Ударените от мълния мъже разхождали куче, скрили се под дърво

25-годишният е починал на място, екипите констатирали смъртта му
Обновена: 25 авг 2021 19:26 | 25 авг 2021 19:24, Веселина Йорданова
141

Двамата млади мъже, ударени от мълния в София, са разхождали куче в горичка в района на "Интер Експо Център".

Скрили се под дърво от бурята, която се разрази над столицата.

Още по темата
При инцидента 25-годишният е загинал на място. Другият мъж, на 26 години, е в столичната болница "Света Анна". От там информират, че е в съзнание и адекватен.

Няма видими белези от изгаряния, но има охлузвания. Инцидентът е станал минути след 17 часа днес.

"При нас в Спешна помощ сигналът дойде в 17:12 часа. Веднага се изпратили екип, линейката е стигнала бързо до мястото на инцидента. На място е установена смъртта на 25-годишното момче, а другото момче, което е пострадало, е подало сигнала. То е откарано в болница", заяви пред Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Чуйте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: ударен от мълния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко встрани от темата, но всички, които пишете "бог да ни пази", не се ли замисляте, че именно този ваш бог трябва да е пратил мълнията. А ако не е и е толкова всемогъщ и всезнаещ, би предотвратил трагедията, като я отклони да падне на друго място, нали така.
97
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от антикучкарите сте от провинцията?И какво търсите тук?Много злоба, много нещо изписано!
96
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките момчета! И двете са добри деца! Съболезнования от сърце на родителите на починалото.... Истински ми е жал за него и за майката и бащата. Бог да ни пази!
95
2
 
10
 
! Отговори
Електро преди 2 години
А. да не забравя. Ако имате вода залейте дрехите си. Колкото по мокри са, толкова повече намалявате вероятността от гадни поражения. Грубо имитиране на решетка на Ръдърфорд е това.
94
1
 
12
 
! Отговори
Електро преди 2 години
Дървета, не дървета, Бог знае къде ще удари мълнията. Единственото което можете да направите е да съберете краката плътно един до друг. Още по добре да сте пликлекнали или дори седнали на земята ама с прибрани крака и обгърнали ги с ръце, тип "топка". Идеята е да има възможно най малка площ за протичане на тока и по възможност да е по кожата, а не през вътрешни органи.
93
5
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Забравете тези глупотевини, че дървото е привлякло мълнията. Колосални компютърни модели и до днес не могат да се справят с прогнозирането къде ще се случи разряда. Прекалено много са факторите, които трябва да се вземат под внимание. Вероятно най-сигурното е да се окопаеш в траншея и заровиш с възможно по суха пръст ама и това не е никаква гаранция. Пък и кой ще започне да се закопава при лошо време.
92
9
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Младото освен да копае биткоини друго не знае. Докато ви занимават с ваксини и анти-ваксини и вие лапате въдицата, те направиха от децата безмозъчни мекотели.
91
2
 
4
 
! Отговори
значи преди 2 години
Едното момче е било под дървото, другото не?
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб МелсънРазлично е, има разлика между земетресение и гръмотевична буря......хахаха :))) Младежа щеше да е жив, ако некой му беше казал да продължи да разхожда кучето, вместо да бега към най-близкото дърво :)))
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнанието убива. Ето, и тез не са знаели че може би не трябва да се крият под дърво. В тубата има клип от Индия. 6 човека в гръмотевична буря се скриват под дърво. Пада мълнията и... падат кат круши и шестте човека. Затуй трябва да се ходи на училище, ама...
88
3
 
10
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Пак ли статия за "програмисти"...??
87
2
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Да се скриеш под дърво при гръмотевична буря е все едно да си на улицата и да има земетресение и ти да потърсиш убежище от земетресението като се скриеш в най-близката до теб висока сграда. И не разбрах какво е станало с кучето. Загинал е все пак човек заради това куче, редно е да знаем каква е съдбата и на кучето.
86
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов?
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99Което не може да ни убие, ни прави още по гадни.....хахахаха :)))) Ако се позаприказваш малко с комшиите, ще разбереш за какво става на въпрос :))))
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истукан А в какъв радиус, като лазерен лъч ли?
83
0
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
При мълния токът може да достигне до 200 000 A за 1 секунса, а напрежението може да достигене до 200 000 000 V.
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите... Короната не е достатъчна, на този народ му трябва чума
81
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94Майката да му беше казала, че когато има гръмотевици, не требва да се крие под дърво, щото дърветата привличат светкавиците :)) Щеше да се спаси момчето, ама нема кой да му каже нещицата от живота :)
80
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите на някои и се чудя кога озверяхте толкова много!!! Грам човещина ли нямате?! А ако беше вашия син или брат така ли щяхте да пишете??? Засрамете се бе хора!!! Като не можете да изкажете съчувствие и съболезнование, поне ЗАМЪЛЧЕТЕ! Младо дете си е отишло!!!
79
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То па и едната буря, има няма продължи половин час, а един млад живот го няма вече :( Майката как ли е...Много мъчно ми стана за този млад човек. Ей така от нищото, просто на разходка и вече го няма, ако беше излезнал 10мин. по- късно от вкъщи може би щеше още да е сред нас. Горкото семейство, пожелавам им много сили... Много тъжно и нелепо.