Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София

От днес отново започват масови проверки
Обновена: 1 окт 2020 08:51 | 1 окт 2020 08:35, Нели Христова
97
Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

След застудяването на времето и на фона на растящия брой заразени с коронавирус, се засилва контролът в градския транспорт в София. Екипите на Общинска полиция ще проверяват за носенето на маски. Спазват ли се наложените мерки и колко са глобените от началото на пандемията у нас?

"В началото се наблюдаваше тенденция на по-голям брой хора, които нарушават забраните. До момента са създадени около 140 предупредителни протокола, над 70 акта за административно нарушение и над 30 предупреждения по Закона на МВР", каза за "България сутрин" Станислав Станков от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Той обясни, че само полицейските и здравните власти имат правомощия да налагат санкции за неизпълнението на наредбите.

"Наказателното постановление при създаден акт е 300 лева. В Закона за административните нарушения е описана процедурата, всеки един с акт е длъжен да я спазва. Има нарушители, които измислят всякакви начини, за да излязат от ситуация",

добави Станков в ефира на Bulgaria ON AIR

.

По думите му има хора, които подкрепят действията на Общината за спазването на мерки, а има и такива, които не са съгласни с тях.

"ЦГМ и Столичната община постоянно дезинфекцират превозните средства с цел предпазване на пътници, водачи и контролни органи. Почти нулев е процентът на заболеваемост при водачите на превозните средства и контролните органи. В самото начало на Ковид-19 двама или трима водачи бяха заразени, оттогава няма друг заразен водач", обясни Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
Малко са глобите и актовете. Всички от малцинството са без маски в транспорта. Защо не ги глобяват?
62
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Този вирус е нов и досега го нямаше. Това обърква много хора. Между другото тези дето не искат да носят маска, трябва да им сложат по един намордник и да ги разведат сред хората, за да разберат огромната разлика между маска и намордник.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко пари събраха реално от актове от началото на пандемията. Или само си говорят колко са санкцийте и никой не ги плаща.
60
2
 
1
 
! Отговори
а де де преди 3 години
До славянинМилиционера ще ти я поиска на спирката като те свалят.
59
3
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
На чие име ще пишат акта за глобата след като не им покажа личната си карта, защото аз няма да им я покажа!? Съветват и никой да ни им показва своята!
58
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в авт 111 люлин младост не съм виждала контрола от години качват се индиицитебез маска и билет и пускат музиката по телефона като не ти харесва слизаш иходиш пеша
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Защото явно не е диктатор.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са репресии, в парламента Магaрешки се разхожда с присъда и без маска, a нас ни глобяват
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 Така ли? Кво правим тогава с Испания и Португалия. За Африка няма да говорим
54
7
 
13
 
! Отговори
! преди 3 години
До ОбективноТоя вирус, като всеки подобен на него, го е имало, има го и ще го има. Ако чакаш да изчезне, много си се заблудил и живееш в друга Вселена. Носи си намордник ако щеш и като спиш, а по-добре със скафанър, че е по-сигурно.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 ахаааа, ти май май
52
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 3 години
До БГобикновеин ..логи на властта
51
12
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Топлото и СУХО време унищожава бързо вируса след изкашляне чрез ИЗСУШАВАНЕ. Ако времето е ВЛАЖНО, топло или студено без значение, вирусът остава жив доста по - дълго време в околната среда и съответно - заразените се увеличават. Маските действително имат отличен ефект. Аз цял живот нося маска по работа и още не съм умрял от нея.:):)
50
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Ако си траем още ще ни се качат на главите, щом искат да те накарат задължително да правиш нещо, с което си вредиш на здравето! И то от т.нар, лекари идва. Ама знаем откъде идва, просто тия "лекари" за забравили клетвата си и са нищо повече от обикновени *** на властта за пари или от страх!!!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповед не може да отмени закон.
48
4
 
8
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
До Анонимен 37А сега пак отиди там където си го чел това, че е забранено да се носят маски и други неща покриващи част или цялото лице. Там пише че - ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ, НАЛОЖЕНИ СЪС ЗАПОВЕД ИЛИ ЗАКОН. Така че не се прави на много умен - има заповед и това което пишеш отпада автоматично.Сега, друг е въпроса защо е тази заповед, след като някъв паарцал за 10 стотинки, щял да ме предпази от нещо дето идвало със страшна сила. Барабар с чувалите и камионите.На иидиоти ни правят, по целия свят.
47
7
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
само в транспорта ли? Елате да видите на лукойл на бул. Европа. Сутрин е фрашкано с лоулайфъри без маски.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято протести. Сбирки на гроп, на прокурори, без маски. Вируса тогава в отпуск ли беше? Колко по-нелепо трябва да бъде
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус при "диктатора" Лукашенко защо няма мерки и намордниците не са задължителни?
44
4
 
8
 
! Отговори
Божана преди 3 години
Качете се в 280 към или от Студентски град. Провинциалните учащи се завърнаха и явно още са с навиците от родните си места. 50% са без маски.