Празнични дракони от Китай, добродушни от Япония - в парк в София

Интерактивната изложба вече приема посетители
28

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нова атракция в парк Възраждане от днес.

Интерактивната изложба „Живите дракони – Зимна приказка“ вече приема посетители.

Над 20 уникални анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видео игри са изложени в изградения магичен парк на открито.

Гостите не само могат да видят, със собствениете си очи как са изглеждали известните митични чудовища, но и да оценят гигантските им размери - височината на фигурите варира от два до осем метра.

Всички дракони ръмжат, движат и издават специфични „драконови“ звуци. В същото време всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер. Това е първата по рода си изложба на анимирани дракони, представяна някога в България, съобщиха организаторите.

За София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

„Живите дракони – Зимна приказка“ включва загадъчните и добродушни дракони на Япония, празничните дракони от Китай и страховитите дракони от източните и западноевропейските традиции.

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат да "обяздят" няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, "разказани" от вълшебните дървета.

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.), и 15 лв. за възрастни. Организаторите са предвидили и възможност за закупуване на семеен билет. Децата под 2 г. влизат безплатно. Предвид епидемиологичните мерки в страната, организаторите предупреждават, че броят на посетителите, допускани едновременно, ще бъде ограничен.

Магичният парк ще бъде отворен всеки ден (от понеделник до неделя) от 10:00 ч. до 20:00 ч. Изложбата ще остане в града до 15 март 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: паркВъзражданедракони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
Китаец вече и на снимка не искам да видя.И то още отпреди пандемията.Всичко което произвеждат е с отвратително качество.Искам съюзът на потребителите да предложи стандарт всяка една стока да има ясен и добре четим надпис къде е направено всичко което купуваме. За да не купуваме нищо китайско.Китайците вече ни се качиха на главите и начина да се отървем от тях е да не купуваме нищо китайско.За предпочитане българско,европейско,руско,може тайванско,тайландско,малайзийско,корейско но не и китайско.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да им се падне руски вирус.Столичнии,Смирнофф или друг подобен.По лесно се изкарва-няколко часа главоболие и преминава.
21
1
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Догодина според китайския календар какъв вирус се пада?
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За децата може да е нещо невиждано, за мен са само обикновенни неща, които съм виждал по моловете като охрана, само че навън :)) Нека да се зарибяват децата, все пак едно им е детството :)
19
1
 
5
 
! Отговори
Китайски дракони ??? преди 3 години
Не не.... благодаря, нещо в много ми дойдоха китайците !
18
1
 
5
 
! Отговори
Ауу! Ма малеей! преди 3 години
Как ще си го преместя сега по този повод.
17
3
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
отиваш на Превъзпитание в Курорта Масандзя!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко поколение си има своите идоли.По мое време мечтата беше да се замине на Запад и в Америка сега младите мечтаят за потни китайци.Една и съща глупост се повтаря отново и отново ето затова не си струва да се раждат нови поколения.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪПРОСПредполагам на повечето хора ще им е по-приятно да виждат изложби на всевъзможни места в София, отколкото да ти гледат паркираната кола. Пали си я и си отивай на село да си копаш дворчето. Там може да си я паркираш както си искаш.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хукнах.Поне триглава наша ламя да беше. Тройно коалиция, Герб псевдопатриоти и Магарешки, че да си я познаем. Китайски измишльотини. Нашите приказки са поне истински
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли усещате че дракона е просто измислено животно което никога не е съществувало.Българина е цар да кляка на чувди култури нация от комплексари.
12
2
 
8
 
! Отговори
хйтеюкфхг преди 3 години
Дванайсе лева... за дете, и петнайсе за възрастен. И ако влеземе, а децата искат да се снимкат до дракона - оппа, не може, щото са сложили въжета... Я си -бете макята.... Трийсе лева за 15 минути.... Бах тоя бизнес-план...
11
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Грозни змейове, не си струват парите и труда.
10
3
 
7
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 3 години
почвайте и китайски да учите, че много скоро това ще ви е официалният език! драконите са само за първоначално маркиране на новите територии на Китайската Комунистически Империя!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли китайска ваксина?
8
8
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Тази Простотия са я изсипали в Центъра на София , а колата за да я паркирам ми взимат по 2 лева на Час - В България се върнаха Мутренските Времена .
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай не се интересуват от останалия свят и не искат да управляват никой, имат си достатъчно население да управляват. За тях останалият свят съществува дотолкова доколкото правят бизнес с него. Китай досега не е нападнал нито една страна и не е започнал нито една война за разлика от САЩ и ЕС.
6
5
 
5
 
! Отговори
Българин демократ преди 3 години
Китайците не ме кефат, там няма демокрация, Китай е изостанала комунистическа държава, но японците ме кефат, добри демократи и капиталисти са японците.
5
3
 
8
 
! Отговори
фаниме преди 3 години
До АнонименАз пък искам
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо от Китай не искаме! Взимайте си и драконите и всичките ви стокички мейд ин чайна!Вън!