Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

При 300 лева сметка досега, пригответе още 150 на месец
Обновена: 5 окт 2021 10:27 | 5 окт 2021 10:13, Камелия Цветанова
420
Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година, съобщи Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите, пред bTV.

Още по темата

Природният газ отново поскъпна у нас от 1 октомври – този път с 36%.

По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се променят два пъти годишно – от януари и от юли.

От последното увеличение цената на газа е скочила със 100%, твърди председател на Асоциацията на топлофикациите.

„Има още два месеца, в които цената на газа може да се промени, за съжаление вероятно това ще е нагоре и всички тези увеличения накуп ще трябва да се отразят в цената на топлинната енергия. КЕВР ще се опита да ограничи това увеличение, но едва ли ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Топлофикациите ще излязат лошите, но освен за цена на природния газ говорим и за цената на зелената сделка, за която вече плащаме – цената на въглеродните емисии“, коментира експертът.

Ако сметката за парно досега е била 300 лв., вероятно от януари ще се увеличи със 150 лв., даде пример Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: водапарноцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е, че сме в ЕС и НАТО и икономиката се развива бурно, заводите никнат като гъби и все повече се търсят кфалифицирани хора на които заплатите се индексират автоматично. Само на простите и некадърните комунисти заплатите не се индексират.
35
16
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Аз пък си продадох апартамента и си купих къща в тракийски стил в село Неофит Рилски до Варна с термопомпа. Там има няколко биоферми и био супермаркет и ям всеки ден чиста храна, а такива домати последно съм ял петгодишен в селото на баба ми.. откакто съм там от 110 кг станах 82, а си ям същите количества храна! Освен това е пълно с млади хора и детето ходи на детска, а аз си работя хоум офис. Яздим редовно коне в конната база и стреляме с АК-47, лъкове на стрелбището, а лятото морето е на 15мин.
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана накрая?При Бойко било зле а сега още по-зле!
33
1
 
8
 
! Отговори
САМО питаме... преди 2 години
БАБА ТИ НА СЕЛО, НА ПАРНО ЛИ БЕШЕ У ТКЗС-то....??!
32
7
 
4
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 години
Аз пък си сложих фотоволтаици по еврофонд дават финансиране и ми дреме за цените хехе
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам ги младите хора - надяват се, ще гласуват, ще изберат правилния кандидат в който вярват и нещо ще се промени, досега живяли в мизерия, но има още годинки, ще се промени към добро ще поживеят и те. Ами не, няма да поживеете. 30 години демократична мизерия. Така отлита и човешкия живот и всичко ще свърши много бързо и много зле. Днес си на 30 години - утре си на 60, още 30 години прекарани в още по-голяма мизерия. Напразно изживян живот. Независомо кой ще си избирате. Но продължавайте да опитвате с избори - луд умора няма.
30
17
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Заплатите се индексират ежегодно при всеки нормален човек, работещ квалифициран труд. Айде по-спокойно.
29
2
 
33
 
! Отговори
чвор преди 2 години
Европа се опита да играе покер с Русия и очевадно загуби! Не може да блъфираш постоянно! А Щатите като един добър партньор отново си показаха лицето :)
28
4
 
5
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна предупреди още през април 2020, че ще има хиперинфлация!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърва за огрев бол,купувай народе грей се!Не ви трябват монополисти за отопление и топла вода.За вода сонда си бийте,а за ток слънчеви панели и сте независими!
26
11
 
19
 
! Отговори
Подаръци преди 2 години
Шоковото увеличение на ток и парно от Нова година ще е най-малкия подарък на преЦедента Фигурант за българина. Предстоят много по-големи подаръци , като ще завърши неговата "благотворителност" с национална катастрофа ! Да е честит акъла на суверена ! Каквото сам си направиш , друг не може !
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу предложил построить в Сибири три-пять городов-миллионников. И не просто город построить и столицу сюда перенести, а сделать их совершенно конкретно направленными на ту или иную сферу деятельности.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увеличаването на дела на енергията от зелените ВЕИ означава по-скъп ток, а и по-непостоянен. Това ще изкара от строя много местни производства, които са по-енергоемки и имат нужда от постоянно захранване. Структурата на местното производство е такава, че за да може да работи, то има нужда от голям дял базови мощности и твърде амбициозният преход в заложените кратки срокове ще принуди много предприятия просто да затворят.
23
6
 
32
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Стига сте ревали , бе...Нали искахте "ПРОМЯНА"---ЕТО ТЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ!!!РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ!!!!!
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на стоките и услугите в ЕС растат с гигантска скорост, като в същото време заплатите остават на същото ниво.
21
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря на Меглена Кунева, че ни затвори половината АЕЦ! Дано да й е топло... в ада.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувайте злато, мед, литий, уран и никел! Там е бъдещето!
19
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема няма да се реши,ако обществото не излезне на улицата .Защо ?Защото политиците ни вкараха в тези проблеми .Те затвориха всичко,разбиха веригите за доставки,приеха зелените сделки ,затвориха ТЕЦ-овете и всякакви алтернативни източници на енергия ,в комбина с банките които държат заради тях лихвите ниски ,ни докараха инфлация и сега всички те са учудени,ако хората излязат на улицата още сега ,наистина ще са изненадани ,иначе да си говорим лъжи и да мажем пред обществата е лесно.
18
2
 
8
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 2 години
Бла бла блааа. Грейте се на бла бла баааа и на зироу си оу ту емишънс, бла бла блааа, бла бла бааааа. ютюб: "Blah Blah Blah: Greta Thunberg Dismisses World Leaders Climate Rhetoric"
17
0
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Като се е вдигнал със 100% газа преди товада не са плащали със 50% по малко потребителите? Тия топлофикаций са пълен ле-ш. Сега по бедните потребители ще си ограничат ползването на парно с 30-40% ,но това не означава ,че топлофилация ще види че са се ограничавали и пак сметките на горе ще са.