Как ще се отразят на пенсионерите увеличените цени на парното и тока?

От СОС ще търсят помощ от държавата
1 окт 2021 23:00,
96

За една година цената на природния газ се е увеличила с 282%, а само за месец скокът е 36,22%.

Новите цени ще затруднят допълнително пенсионерите като Цветанка Михайлова. Информацията за повишението им я заварва на касата в „Топлофикация“.

"Бих искала да кажа на тези, които правят тези сметки, да помислят, защото колелото на историята се върти. В един момент парите са като вестници – сега ги има, утре ги няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

От Столичния общински съвет (СОС) ще търсят помощ от държавата.

"Искаме компенсации, защото няма поскъпването на природния газ да го плащат софиянци. Не е справедливо, не е честно", категоричен бе председателят на СОС Георги Георгиев.

От "Булгаргаз" успокояват, че цената на газа ще по-скъпа от преди, но по-евтина от тази в Европа.

Още по темата
"Българският потребител на природен газ ще заплаща значително по-евтино природния газ", увери председателят на "Булгаргаз" Николай Павлов.

Въпреки това експертите са категорични – очаква се домакинствата да плащат с 20% повече сметки за парно и ток.

"Най-вероятно от 1 януари ще имаме нови цени на топло- и електроенергията. Засега признаците са, че това увеличение няма да е никак малко", посочи Пламен Младеновски от КЕВР.

Оказва се, че е имало как цената на природния газ у нас сега да бъде по-ниска.

"Ако беше изграден интерконекторът, "Булгаргаз" щеше да получава пълните количества. Към настоящия момент вероятно щеше да бъде на по-ниска цена", обясни Николай Павлов.

Тенденциите в световен мащаб са цената на синьото гориво да продължава да се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
0
 
! Отговори
провинциалист преди 2 години
"Искаме компенсации, защото няма поскъпването на природния газ да го плащат софиянци. Не е справедливо, не е честно", категоричен бе председателят на СОС Георги Георгиев.Що за нагъл човек? Аз ли да плащам на софианци парното? Как въобще човек може да изрече подобна глупост?
70
2
 
8
 
! Отговори
пецата преди 2 години
бойко развали най важните проекти за страната ни с които сега щяхме да сме независими, АЕЦ Белене и Южен поток
69
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 2 години
Така е като няма управляващи мислещи за народа,кучето от америка макейн спря балкански път на газ през България но това американско псе умря а вие останахте с пръст у гъ...о стоите на студено и лижете страстно американки дирници белким се стоплите
68
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До до 58 - дразнещото е не че ги имат тези рени и пр., а пищенето, че са гладни!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Институциите трябва да започнат да работят, а не да се оправдават с Ковид19 и да бездействат с месеци, отлагайки нещата за неопределен период от време.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще се отразят на пенсионерите увеличените цени на парното и тока? - като блъснати на пешеходна пътека със съпровождащ ковид накратко смъртоносещо отразяване! Останалото племе в България все още не разбира, че политиците максимално се мъчат да разделят обществото, което беше до някъде единно на ваксинирани и неваксинирани, пенсионери и работещи, студенти и не студенти и.т.н. Полесно се управлява devide et impera (разделяй и владей) старо римско правило, валидно и днес! Поздрави от Швейцария!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че в пенсионерите децата и работещите виждат своето бъдеще и е много важно това бъдеще да не ги накара да избягат от България. В този смисъл доходите на пенсионерите са даже по-важни от доходите на останалите. Знае се, че в България родителите винаги помагат на децата си, така че по-високите доходи на пенсионерите ще повишат и доходите на децата им.
64
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как ще се отразят на работещите бедни, дето не им вдигнаха и с един лев мизерните заплати.Чорапа да не си мисли , че в тази държава има само пенсионери. Над милион са работещите бедни, които сега ще плащат с по 40% по скъпо парно, ток, вода
63
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До ПенсионераБраво,имаме нужда пенсионерите,но младите ,които не са сигурни утре ще бъдат ли на работа,как ще изплащат ипотека,деца да гледат,които имат много повече нужда от пари.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли колко мислят за вашето добруване? Камо ли пък да тръгнат да ви спасяват с ваксина пхах
61
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До този под мен Как ще се оправят... Живей ти в Люлин, в двустаен 64 квадрата панел, вземай чисто 900 лв. на месец, па да те видя как ще се оправиш. В нашия вход има сума ти хора без доходи, откакто е почнал Ковидът. И всички са изнервени, скандали лумват за най-дребни неща. Една на долния етаж направо мръдна, по цели нощи крещи. И не можем да я пратим в лудницата, трябвало съгласието на 2/3 от живеещите.
60
1
 
8
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Партиите гушнаха 3 милиона субсидии за последния парламент само и за ромската сватба, която сътвориха. Ти партиите не ги мисли.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички работещи от понеделник да си повишат цената на труда с 50 процента!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен74 Може да попиташ синдикатите как ще се справят работещите бедни.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За хората в неравностойно положение защо нищо не пишете? Спрени комисии, спряно всичко, не могат да се явят на преосвидетелстване или освидетелстване, нямат официален документ за положението си. И така ще са с месеци в неведение. Могат поне по служебен ред да ги преосвидетелстват и да им издадат документ, но не го правят. Няма към кого да се обърнат, нали не са гръмогласни като ресторантьорите и хотелиерите?!
56
1
 
14
 
! Отговори
Скъпо преди 2 години
Не знам как ще се отразят на пенсионерите, но по-важно е как ще се отразят на партиите. Все не могат да изберат правителство на страната. Не разбирам защо искат да гласуваме през 2 - 3 месеца. Ако е поради тяхната некадърност, нека да си го признаят. Неделите са дни за почивка. Ако не са го разбрали политолозите и социолозите, обикновите хора го разбират и просто не искат да гласуват за провалени партии и политически лидери.
55
1
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Епа познайте от три пъти...
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работещите бедни как ще се справят питам. Пенсионерите са ясни.
53
12
 
10
 
! Отговори
Пенсионера преди 2 години
Абе я напишете как ще се справят младите хора и семействата с деца!?!К*во сте ни задъвкали нас, пенсионерите? Както можем, така ще се справим, свикнали сме. Нашите крака не растат, та да си купуваме обувки през два месеца. Ние не растем, та да ни е нужна храна като за дете и млад човек. И на училище не ходим, та да имаме разходи и за това. За да дадат на мен, пенсионера, трябва да вземат от децата ми. Ами не, мерси!
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До единМи такова е масовото мислене - пари за черни дни :)) Майка ми почина преди години, обаче бащата трупа левче по вевче в "черната каса", да не би като умре, да немам нищо :)) Като се замисля сериозно, не го правят случайно това, какво ли не са видели през живота си :)))