Софиянци на протест срещу превръщане на улици в пешеходни

Става въпрос улиците "Съборна" и "Патриарх Евтимий"
13 ное 2020 17:07, Ния Христова
44
Софиянци на протест срещу превръщане на улици в пешеходни
Снимка: БГНЕС
Жители на София излизат на протест пред общината. Те недоволстват, че се планира централни софийски улици да станат пешеходни. Живеещите на улиците "Съборна" и "Патриарх Евтимий" няма да могат да стигат до вкъщи с автомобилите си, съобщи Нова ТВ.
 
Хората са против широчината на велоалеите и необходимостта от бус лента. Те са на мнение, че премахването на паркоместата и движението на автомобили е ненужно. Един от общинските съветници, вносители на идеята, е Борис Бонев от "Спаси София".
 
"Улица "Съборна" е липсващата между другите пешеходни улици. При "Патриарха" става въпрос за нефункционално използване на пространството, което да бъде разпределено между всички участници в движението – за това там ще се изградят бус лента и велоалея. За сметка на това се увеличават паркоместата по бул."Витоша4 и "Г.С.Раковски". София е един от най-замърсените градове в Европа. Сигурен съм, че ще има аргументи, че живущите или преминаващите с автомобили са лишавани от някакви права. Най-важното ни право е това на живот и то в чиста градска среда", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
20
 
! Отговори
@ преди 3 години
Спрете се малко бре, ще се гътнете от толкова злоба!Някой живее в центъра и не е преселник като Вас и дайте да му вгорчаваме живота с някаква дивотия всеки ден.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези регресори? Русофили?Да се затваря!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ът 6Да ти кажа, по-хубаво си е! Не съм съсед с индивиди като теб и това само по себе си свръхкомпенсира всякакви други неудобства.
12
16
 
18
 
! Отговори
roro преди 3 години
Центъра на София е за пешеходци и гости на града!Крайно време че тази превилегия да си в центъра си има своите плюсове и мунуси.Приветствам решението!!!На кой не му харесва има една камара по-евтини квартали къде може да се премести с трошката!!!
11
2
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ей това кооо Пеле дето цял ден ме трие днес, му пожелавам от жена си СПИН да хване, ракията да му изтече, и сина му зет да му докара. Чу ли бе лай но продажно. Чети!!!!!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боян 2При окаяната пътна инфраструктура в София нито е култ, нито е безсмислен! Не сме сравними с Амстердам.
9
2
 
15
 
! Отговори
Кърджалийската преди 3 години
Караянчева нали нареди - да ходим пеш
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Шишман споменаха сутринта. *** е, че инвестирахме няколко хиляди да направим паркинг за колите си във вътрешния двор. Сега какво, на Раковска къде ще паркираме?Поредното недомислено решени, както с горките старци от 8 до 10.
7
5
 
15
 
! Отговори
но комент преди 3 години
фандъкова вместо да се хване и да мие улиците, ще затвори цяла софия.
6
12
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
крайно време е жълтопаветната либерастия да разбере, че за живеене има нещо наречено жилищни квартали. В административния център живеенето носи негативи. Стига с тоя соц, че най 'убаво е на жълтите павета. Ми не, не е.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво плюете по хората, но я се поставете на тяхно място. София е презастроена, продължава да се строи с невиждани мащаби. "Инфраструктурата" не е променяна от както сумарно е имало 20хил коли едновременно, сега са поне милион. Цяла България приижда насам, всеки с по 2-3 коли. И същевременно затварят улици. Как тези, които живеят 2-3 поколение на дадено място да се справят ? Нали като затворят някоя улица, съседните стават гъч и трябва да спреш през 2 квартала ?
4
7
 
23
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
Аман от протестиращи - интереса на мнозинството е по-важен от този на малцинството и тия 100 души къде живеят на тази улица.
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали трябва да си спре колата пред входа на блока за да разтовари туршията и зелето от село, как иначе.
2
11
 
39
 
! Отговори
Боян преди 3 години
Още много време трябва да мине, че да се изкорени безсмисления култ на българина към автомобила.
1
4
 
36
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Селският корен на тъй наречените кореняци си проличава винаги когато тръгне да се прави нещо смислено в центъра.