Мъж от София отглежда кошери на балкона си

Съседите му от години се опитват да го накарат да ги премести
29 юни 2020 14:27, Ния Христова
105
Мъж от София отглежда кошери на балкона си
Снимка: Pixabay
В квартал "Красна поляна" в София жители на блок водят битка с две семейства, които не се съобразяват и нарушават правилата на етажната собственост, съобщи NOVA. Става дума за два пчелни кошера, които обитават терасата на един от съкооператорите. Съседите му от години се опитват да го убедят да премести кошерите на друго безопасно място. 
 
Жилището му се намира на третия етаж, а на балкона му има няколко кошера. Пчелите влизат в апартаментите на съседите му. Една от съседките дори е пострадала като е настъпила едно насекомо. Други пък страдат от алергии, а това застрашава тяхното здраве.
 
В момента пчелите се намират в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока смятат, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.
 
Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание".
 
"Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание. Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите", обясни кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
Станко Стоилов, който отглежда пчелите, отправи молба към жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той поема грижата да премахне кошерите след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станко е дърт..я го причакай докато ходи за хляб и го посъветвай както трябва!
77
4
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Ами младежо, ако слонът не беше толкова тежък да срути цялата панелка, щеше сигурно и такива мераклии да има. Някои милионери си отглеждат питомни лъвове. На ден такова огромно животно яде по 80 кг месо. А много българи ядат месо само по Коледа.
76
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Няма ли някой да си сложи един слон на балкона да полива готината съседка с хобота и тя може да се влюби в собственика на слона
75
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Българите обичаме да гледаме и да праскаме готини мацки и животни и хубава музика и затова сме пичове и ще си останем пичове
74
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Този стар модел с блокове в града е остарял когато стана премиер всеки един българин ще има възможност да си има къща с двор независимо каква и да си гледа каквото си поиска
73
2
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Аз пък си представям как късно вечер се връща силно черпаният съсед на тоя, който решава да пуши на терасата. Излизат 1 млн. пчели от дима и се чува крясък носещ се из целият квартал: ,,Станко, на ***.йка а ти в гЪ.за . Да им е.ба ***.йката на тия проклети пчели." Така че тоя да си маха кошерите, докато не се е случила някоя беля.
72
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Аз пък си пускам класическа музика , сигурно съседите се дразнят е предпочитам я пред чалгата а махна ли се от града и аз ще си направя кошери пчелите са полезни
71
1
 
4
 
! Отговори
А дали? преди 3 години
А ако решите да си опечете месо на скарата на терасата и на пчелите от кошара им замирише и дойдат да ви жилят, язък за печеното дето ще изгори. Ще кълнете съседа до 9-то коляно.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два кошера не е голям проблем. 30 40 хиляди пчели.Проблема е че губим хармонията с природата. Почват да са ни проблем всякакви съжителства с животни. Оказа се че градовете са пълни и с диви пчели. Алергичните при лошо стечение, могат да бъдат ухапани и в градинката. Мен по ме дразни пушека от с карата на съседа, или чалга караоке на другия.
69
0
 
6
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Представям си някой дето гледа морски свинчета. Отиде ли тая твар на гости у съседа, ще се пръска блока срещу плъхове. Хората както и аз не правим разлика между мишка и морско свинче. Влезе ли ми такова нещо у дома, бам с лопатата. Откъде ще знам , че било домашен любимец?
68
7
 
9
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
Последните години колко пъти сте прочели "Пчели нахапаха до смърт ...." и колко пъти "Куче/та нахапаха...." пчелата е от най-миролюбивите животни, и в 99% от случаите вината е на ухапания , за разлика от случките с кучета.
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре сам да си гледа пчело или други животни от колкото оси и стършели да си направят кошер в самия блок
66
6
 
6
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
Аре сея пък ми дайте наклон на кошера къде да си гледам пчелите.....апартамента си е мой ,ако искам и кeнeф ша си направя на терасата терасата...
65
2
 
5
 
! Отговори
Голям образ преди 3 години
А ако някой харесва змии да НЕ си слага на терасата.Можех да ви изядат мишките в мазето, но обичат да се спускат по водопроводните тръби.На един азиатец като отишъл до клозета , една змия му отхапва оная работа. После колко шева в болницата.Така че хора , най-добре Без никакви любимци, защото може да станете нелюбимци на съседите.Кучето лае, котката си стои вкъщи, ама трудно е да я изкъпеш без да те одере. Папагалите кълват.На рибата й трябва аквариум.Все пари на вятъра. Парите да са си за вас
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На покрива се прави тази работа.
63
3
 
5
 
! Отговори
факт 2 преди 3 години
Ако не ви се засажда тютюн в саксии, има възможност да набиете набедения пчелар и да го вкарате в болница за 2 месеца, ако го удряте безмилостно и жестоко с твърди затъпени предмети от бита по цялото тяло и му причините средни или тежки телесни повреди. Можете и да го убиете, но не искам да влезете в затвора заради един такъв. Съветвам ви да обичате Бог и да Го помолите да изгони пчелите и пчеларя, кучкарите, змиярите, наркоманите, алкохолиците, пушещите в кухнята и други.
62
7
 
17
 
! Отговори
Що не преди 3 години
Щом може да се гледат пред блоковете бездомни кучета и котки , той пък ще си гледа пчели !
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фактГений на злото?
60
1
 
20
 
! Отговори
факт преди 3 години
Засадете 20 саксии с тютюн. Пчелите ще съберат прашеца и пчелният мед ще е с отвратително гаден вкус. Така, мирно и спокойно , сам този набеден пчелар ще премести кошерите си.
59
1
 
25
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
И къде в гугл пише да се гледат кошери на тераса? Не съм го карал аз да ги слага на терасата. Да е мислил и за другите хора.Все едно аз да напълня терасата си с жаби, за да ядат мухите и от време на време някоя жаба да подскача при съседката, която изпитва неистов страх от тия твари. Живееш ли в апартамент, трябва да се съобразяваш и с другите хора.