Зеле или биологичен отпадък: Какво превозва линейка на Спешна помощ

Снимката взриви социалните мрежи
9 дек 2020 07:20, Анисия Иванова
65

Снимка на линейка в София взриви социалните мрежи. Потребител на Facebook, заснел автомобила на Спешна помощ, твърди, че с него се превозва зеле.

За Bulgaria ON AIR от Спешна помощ в София заявиха, че специализираният автомобил превозва биологични отпадъци и определиха коментарите в социалните мрежи като подигравка с медиците, работещи на най-първата линия.

"Тази линейка превозва биологични отпадъци. Чувалите се опаковат по определен начин и тази опаковка им придава тази относително кръгла форма. Те са светложълти и заради това, че някой вижда зелки, няма как да сменим вида на чувалите", каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да си ***, за да оприличаваш на зелки нещо, което очевидно са жълти найлонови чували? Това ясно показва колко е капацитета на целокупния български народ. Плебеите разсъждават в единица зелки. Колко сте прости и жалки, боже, боже, не е истина направо. Социалните мрежи са проклятие, защото дават право на глас на всеки бавноразвиващ се ***, и останалите *** четат ли четат неговите постове, с което простотията се мултиплицира безконечно в геометрична прогресия.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е пак добре,че не са тикви...
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та, гражданско общество с тези ЗЕЛКИ няма начин да се направи! За демокрация и капитализъм, абсурд! Премиера им бил "тиква"! И тиква ви е много зелки такива! Вас само воловар с остен ви оправя. Те мечтаят за зелен чорап. Жалко.
38
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Видно е,че са чували.Стига сте търсили под вола тела!
37
1
 
15
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До БЪЛГАРИЯДа, редно е линейка да превозва опасни медицински отпадъци, които при проблем на пътя могат да пръснат зараза. Тогава ще кажеш- Защо превозват такива отпадъци в обикновен бус, без никакво обозначение. Затова е оборудвана със сирена и буркан..Тази линейка е сравнително по-стара и е негодна за превозва хора.
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега се притесних още повече - значи линейките карат биологични отпадъци в свободното си време?? и после тежко болни и после пак биологични отпадъци! ужас. Толкова ли няма един камион за смет...
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт, който още ведниж показва колко лесно могат да бъдат манипулирани глупави, полуграмотни, немислещи, безкритични безгръбначни хорица, отчаяно вкопчени в мобилните си смъртофончета.
34
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
До До 25 линейка оборудвана за отпадъци? хааа хааа
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с какво е снимано? Много лошо изображение.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биологичните отпадъци са на класове по принцип, но малко ме съмнява болниците сами да си организират транспорта им до депо. Из София понякога щъкат камиончета с обозачения отстрани с жълт триъгълник за опасен товар. Сега дали са звлки или друго не знам, но при този вой за недостиг на линейки из София да я ползваш за карго е меко казнао несериозно. А тази леличка досега няма едно адекватно изказване за 5г, но каквато спешната ни помощ, такива и говорителите предполагам
31
0
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Силни сме на думи, на топло, пред компютъра.Защо няма такава активност и възмущение, когато трябва да помогнете на паднал човек на улицата, или когато група гaмeнчeтa ограбват възрастни хора, или пък когато полуграмотни политици се гарврят с нас? Защото т по-лесно, нали?
30
1
 
8
 
! Отговори
невинни в калта преди 3 години
Чл. 12. (1) Опасните отпадъци се събират разделно в първични опаковки (торби/сакове/чували, контейнери), обозначени с международния символ за опасни отпадъци съгласно(2) Биомедицинските отпадъци, с изключение на биологичните, се събират на местата, където се образуват, в жълти полиетиленови торби/сакове, поставени в съдове с капак и ***, маркирани с жълт цвят. Биологичните медицински отпадъци се събират разделно в червени полиетиленови торби/сакове/чували.
29
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Коя е тази Моника Лещарска ??? Мома за поръчки ? ?? Сега трябва да я ,,проводят" да изпразни тя следващата линейка със ,,зелките" и да се снима с тях!!!.....Боже какво ниво,какви медии????
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедията на един народ (или на потребителите на шитбук)
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод:Когато един човек е ***, това е комедия.Когато една нация е ***, това вече е трагедия.
26
4
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Ти в камион с открита каросерия ли искаш да превозват токсични,отровни биологични отпадъци бе умнико? Това е линейка специално оборудвана за тази цел ! Ей аман от такива ,,отладъци" като теб и подобни-всезнаещи ,всеможещи!!!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закъсняват с цял месец да сложат зелето и извикали "Бърза помощ" по-бързо да го докара
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на ваксините не вярваме,но за "зелките" вярваме
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време бяхте само папаи, а сега - чисти зелки! Ама какво се очаква от Моника? То не беше Моника Василева, сега Моника Лещарска. Явно "Моника" вече е название за зелка
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки ,подал невярна или подвеждаща информация в соц.мрежи,трябва да има наказателно действие.Не може всеки да си пише,снима и тълкува кавото и както си поиска