Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно

Боян Вачев е категоричен, че не е имал користни цели
13 окт 2020 11:04, Нели Христова
94
Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно
Снимка: БГНЕС

Човекът, отговорен за грозния инцидент на старта на Софийския маратон в неделя, проговори с писмо до медиите. Боян Вачев се прочу с това, че избута още на старта Оливера Йевтич, сръбска състезателка, която е участвала на шест Олимпиади и е голяма фигура в страната зи маратона.

Още по темата

Ето какво написа в своя защита Вачев, обвинен в агресия и умишлена атака срещу сръбкинята:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели.

Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция.

Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго, след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
17
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Не виждам връзката? Това е състазание, масов старт, такива неща се случват често, някой бутнал друг докато бягат, той паднал, голяма работа - защо е цялата тази истерия, целия този гняв. Това е спорт, във футбола където се играе за милиони, се случва на някой да му счупят крака, тук за някакви си хиляда лева изкарахте, че някой платил на Боян Вачев да изкара от някаква сръбска пенсионерка - абсурдна история.
56
3
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Значи, ако те помете кола, шофьорът няма да е виновен, че ти си ходил по пътя.. никой не те е карал...
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР да го притисне тоя и да разбере кой му плаща да бута хората по маратоните. Сигурен съм че е същия който му плаща да ходи на протести.
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста от списващите тук са тежки социопати, търсещи върху кой да си изкарат яда, без да знаят реално какво се е случило, за тях всъщност истината не е важна. Лов на вещици, до това доведе масовото затъпяване във фейсбук, домът на простотията и откачалките.
53
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Този лъже като крушовската ***.
52
4
 
16
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Силно се надявам легендарната Оливера Йевтич да има двуметров син тежкоатлет, който да посети родината ни, да причака този *** някъде и да не остави здрава става по тялото му. Аз бих направил точно това. И бих го предупредил предварително, за да живее в страх докато се случи.
51
4
 
21
 
! Отговори
този е паразит преди 3 години
Този лъже. Отишъл е там, за да събори точна тази състезателка. Може би някой му е платил. Бас държа, че този нищо не работи, а само протестира, хвърля яйца, домати, риба, опитва се да пали полицаи, да влиза в конфронтация с тях. Цяло лято получава пари от Божков, защо и сега да не изкара някой лев. Той е ***. Жалко е, че е млад човек. Дали майка му е горда с отрочето си?
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей какво поколение се появи, взима пари да протестира, взима пари да блъска хората по маратоните...
49
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се опитва да лъже като Борисов
48
5
 
2
 
! Отговори
Иванчу преди 3 години
измислена история от бара:тя: Няма да ти пуснабе, остави *** на мира, извратеняк смотантой; ах ти малка...ва, ше ти покажа аз. няма да ми пусниш, ама как ша та бласна да са прибииш
47
3
 
21
 
! Отговори
А преди 3 години
Този кукундрел е директно за кауша. Така на скорост можеше да причини много по-тежки травми *** жената.
46
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TotenkopfБаси конспирацията, за някакъв смешен маратон, ти нещо тотално си скъсал лентата! Наркоман бил, взел 2 бона, че даже терористичен акт направил - абе хора излезте от фейсклюкарника, съмсем ви се изгладиха мозъчетата. Разбирам с две ръце да я избута, да я ритне и т.н., но просто с масата си, да я изкара от равновесие, не е сериозно да се говори за умисъл.
45
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са приятни травмите, но те са част от спорта, който го е страх от тях, да си седи вкъщи заключен.
44
2
 
29
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Абе, не е нарочно хахахахах, а защо си е скрил и двата номера да не се виждат? Всеки гледал видеото вижда как с умисъл се отклонява надясно към нея бягайки и със засилка я бута с рамото си, говори се че това е един пропаднал наркоман, който е взел 2 бона да го направи този бих го нарекъл терористичен акт, защото падайки можеше да има по тежки наранявания.
43
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
умишлено и с користна цел са различни неща. С користна цел означава, че го е направил с цел да си набави имотна облага.
42
15
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Ами *** да не е участва в маратони, щом я е страх някой да не я бутне с рамо случайно!
41
14
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Реално ние сами си очерняме името с тази поредна комплексарска истерия. Истината е че нищо не се случило, това спорт, а не балетна постановка, не разбирам защо тази Оливера Йевтич е толкова обидена. В много по-комерсиални спортове сме виждали брутални сблъсъци и много тежки травми, но такава врява не се е вдигала.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо публикувате изказвания на този ЛУМПЕНЯК??!!Очевадно е че нарочно блъска жената и че е с психични отклонения.
39
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми става ясно защо се пише толкова много за този инцидент? Първо това е спорт, това е битка, има и сблъсъци, има и травми, това един професионален спортист трябва да го знае и разбира, второ гледах клипа и не виждам как това може да се нарече целенасочена агресия и трето Боян Вачев е напълно прав, той е аматьор, за такива като него трябва да има отделен старт, а онези които се смятат за професионалисти като Йевтич, да си правят отделно бягане.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През оная работа ми е за тоя. Яд ме е само,че очерня името на България.