Протести за 62-ри ден: Отново блокираха Триъгълника на властта

Протестът на този етап преминава спокойно
Обновена: 8 сеп 2020 21:58 | 8 сеп 2020 21:00, Красимир Ангелов
222

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По традиция около 19 часа стартира 62-рият ден на протести в центъра на столицата с основни исканията за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата
Протестиращите отново блокираха булевард "Цар Освободител", а към 20 часа и бул. "Дондуков".

На протеста бе забелязан и оръжейния бос Емилиян Гебрев, който мина през протеста и продължи по пътя си.

Демонстрантите не изневериха на стила си и тръгнаха на шествие към Орлов мост. По-рано те прожектираха кадри от протеста на 2 септември върху фасадата на президентството. Чуха се и извадени цитати на премиера от стари интервюта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протестът на този етап преминава спокойно, а малко преди началото му организаторите от така нареченото "отровно трио" изпратиха обръщение до дипломатическите служби на страните от ЕС, САЩ, Великобритания и правителството на Европейската комисия в България, в която информират за мотивите на мирните граждански протести.

След премахването на трите палаткови лагера в столицата на 3 септември, днес протестиращите отидоха в полицията, за да потърсят конфискуваните си вещи.

Сериозен протест имаше тази вечер и в Стара Загора.

Там протестиращите организираха масово четене на Конституцията около търговски обект на Веселин Марешки. Хората оставят страници от проекта за документа, за да се запознае той с него, съобщава bTV.

Протестното автошествие премина по основните улици на Стара Загора. За около 10 минути движението беше затруднено. Шествието протече спокойно и се охраняваше от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
15
 
2
 
! Отговори
Провал преди 3 години
След проваления преход дойде ред на провалената евроинтеграция.Преди 10 г. Румъния беше най-бедната страна на Балканите, румънците бяха сравнявани с ромите, а сега не можем да ги стигнем. Във всички класации е логично да има последни, но не е нормално разликата между последния и предпоследния да толкова голяма.
136
0
 
25
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Уж протестът трябваше да настройва хората срещу Бойко, но намесата на външните провокатори от Отровното трио направиха точно обратното. Объркана работа, откъдето и да я погледнеш.
135
0
 
25
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Утре ше празнува ли некой?:):):):)За Бесепето е ясно,че ше празнуват,обаче за ДъБъ не съм много сигурен:):):):)Гледам ги по протестчетата са ръка за ръка около Отходното Трио:):):)Знае ли се?:):):)
134
30
 
1
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Алчни герберски *** излязоха на припек. Явно добре им плащат. Дерзайте за комунистите от Герб, които добре са изучили похватите на авторитарните режими. Обслужващият персонал на БКП, доносници и ченгета си създадоха партия, която с помощта на медии и олигарси вече 11 г. унищожава България и я загробва с непосилни заеми.Герберите се строяват за последен пъттиквата си заминава всички те реватНяма вече служба и паричкиняма кариера и поръчкичака ги оставка и затвор
133
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът на Платеното трио и жълтите книжки стана съвсем рехав.
132
0
 
29
 
! Отговори
А.К.А преди 3 години
Коги си истински родолюбец и патрЕот, и знамето ти лежи в краката, обругано с надпис "оставка".
131
0
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До До тонкатаКокошки,пилета,бройлери все таа:)П):)Верно легам,че утре пак ше требва да се прават кинти:):):)Вашата е лесна,с бирата на протестчето,кебапчета,аху иху Оставка и толкова:):):)В тази Държава трябва и да се работи:):):)Марш от Орлов Мост бе наркомани:):):)Полицията нема ви пази вечно:):):)
130
6
 
3
 
! Отговори
До142 преди 3 години
Що се обясняваш на тоя п'омияр(тонката)?
129
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват протести и пред прокуратурата ... офисчето на Гешев отдавна не е посещавано
128
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ДЪРТИ КОМУНИСТИ СА ПРОТИВ ПРОТЕСТА.
127
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вардите ли Тиквето,бря т'ролчета?Бранете го,щото гладът идваааааа!
126
7
 
0
 
! Отговори
До тонката преди 3 години
тонка: пиша ти името с малки букви защото ми падна в очите... ти каза 500 000 бройлера гледал и продавал яица на 10. Ст. Ти да си чул бройлер яица да снася??? Както казах имаш 500 000 минуса в главата. Чипкай крачета и си лягай. В петък много ходене те чака.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля някой да обясни на Веселина Томова, партиите,тя не разбира нищо: ЕНП(европейска народна партия), в ЕНП са СДС,ДСБ,ГЕРБ,Дай България,може и да има други.а ДПС също са дясна партия,но не са от ЕНП,а от ЛИ(либерален интернационал), а БСП са от ПЕС(партията на европейските социалисти) и са лява партия,АБВ също са лява партия.
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някак си проява на клинична шизофрения е да говориш за протест от 10 души......
123
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де се скри *** ве, да не е избегал в КНДР? Гешев откога го търси :)
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммОбаче онова дето се случи с хипо ленда ми скъса нервите.що бе не може ли да хванат за топките некъф измислен бизнесмен, дето пере пари?
121
2
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 136 10 стотинки яйцето бе:):):):)Бройлер за 10 стотинки може да ти даде само Корнелия Нинова:):):)Ама хипотетично:):):)
120
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката: Моля говори с твоя приятел искам да ги купя всичките 500 000 бройлера за 10 ст. Парчето...Айде легай по рано щот стана за СМЕХ...СМЕХ.
119
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКогато бяхме около 50хлд човека,да бе 50 хиляди, ама за 60 дни общо :) Не се ли виждате, че сте 5-6 човека в палатките бе. Още толкоз са във Варна пред общината и 4-5 нещастника веднъж седмично на изхода от Ст.Загора към магистралата. Туй то цялото "гражданско общество"!Даже *** престана да слиза при вас, че охраната му е 10 пъти повече :)
118
3
 
18
 
! Отговори
Каскета преди 3 години
До 999Как къде е изчезнал? На сватба в Правец в хотела на Вальо Златев, бабува на синчето на Йотова.