Столична община събра над 1100 стари гуми в акция

Това гарантира, че гумите няма да бъдат горени
6 дек 2020 13:03, Ния Христова
12
Столична община събра над 1100 стари гуми в акция
Снимка: БГНЕС
Над 1100 автомобилни гуми, които са излезли от употреба, са предадени на обособената временна площадка в кв.“Курило“ в район Нови Искър. Това съобщиха от Столична община и от Инспектората, цитирани от в. Монитор.
 
Вчера за четвърта поредна събота беше създаден временен пункт за събиране на ненужни автомобилни гуми. Екип на Столичен инспекторат приема и след това транспортира ненужните отпадъци. Общо над 1800 излезли от употреба гуми са събрани общо и с предишните инициативи, които се проведоха в населените места Локорско, Доброславци и Световрачане.
 
Хората, които имат ненужни автомобилни гуми могат да ги предадат на обособени за целта площадки. Гумите следва да преминат през последващо третиране и оползотворяване. Това е начин гумите да не бъдат изгорени неправомерно и да предизвикат замърсяване на въздуха.
 
Информация за останалите пунктове за предаване на стари гуми можете да намерите на сайта на Столичен инспекторат.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
от Мюнхен преди 3 години
мене като ми стане мъчно за Софето и ме налегне носталгия си вадя едно парче гума и си го паля
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета това евентуално гарантира, че тези гуми няма да бъдат изгорени и нищо повече.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 МитьоВъв всяка гума се съдържат над 7 литра петрол, както и редица химикали доказано вредни за здравето като например хлор, стирол, бутадиен и над 20 вида тежки метали, сред които олово, хром, кадмий и живак. Ако гориш вкъщи гуми значи си много зле. Тровиш не само себе си и околните, но и децата си. Оловото се изпарява и го дишате без да знаеш. То се натрупва в организма и отравя кръвта. При въглищата няма такива тежки метали. Това,че не ги виждаш с просто око не значи,че ги няма.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А глобите от ЕС за мръсния въздух кой ще ги плаща?Ромите ли или техната избраница?Май всички ние.Без да сме виновни.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото знам, гумаджииниците ТРЯБВА да имат договор за вземане/отнасяне на старите гуми. Излиза, че Столична община си прави ПР, вместо да следи дали се спарзват разпоредбите (което ВСЪЩНОСТ и е работата)!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен те сичките гадости дойдоха от из Европата, в богатото татово време акумулатор не можеш си купи без да върнеш стария, гумите същото. Сега по Европейцски ги зае...ме кой къде свари, а са изкуствен каучук и трудно се рециклират.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е казал народът :Кат не е файда -файдица. Въпросът е да се създаде самосъзнание сред подрастващите. В на много места из Европа в у-ще имат часове по екология и др.под.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетила се Мара,да се побара.А навън има поне още 10 пъти по толкова.
2
9
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Трябва да си рядко болен мозък, че да изхвърляш стари гуми! Аз, като човек, който от 10 години се отоплява само с гуми, ще ви кажа, че няма друго гориво, което да излиза по на тънкана!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами директно в екологичните пещи на олигарха Ковачки!Той знае как се горят европейски найлони ,пластмаси и бойколуци без грам пушек!