Арестуваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян пред руското посолство

Двамата заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на посолството
Обновена: 8 апр 2022 15:46 | 8 апр 2022 15:38, Йоана Цонева
551

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха арестувани от органите на реда след протест пред Посолството на Русия в България.

След руската атака над цивилни на железопътната гара в Краматорск, в която загинаха десетки цивилни украинци, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Хаго Бабикян заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на руското посолство, което определиха като спонтанен протест. Акцията им е протест срещу войната на Русия срещу суверенна Украйна.

Повече от част тримата бяха обградени от около 15 жандармеристи. От видео, публикувано от адв. Хаджигенов, става ясно, че той и Арман Бабикян са били задържани.

Във видеото виждаме кратко пътуване на адвоката в полицейски автомобил и отвеждането му в ареста. В сградата вече е Арман Бабикян, който е окован с белезници на ръцете.

Сред коментирати под видеото откриваме мнения, че "полицията пази, но не тези, които ѝ плащат заплатите, а рашистите" и "Задържан!?!? Това е гавра с човешките права!"

За момента не е ясно в кое РПУ са отведени и не е обяснено на какво законово основание двамата са арестувани, съобщава bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на героите ! И от мен едно голямо ДА !!!
328
6
 
13
 
! Отговори
92-ра преди 2 години
Като не искате война с Русия защо гласувате за про американски партии, защо гласовете за луна бяха повече от тези на Малинов, толкова сте невежи заслужават си тези сега са ви определят политиката докато не се научите да мислите и усещате кое е добро и кое не, не първосигнално и докато се усетите за вярното решение момента да е минал, нулев тайминг, и самоинициативност като нация
327
21
 
4
 
! Отговори
Алоооу, Хаджигенов . преди 2 години
Митрофанова каза пред журналисти , че ще ви зачете протеста с боята , ако можете да я опънете заедно с Бабикян ....ИНАЧЕ НЕМА ДОЛАРЕС....
326
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По българската национална телевизия направиха съобщение, че НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ РУСИЯ И ПУТИН !!! ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА!!!
325
4
 
23
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Егати циркажиите!
324
20
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Нападението на Русия върху Украйна донесе много страдание, убийства, зверства в една суверенна държава. С какво право Русия ще се разпорежда суверенните държави къде ще членуват. Българите сме гневни , тъжни и отвратени от Москва.
323
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези явно много им липсва парламента и медиите, та се чудят как да обърнат фокуса върху себе си. Жслка работа.
322
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога вандализма е форма на протест
321
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази игра с отпращане на дипломати става глупава. Необходимо е всички да късат дипломатически отношения с Русия веднъж и завинаги !
320
7
 
26
 
! Отговори
Росица преди 2 години
Пак ли тези двамата с техните простотии? Хора без работа.
319
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, бой по рашистите
318
6
 
26
 
! Отговори
Пуснах пост... преди 2 години
...че тия са за жълти книжки и репликите на х.г. към полицая го потвърждава. Проявата им показва безсилие и ако подкрепят каузата на Украйна, има други начини да го покажат, напр. в милицията на Зеленски търсят доброволци, кеф ти с калашник, кеф ти на ракетна установка. Така не става и затуй са пак улични клоуни.
317
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След това което днес направи зеленски, вече нищо не може да го спаси.
316
5
 
6
 
! Отговори
varg преди 2 години
До анонимен келешМоже и за Георги Димитров.Комунизмът е бъдещето на света.
315
13
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
До varg Кво Белене бе руский тролчик:):):)Още малко за Тодор Живков и Сталин ще заплачеш:):):)
314
6
 
25
 
! Отговори
varg преди 2 години
Директно в Белене ги карайте
313
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли не хвърляха по време на протестите,не ги арестуваха.Сега заради руското консулство веднага.И какво е това консулство,цял малък град! Колко хора живеят там? В случая ги подкрепям!
312
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА ДА СИ СПОМНЯТ КАКВИ ВЪРШЕХА ПРИ БОЙКО !КОВЧЕЗИ!РИБА !ЯЙЦА ПО СГРАДИТЕ НА ВЛАСТТА!ПАЛЕНЕ НА ПОЛИЦАЙ!НАСЪСКВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ВНУЧЕТА СТУДЕНТИ-АКТИВНИ БОРЦИ СРЕЩУ ББ!КОВЧЕЗИ ПРЕД КЪЩАТА НА ББ И ЦЯЛО ЛЯТО НАПРАВИХА ХОРАТА НА МАЙМУНИ ДА СТОЯТ ПО КРЪСТОВИЩЕТО НА ОРЛОВ МОСТ! СЕГА ЕДНА БОЯ И ЩРАКНЕТЕ БЕЛЕЗНИЦИ МИЛИ ПОЛИЦАЙ ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ДОБРИЯ РАШКОВ!
311
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След руската атака над цивилни на железопътната гара в Краматорск***********************************************************Пишете глупости ... Има кадри на ракетата ударила гарата - точка У... на въоражение в Украйна... Ей стига с тия лъжи... на края ще ви потърсят сметка... А двамата юнаци са сгрешили посолството вместо Руското е трябвало да протестират пред Украинското...
310
4
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Хаджигенчо и Бабикяна и те срааха върху Българосъветската дружба:):):)