орландовци" сигнализираха за случаи на деца и домашни любимци, нахапани от кърлежи. В района има поставени табели, които обозначават площите, които са третирани за кърлежи и комари. 
 
"Проблемът е от началото на май. Излязох да разхода кучето. Когато се прибрах, извадих над 100 кърлежа от него. Написах жалба до общината, но отговор няма", разказа Анна Комитова в ефира на Нова ТВ.  
Още по темата
 
"Това, което правим, е да посочим кои площи трябва да бъдат обработени против кърлежи. Имаме 4-5 сигнала за района. На тези места ще бъде възложена нова обработка, когато спре да вали", обясни Тодор Кръстев, кмет на район "Сердика".
 
"Преди да се обработят всички площи, получаваме съответните предписания от Столична регионална здравна инспекция. Въпросният терен е обработен за последно на 27 април. Повторна обработка ще бъде направена при първа възможност", каза Сияна Хлебарова, експерт "Зелена система", СО.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кърлежите в Министерският съвет кога?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Божие наказаниеТо било ГЕРБ!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Божие наказание преди 3 години
вируси и кърлежи... после отровни змии!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единия:"Това, което правим, е да посочим кои площи трябва да бъдат обработени против кърлежи." а следващата:"Преди да се обработят всички площи, получаваме съответните предписания от Столична регионална здравна инспекция."---Аз от цялото мазало разбирам, че две различни "институции" получават пари, за да си прехвърлят топката - едните, ако не посочат, другите ако не получат... И си имаме кърлежи!Ами посочете и напръскайте, бе, скапаняци!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бездомните кучета ги разпространяват
4
0
 
3
 
! Отговори
Лъжец преди 3 години
Кърлежите тази година в Орландовци са поне от април месец, проверявайте си информацията!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"... Излязох да разхода кучето. Когато се прибрах, извадих над 100 кърлежа от него. Написах..."---Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Иначе, бяснението е повече от тривиално, даже не си заслужава усилията за писане. Взел си куче - гледаш го и се грижиш. А това включва всичко: от хранене и разходки, до ваксини, време и внимание, и преглед/почистване след всяка разходка. Природата е такава, че някъде в тревите, храстите или на земята е имало гнездо на кърлежи и кучето е минало оттам.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде има кърлежи !От утре започвам да си разкарвам песа пред общината!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година има доста кърлежи. И в нашия град са се навъдили, за най-голяма изненада - в промеждутъците на новопоставените плочки на тротоарите. Не ги бяха фугирали, а се оказа, че кърлежите са ги харесали, все едно са листа в гората или поляна.