Нарушители по Северната скоростна тангента, защо?

Водачите често губят контрол заради неравности на пътя
Обновена: 3 яну 2021 20:53 | 3 яну 2021 20:52, Веселина Йорданова
68

Десетки нарушители на Северната скоростна тангента на столицата, след като повечето от шофьорите спират да пътуват в средната лента.

Качваме се в автомобила на Дияна Русинова. Като експерт тя следи състоянието на почти всички пътища в страна. Само няколко секунди след включването ни на северната скоростна тангента - проблемите започват, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ето тук започваме да подскачаме, това е път само на 5 години", каза Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Неравностите по пътя обаче са честа причина, заради която водачите губят контрол.

"Това е тази дилатационна фуга, сега си представете какво се случва, ако карате тежкотоварен камион. Погледнете как пропаднахме току- що. Погледнете с какво ги посрещаме. Сега тази стрелка скрива табелите, аз как да прочета какво пише отдолу", възмущава се пътният експерт.

Минаваме под мост. Виждаме, че оградата е компрометирана. Когато се качваме на него, се оказва че огромните метални пана висят. Обиколката ни продължава.

"Строим нови пътища, трябва да са в експлоатация дълги години, а след няколко месеца имаме пътища, които ни отнемат живота, ако трябва да сме честни", категорична е Диана Русинова.

Оказва се, повечето шофьори използват неправилно средната лента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
15
 
! Отговори
Mao Тик Вyн преди 3 години
Както казваше моя патрон и светъл кърмчия Мао Дзе Дун - който не му харесва, ще му хареса в лагерите. А и като го понабият моито момчета от Делта гард и Ипон, които ги уредих на държавна служба като жандармеристи (сега хем няма да им плащам от чекмеджето, хем вече законно ще могат да бият), та като ги понабият сутрин първи ще грабват кирките и лопатите.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа те питам - като сменяш скоростите с колко ръце караш?
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие що клатите стабилността бе?
35
1
 
16
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Опитват се да направят София да изглежда и струва колкото Токио, Амстердам, Сеул, но ако може да излезне 10 пъти по-евтино :)) Единственото нещо, дет ставаше от тая държава докат не го спряха беше терминал 2. Вече и емиграцията се затрудни, или както се вика - койт еб aл, еб ал.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо требе да мине шефа с джипката та да прецени колко големи са бабуните.А до тогава ще си траете.
33
1
 
30
 
! Отговори
Leo преди 3 години
Общата дължина на Северната скоростна тангента е близо 17 км. Стойността на договора е близо 180 млн.лв. с ДДС. Изпълнител е Консорциум ХПВС-ССТ, в който участват: Хидрострой АД, Пътни строежи Велико Търново АД, Пътинженерингстрой Т АД, Пътстрой Бургас ЕООД и Водстрой 98 АД.Какво очаквате от Пеевски?
32
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази експертка дето дава мнението си, защо кара с една ръка?! Това не противоречи ли на едно от основните правила за безопасност при шофиране?
31
1
 
12
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ааааа тоз път *** струи Стънишиф! Аз няма дъ *** римунтиръм! Вива ГЕРБ, вива АПИ - оле!
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бе,баце напролет ще почне да ремонтира пътя.Пак много време изкара от как са го пуснали.
29
2
 
24
 
! Отговори
Методи Асенов-Джоджи преди 3 години
На пет години била,тая тангента,а вече има кръпки. Аферим бре чоджум,Машала. В Германия път на 20 години е по-качествен ,бе. Трябва да се съди фирмата изпълнител? Гаранция не дават ли,на настилката поне ?
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че Тиквичок с джипката си напълни гардероба си с *** банкноти
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23 МНЕНИЕЧл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно поплатното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използванай-дясната свободна лента.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
#25, прочети правилника... движиш се в "най-дяснста" свобна лента. Така че, на празен път да караш в средната е неправилно. Друга тема е състоянието на пътната настилка
25
3
 
31
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
Споко, ще му метнат ограничение на скороста 50 км/ч и ще си решът проблема. После ще сложат и камери на кат да събират глоби и всичко е точно за тях
24
11
 
7
 
! Отговори
снайпера преди 3 години
Вие ceляни се набутвайте още в тая падина, а голема глава ще ви строи тангенти. Северна, южна, североглупендерска вие само кажете
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МНЕНИЕБрат на листовките имах такъв въпрос за трилентов път - автомобилът беше сам на пътя огледалата бяха чисти отпред нямаше никой въпросът бе дали автомобилът се движи неправилно ако ползва средната лента. Е според *** законотворци е неправилно.Защо е неправилно -няма смислено обяснение предполагам че някой задръстен селянин е решил че така колата изглежда по добре.
22
23
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Тази жена е Некомпетентна по Закона за Движение по пътищата . Защо давате трибуна и визия на такива неграмотни водачи .Няма такова нещо в закона - ако караш в средната лента , при трилентов път в една посока - да си Нарушител .
21
28
 
12
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ах колко е лесно да вървиш по утъпканата пътека и да плюеш. Колко сантиметра път или пътека е построила експертката? Изобщо имаше ли път там преди 10 години? С хубавото бързо се свиква и лесно забравяме по какви пътища пътувахме преди това.
20
4
 
16
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Това е поредният провален проект на Орешарски. Абсолютно провален. 220 милиона днес щяхме да върнем в Брюксел. Срещнах се със строителните компании и им казах: Съберете всички камиони багери и трактори. Каквото трябва съберете и ги вкарайте..."Сещате ли се от чие слово е? А, от кога?Не ги вънахме. Усвоихме ги.
19
2
 
20
 
! Отговори
Oтбивките кога? преди 3 години
Айде свържете отбивките с тая тангента,че ми умре коня от чакане вече.Обикалям като луд.