Мъж от София отглежда кошери на балкона си

Съседите му от години се опитват да го накарат да ги премести
29 юни 2020 14:27, Ния Христова
105
Мъж от София отглежда кошери на балкона си
Снимка: Pixabay
В квартал "Красна поляна" в София жители на блок водят битка с две семейства, които не се съобразяват и нарушават правилата на етажната собственост, съобщи NOVA. Става дума за два пчелни кошера, които обитават терасата на един от съкооператорите. Съседите му от години се опитват да го убедят да премести кошерите на друго безопасно място. 
 
Жилището му се намира на третия етаж, а на балкона му има няколко кошера. Пчелите влизат в апартаментите на съседите му. Една от съседките дори е пострадала като е настъпила едно насекомо. Други пък страдат от алергии, а това застрашава тяхното здраве.
 
В момента пчелите се намират в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока смятат, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.
 
Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание".
 
"Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание. Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите", обясни кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
Станко Стоилов, който отглежда пчелите, отправи молба към жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той поема грижата да премахне кошерите след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
13
 
! Отговори
До 57: преди 3 години
Най-малкото САЩ може да ми даваш за пример като общество и ценности.Нека да свършат Втората си Гражданска Война и след още 1000 години може да кажем, че са държава.
57
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това му е хубавото на големия град...че в него се въдят безнаказано ВСЯКАКВИ ***.О.ТИ..ха,ха,хааааааа...
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъж от София отглежда кошери на балкона си.Мъж от София върви с тавана на колата му!Мъж от София отглежда семе на тор по балкона си.и.т.н. може чи някой да анализита лексикално тези изречения, явно писани от 3-класник!
55
19
 
7
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Отворете малко Гугъл и Уикипедия и прочетете каква е ролята на пчелите за дърветата и растенията като цяло.След това пишете глупости. И не ми е ясно как може да се изместят кошерите точно сега.
54
11
 
13
 
! Отговори
До пчелар преди 3 години
Какво му викаш браво бе? Тоя трябва да се глоби. Да си гледа кошерите другаде, не в жилищна кооперация. В САЩ един българин ей тъй решил в градината си да сади домати, ама е забранено. Пратили му от общината известие. Той се направил на ударен. Дошли от общината с машина и му смачкали градината с доматите. Трябвало освен глобата да плаща и на общинарите дето дошли в дома му.
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пчелите се дразнят и от цигарен дим, ако не знаете. Ще запали някой цигара на съседен балкон и целия рояк ще му налети.
52
8
 
10
 
! Отговори
пчелар преди 3 години
Браво на Станко!Дано да пипне и новият рояк,та да станат кошерите три.Пожелавам му успех!
51
3
 
24
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
А представи си, че съседът на тоя дето ги гледа,е алергичен към ужилването на пчелите и го ужили една пчела и умре? Тоя ще го съдят за непредумишлено убийство и могат да му съдерат кожата от глоби. Да си намери друго занимание. Толкова ли не може без мед?
50
9
 
7
 
! Отговори
man преди 3 години
Малко Би58 в пръскачката и проблема е решен. На институции не може да се разчита.
49
0
 
19
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Ами да си отглежда и *** в килера ,бе...!Кво му пречи..??!/...нито акъл..ни образование../
48
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво"Как е установено това или инспектор от БАБХ е разговарял с някоя пчела.
47
0
 
28
 
! Отговори
бг преди 3 години
Спомних си за бивш съсед рибар-маниак, който на терасата си оставяше главите и вътрешностите от рибата за да въди бял червей за стръв. Смрад и мухи на облаци. Всеки луд с номера си !
46
21
 
13
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Коментарите ви направо не са за четене! Толкова глупости са изписани. Пчелите не биха били проблем и не нападат хора от скука. Имат си работа за вършене, явно за разлика от хората в блока, които отделят достатъчно време на Биг Брадър и На кафе с Гала. Опасност има единствено за алергични, но вероятността да бъдат ужилени е нищожна. Българинът е невеж и подчинен на страховете.
45
0
 
20
 
! Отговори
Имам кошери на село преди 3 години
не е проблем да се гледат и в града, има много цъфтяща растителност, и се гледат. Липите в младост в момента са пълни с пчелиОбаче не им е мястото на терасата със сигурност. Понякога пчелите стават по агресивни - обикновенно когато няма достатъчно цъфтящи растения есенно време. И тогава семействата се нападат едно друго, както и всичко което е наблизо, моите са ме гонили 30 метра до къщатаТака че, да ги разкара от терасата. Ако има начин да се сложат на покрива на кооперацията е добро решение.
44
1
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Напротив мъчение е да гледаш голямо куче в малък апартамент. Тези които са си взели вече животното не искат да си го признаят. Ще ти дам пример. Един приятел има огромно куче, жени се за момиче и тя има огромно куче. Местят се в апартамента й. Жената роди бебе и за бебето сега място няма и го гледа бабата. Само че то ще порасне и за него място няма в апартамента. В България и най-вече в София не правят апартаменти от повече от 2 стаи. Модерното строителство не слага дори врати между тях.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаба държава, слаби институции. Това само у нас може да се случи, да гледаш кошери на балкон. Ще почнат философите да говорят за Етажна собственост и какво ли не. В нормалните държави се подава оплакване до община, полиция и се взимат мерки. А тука у нас.... се почват безкрайните простотии на дискусии. От общината ще кажат, това си е работа на етажната собственост, от полицията същото... и олеле. ще кажат, колективно го съдете и въобще... не става държава от това.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вашето дете живееше в този блок, отдавна щяхте да сте стигнали до саморазправа, ама понеже най-вероятно във вашите входове вие сте селинджърите, затова ви е ларж и ми "давате" 2 месеца, щот не ви е на вас много
41
1
 
5
 
! Отговори
От 17 преди 3 години
Всъщност аз написах и коментара, че може пчелите да убият и човек. Възможно е този който ги гледа да има зъб на някой съсед. Защото ужилването им може да предизвика алергична реакция. Нямах място за 2 коментара, броят знаци е ограничен. Не разбрах какво толкова се ядоса на коментара ми. Темата освен за пчелите е и дали може в малък апартамент ( не къща) да се гледа каквото и да е животно и пречи ли на съседите.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обожавам някой да ми каже : "Аз съм си вкъщи! Ще правя каквото си искам!". Не, пич. Не си вкъщи. В блок си!
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 37 Муахахаахха...те го търпяли тоя 2 години, ти викаш 2 дни не могат изтърпят??? Прочети статията, бе дечкоооо!