Фандъкова предлага, Щабът ще одобрява - гимназистите онлайн още 2 седмици

После трябва да се завръщат поетапно в училищата
11 ное 2020 12:22, Александър Попов
81
Фандъкова предлага, Щабът ще одобрява - гимназистите онлайн още 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици.

"След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас", заяви Фандъкова по време на проверка за готовността за откриване на диагностичен кабинет за граждани с грипоподобни симптоми в XI ДКЦ.

Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения.

Още по темата
Ще се запазят и "зелените коридори" за пазаруване на хората над 65 години.

Днес в София новозаразените са 1318, общо 1367 в болница, а в интензивни отделения са 139, каза Фандъкова.

Днес ще бъдат открити COVID кабинети в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, съответно в районите "Възраждане", "Люлин" и "Оборище", а до края на седмицата ще се включат още седем.

Очакванията е следващата седмица да се открият зони и в още три поликлиники.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти насочени от личните лекари, а по тяхна препоръка ще се правят и безплатни антигенни тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
9
 
! Отговори
ТОЕСТ ДА СЕ ГОТВИМ преди 3 години
ЗА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ МОРСлед това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас:))))))))
53
1
 
23
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Ако бяхте затворили границите сега нямаше да има заразени или съвсем малко както в Япония. Но как да стане номера като управляващите са представителна извадка на обществото ни, а лошият материал преобладава... :)
52
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционото обучение е не само за да запази учителите, то е и за спре безконтролното разпространение на вируса особено в София. Да предпази родителите на тези деца, техните близки, както и останалите граждани от разболяването.
51
2
 
28
 
! Отговори
Мизерия,мизери преди 3 години
Какво значение има тъпата Германия как било? Да в Германия нямат недостиг на линейки.В болниците всичко им е на топ ниво в аптеките има всичко.Къде ще се мерим ние с Германия.Ето това е безумието на българите -нямат реална оценка на състоянието на нещата.В коя болница в Германия сте виждали да няма *** или таванът да е олюпен или да има мухъл по стените и плочките по пода да са изкъртени? Или да нямат маски да ползват препрани стари? Това в България е ежедневие.
50
6
 
3
 
! Отговори
пенка преди 3 години
Анонимен много си некомпетентен за Германия
49
1
 
8
 
! Отговори
alf преди 3 години
след 2 седмици ще е ад ти добре ли си дърта краво проста ненормална бабичка
48
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се разболеят учителите и отсъстват по 2-3 седмици ( не дай си боже някой да почине), ще ви питам пак. Образователен процес, та дрънка ( замествания от колеги, психолози, ресурсни учители до откат). Явно предпочитате накъсан образователен процес - тоест, учениците да не учат материала си, а просто да са на училище, на занималня. Ама нали всички са компетентни.... Нарушеното общуване с връстниците и дългите часове пред компютъра са малкото зло, повярвайте ми.
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия уважаеми ходят 6 деца в клас и с маски. Класът е разделен на 3 за да няма много деца в стаята. Ето така е Германия
46
13
 
5
 
! Отговори
ьььь преди 3 години
*** народ се управлява най-добре. За какво да има вообще образование.В Германия има много ограничения, ама децата си ходят на училище и детски градини. И никога не е имало такива безумия, който имаше в България-да не се разхождаш в паркове, пък само от едната страна да минаваш, децата да не ходят на люлки, КПП та между градовете и глоби на провинилите се , стояйки цяла нощ на табелата на града.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да си мисля че децата от 1до 4 клас и техните родители и учители са втора ръка хора. Нас кучета ни яли ние не сме застрашени. Само ГЛУПОСТИ и след седмици какво вируса ще изчезне ли. Тогава ще е още по зле заради крутите мерки които взехте уважаеми управляващи
44
7
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Изключете телевизорите и ковида изчезва. Маскираните ковид зомбита стават все повече.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за Варна и Пловдив? Бг не е само София! Много чудене и маене до последния момент, едно нормално решение не могат да вземат.
42
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Бате Бойко вярваме само на теб! Каквото кажеш вярваме го веднага до второ нареждане!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***,искат да заразят максимален брой хора преди ваксината.Хъмм защо ли така?За да не плащат пенсии а със спестените пари да ги харчат за глупости.Например самолети или ромски гласове..
40
6
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОМСКО преди 3 години
Коровирус чу.ка, чу.ка, чу.каБесепето хайде на боколука..
39
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ДЪРТАК преди 3 години
ТАЯ АМЕРИКА РАЗВРАТИ МЛАДИТЕАМА БОЙКО ЩЕ ГИ ОПРАВИ...
38
1
 
0
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
До ЧЕРВЕН ДЪРТАК :)
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, само за София ли?
36
2
 
1
 
! Отговори
до ковид трола преди 3 години
До ЧЕРВЕН ДЪРТАКВаксината чака и теб жалко човече.
35
6
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ДЪРТАК преди 3 години
КАКО Е ТВА ИНТЕРНЕТ БЕЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ТКЗС, БРИГАДИМЛАДИТЕ РАБОТЕХА БЕЗПЛАТНО ЗА ПАРТИЯ И ДЪРЖАВА, СЕГА САМО МИ СЕ КЪЛЧАТ В ИНТЕРНЕТ, КАКВИ СА ТИЯ КОМПЮТРИ БЕЕЕ УНИЩОЖИХТЕ ОБРАЗОВАНИЕТЕ ДОРИ НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ОГРАНИЧИХТЕ АУУУ БЕЗСРАМНИЦИИИ