Арестуваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян пред руското посолство

Двамата заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на посолството
Обновена: 8 апр 2022 15:46 | 8 апр 2022 15:38, Йоана Цонева
551

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха арестувани от органите на реда след протест пред Посолството на Русия в България.

След руската атака над цивилни на железопътната гара в Краматорск, в която загинаха десетки цивилни украинци, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Хаго Бабикян заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на руското посолство, което определиха като спонтанен протест. Акцията им е протест срещу войната на Русия срещу суверенна Украйна.

Повече от част тримата бяха обградени от около 15 жандармеристи. От видео, публикувано от адв. Хаджигенов, става ясно, че той и Арман Бабикян са били задържани.

Във видеото виждаме кратко пътуване на адвоката в полицейски автомобил и отвеждането му в ареста. В сградата вече е Арман Бабикян, който е окован с белезници на ръцете.

Сред коментирати под видеото откриваме мнения, че "полицията пази, но не тези, които ѝ плащат заплатите, а рашистите" и "Задържан!?!? Това е гавра с човешките права!"

За момента не е ясно в кое РПУ са отведени и не е обяснено на какво законово основание двамата са арестувани, съобщава bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия използват случая да влезнат в новините. Защото народът ги отсвири. Как пък са сигурни какво точно е станало в Краматорск. Сигурни са западните им *** спонсори.
348
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Сега в ареста да им пуснат няколко надарени бичмета, че да ги обидят по-няколко пъти да не могат да седнат на задниците си.
347
2
 
21
 
! Отговори
гАРО преди 2 години
КОИ? бяха тези господа ? и как обърнаха лопатата? само лек въпрос?
346
3
 
20
 
! Отговори
селски бекове преди 2 години
Тези "ербап герои" защо не отидат да се изакат на Червения площад в Москва като знак на протест, ами са тръгнали да плескат с боя фасади и указателни табели ? Голям подвиг !!!
345
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано и по една *** да им са ударили в управлението на тези нахални гамени и нечистоплътни прошляци.
344
2
 
23
 
! Отговори
ктп преди 2 години
Кой казва, че русофобията не се продава??? Продава се и още как! А, в комбинация с п.остотията се "кешира" и във валута! Забелязохте ли как нашите медии набързо "загърбиха" и потулиха случая в Крематорск??? Проблема на про-бандеровските ни медии е, че голяма част от българското население владее руски език!!!!! Тоест, ние имаме възможност пряко да гледаме, слушаме и да четем, и руското становище, и гледна точка, да анализираме и сами да стигнем до извода "кой, кого се опитва да излъже"
343
1
 
25
 
! Отговори
Баш БГ герои !!! преди 2 години
Тия хвърляха всяка вечер яйца по герба на България , та една табела на посолство ли ще им се опре ? Народът го е казал...Пази Боже от про`ст и инициативен !
342
2
 
29
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Да хвърлим черна боя по американското посилство,все пак Обама им беше най фешън президент и да засечем след колко време ще бъдем с пранги и дали 72 часа ще бъдат малко за запрените
341
2
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Щом полицейската кола е завила зад ъгъла,са ги пуснали. Ако някой обикновен човечец наплиска с боя турското посолство (примерно) дали ще го пуснат преди да го осъдят? И ракетата убила десетки днес на гарата в Краматорск е украинска,с надпис " за детей " , но нашите медии побързаха да обвинят руската армия,сега говорят неопределено,след като западните медии разкриха истината. И не поддържам руската агресия,напротив, но просто съм обективен.
340
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата плашипуттарници пак започнаха да се правят на интересни. Ноооо.... веднъж заедно с мьекоговорящата лелка и русата празнословка излъгахте народа да гласува за вас, няма да се повтори вече, бой глад и еване за вас в ареста, хулигани !!!!
339
37
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво на тези хора. Това заслужават руските убийци.
338
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви каза на вас , журналистите, че руски войски са убили хората? Вие проверихте ли си информацията? Кога ще има затвор за разпространение на лъжи?
337
5
 
28
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Вандали!
336
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е България да се отърве от тия двамата и още 200-300 дето мътят водата из медиите!
335
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не ги и пускайте...
334
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строг затвор за тия двамцата ,платени пудели без един ден трудов стаж !
333
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяха, че парламент повече никога няма да помиришат... Със сигурност знаят какви е наказанието за подобни дейности.
332
5
 
17
 
! Отговори
до 374 преди 2 години
Кое е героичното ,,умнико''?Май сме още в каменната ера.Глупаво и срамно.Простият *** пак се прояви.
331
3
 
10
 
! Отговори
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА..!! преди 2 години
ЖИВОТ ПО ЗАКОНИТЕ НА МУТРИТЕ ОТ ДС/ БКП....... ВЕЧЕ 1 ГОДИНА..
330
6
 
26
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Мириз'ливци. Като си спомня, как човек не можеше да отиде нормално на работа по-миналото лято. Как си седяха по столове на Орлов мост, а пияниците, наркоманите и клошарите бяха опикали пространството, та сега да се учудя на изцепките им. Като излезнат истините, какви са ги вършили украинските наци'та, да видя кое посолство ще заливат тогава. Нещастници.