Улиците в столичния квартал "Витоша" - афганистанско бойно поле

В платформата Helpbook може да подадете сигнал за нередности
Обновена: 20 апр 2021 18:45 | 20 апр 2021 18:45, Анисия Иванова
73

Снимка: Helpbook

В платформата Helpbook.info получихме подробен и изчерпателен сигнал от възмутен жител на София, който засяга множество улични проблеми в квартал "Витоша".

Представяме ви го без намеса от наша страна:

Уважаема и не чак толкова уважаема Община Витоша,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми Столичен инспекторат,

Обръщам се за втори пореден път към Вас, умолявайки Ви да предприемете мерки за обезопасяването на улична шахта, покрай която се налага да минават всеки ден (и пъргаво да прескачат) горките живущи в квартал Павлово. С всеки изминат ден все повече започвам да се замислям в крайна сметка за какво си плащаме данъците към Вас, след като НЕ ни осигурявате комфорт в средата, в която живеем - нивото на чистота е обезкуражително дори за етиопски жител, безопасността на придвижване е предизвикателство за всеки рейнжър, места за преминаване на тротоари - е тях ги няма (няма троторар - няма проблем), да не говорим за улични настилки (те са на същия принцип като тротоарите). Не знам дали Ви харесва марсианския пейзаж, в който ни се налага да живеем (ако сте си правили труда да обиколите губернията си), но искам да Ви уверя, че жителите на квартала нямат нужната подготовка за оцеляване в екстремни условия (търсим усилено по магазините каски, гумени ботуши, ръкавици та да не ни хване я ток, я някой камък да не фръкне от 100-те строежа в квартала, но трудно се намират).

Въпросната шахта, за която БЯХТЕ сигнализирани още отпреди повече от месец, се намира пред ЖИЛИЩЕН ВХОД на ул. "Преки път", 21-23, и не знам какво още се чака, за да се предприеме нещичко от Ваша страна! Разбира се ако се случи нещо с някой (да не дава Господ), тогава дружно с инспектората си ще обяснявате как тази шахта е нямало как да я обезопасите и ще извадите всичко коз от ръкавите си, за да ни покажете как не е във Вашата компетентност, за да предприемте действия. Нещото, в което превърнахте иначе хубавия ни квартал, прилича все повече на афганистанско бойно поле - улиците са покъртителен лунен пейзаж, тротоарите просто ги няма, а кофите за боклук приличат на.....е те на нищо не приличат просто!!!! Не знам колко ще са ни данъците догодина, но според мен няма да си заслужава да ги плащаме, тъй като нищичко не получаваме срещу "скромния си принос" към благоденствието на Община Витоша. В този ред на мисли няма да е зле да изравним ставката с тези във Филиповци или някое друго подобно място та да не ни е яд, като идваме да пуснем в касичката Ви, за да си живее нормално общинската администрация! ....Та да си дойдем на думата - моля Ви (за ВТОРИ пореден път) все пак за Ваша реакция и да отремонтирате и обезопасите:
1. Показаната шахта на ул. "Преки път" 21-23,
2. Да обезопасите показалите се кабели на вече отрязания електрически стълб на кръстовището на ул. "Симеон Радев" и ул. "Преки път".

Искрено Ви пожелавам да НЕ Ви се налага да минавате по улицата с обикновени обувки и без светлоотразителна жилетка, тъй като строителната техника е повече от обикновените автомобили и настилката вече не съществува!!!!", пише в сигнала. Нашият читател е изпратил и богат снимков материал за състоянието на въпросните улици.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако може цяла България да се изсипе в София барабар с колите.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много *** кефят в София как се оплакват. Абе джингиби, под счупената леко шахта има канализация, в дупката в асфалта отдолу паваж от старата улица тротоар има даже макар на дупки. Излез малко в прованса да ти стане мило за твойта улица, че я имаш. Аз живея в град дето е в топ 10 по брой население в БГ и в центъра му няма канализация ората от къщите *** в реката дето е наблизо. Има улици дето са на кал и чакъл от 40 год. Тротоара е мираж и ти говоря за централна част, знайш кой по кварталите.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро бях в Кръстова вада. Същата свинярия като в Витоша и Малинова долина. Кеф ти ново строителство на евтини цени! Преди да бутат стари къщи и да строят нови блокове да бяха помислили пътищата как ще понесат този автомобило-поток.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само метрото,и чекмеджето.
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метрото изсмуква целия ресурс.
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На София и трябва градоначалник мъж-архитект или строителен инженер.И задължително софиянец,който знае проблемите на града и има желание да ги оправи.А не кукла на конци,от която нищо не зависи,която от нищо не разбира и само изпълнява желанията на вожда.
28
1
 
9
 
! Отговори
Тука преди 3 години
Личи си работата 3 пъти
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой нормален си купува апартамент там, ако не ми се налага, никога няма да стъпа в тоя квартал
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само там да бяха.Кметицата не е мръднала от жълтите павета,за да види какво е състоянието в кварталите.Дупка до дупка.Повечето улици не са асфалтирани от Тошово време.За миене да не говорим.
25
1
 
18
 
! Отговори
Работника преди 3 години
Работа, работа, работа
24
0
 
7
 
! Отговори
Кинаджии преди 3 години
Добро място за бай новия клип на Рита От не е нужно да ходи до Перник.
23
4
 
16
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Това е истината за управлението на ГЕРБ- .Всичко е пълен дроб !
22
2
 
15
 
! Отговори
СА преди 3 години
С тая кметица на София какво очаквате.Тя е вдъхновена от родния Самоков няма европейското мислене тесногръд вилинджър.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Улиците в столичния квартал "Витоша" - афганистанско бойно поле------------Американците май ще снимат поредния пост апокалиптичен филм у Бг!- )))
20
1
 
10
 
! Отговори
Мичко преди 3 години
То това квартал ли е ? Само чубани и блокове от итонг.
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Портних се грижи за моя квартал :)) Софето винаги си е била дупка в полето им, не вервам да им прави впечатление че изглеждат секаш са излезнали от ВСВ, свикнали са :))
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали това казвам, защото журналята са неграмотни. Имаме РАЙОН ВИТОША,който обхваща няколко квартала и павлово е ЕДИН ОТ ТЯХ. Имаме и Квартал Витоша КОЙТО ПЪК Е В РАЙОН ЛОЗЕНЕЦ.Кое не разбра ,бе Воле.....
17
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Вуни преди 3 години
Аз като маунтийн байкър, който няма време да се качи на истинската Витоша - направо го одобрявам това !
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова е положението във всички квартали, срам! Разходете се из градовете на Европа през Гугъл мапс да видите има ли такова нещо
15
1
 
5
 
! Отговори
Орес преди 3 години
Квартал Павлово е в район Витоша бре умен!