Отново напрежение край Паметника на Съветската армия

Полицията бързо овладя ситуацията
Обновена: 5 май 2022 18:41 | 5 май 2022 18:35, Красимир Ангелов
175
Отново напрежение край Паметника на Съветската армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Отново се стигна до напрежение край Паметника на Съветската армия в столицата, съобщава БГНЕС.

В тях се включиха две групи. Първата иска да опакова паметника с украински и български знамена, протестирайки по този начин срещу войната на Путин срещу Украйна.

Втората група представлява хора, които се обявяват за привърженици на неутралитета на България.

Днес симпатизанти на партия МИР направиха жива верига пред паметника, за да го пазят от опаковане.

Хората, които искат да опаковат монумента, казват, че имат разрешение от общината.

Полицията бързо овладя ситуацията и раздели двете групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
1
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 2 години
Защо този хyй_на_съвеЦката_аpмия не е премахнат още? Издървен да напомня на българите под чие управление са. Всички бивши съвeЦки колонии премахнаха тези циpеи. Украйна беше последна. Само българия остана. Казах ви - през нощта да го боядисат. От едната страна синьо-жълто, от другата бяло-синьо-бяло, а по средата - _хyй_зa_nутин_. По случай 9 май за радост на мутрафонова и копейкин и останалите путинистки проксита. Смъpт на путинизма!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 9 май вкл всяка вечер от 18 ч ще се опитват предателите да опаковат паметника . Софиянци всяка вечер там ПРЕДАТЕЛИ КИРЯКСТЕФЧОВЦИ Махайте се като петата колона в Русия гейове и пиещи кока кола се изнесоха , В Русия за предателите не страдат и тук петата колана са тези 10 процента платени майцепредатели ВЪН
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите пренесоха тук проблеми, претвенции, наглост, побоища. Храним ги, настаниха ги в хотели 4/5 звезди по морето, за благодарност - това. Наглеци!
78
8
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
До Анонимен Американските пилоти са бомбардирали България, след като България обявява на Америка. През Втората световна война Съветските пилоти също са бомбардирали България (Варна, Балчик, Стара Загора) при това без СССР да е обявила война на България! Чети истинска история, не онази история, написана от комунистическите историци!
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гepманистaн Убepалec..........Шайссе, пише си Юбер Аллес! България се пише с ГЛАВНА БУКВА! Паметникът в Трептов, Берлин е охраняван от немските власти и никога не е бел поругаван! Паметникът във Виена също е в отлична форма! А тук основните смутители са "украинските герои"! Защо не отидат да се бият за Юкрейн, а избягаха? И нашите фашизоиди много се разскачаха! Не е на добро! Ще има счупени глави, чини ми се!
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българопродавци, нима вашите родители, баби и дядовци не са живяли по това време? Тях ще изтриете ли от болните си мозъци? Не си ли давате сметка, че пътищата по които се движите, парковете в които почивате и домовете в които живеете са изградени точно по това време, което отричате? Никой не иска да обичате този или онзи, но поне имайте съвестта да уважавате предците си и техния труд. Ако ли не изхвърлете си българските документи и марш от кораба. Идете в САЩ.
75
4
 
1
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
А тези целувки знаеш ли колко пари са донесли на държавата?Или само знаеш да се подиграваш.------------------ Ходете тогав да се целувате с Путин!:(((
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък историята под съветска окупация е една Гордост....ти да видиш!!
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България паметниците ще седят, защото това е историята ни,в чуждите държави могат да си ги премахват и да си веят каквито знамена искат.Явно българите прогресивно намаляват като гледам надолу коментарите.Който не желае да го дразнят и да ги гледа да ходи в САЩ или ЕС,или пък в Украйна,тука сме България,не го забравяйте.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм се чудил, как е възможно да се закриват психиатрични болници? Сега разбрах!Тези объркани хорица, живеещи извън всякаква реалност, ще послужат, на поредните безумия....
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ще се взривява исторически паметник,вие съвсем откачихте,до по-долния коментар - ти българин ли си въобще? Това е история,даже и да го махнете този паметник тя няма да се промени.И историята си ли ще затриете вече заради чуждите войни? Кога станахте такива,там участват и български войници, НАШИТЕ предшественици,осъзнайте се! Не съм нито за едните,нито за другите,но някой по-умен от мен е казал,че народ без история не е народ.Не пипайте паметниците,те са виновни за омразата ви!
70
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой няма ли да го взриви накрая този кич.съветската армия за нас е окупатор а не освободител.колко години трябва да минат за да започнат да преподават историята такава каквато е.това е в основата на привързаността на българският народ към своят голам враг.
69
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои хора не осъзнават, че времето на настойчивите крясъци и инатливо прокарване на какви ли не безумия отмина. Бившото мълчаливо мнозинство спира да търпи и започва да реагира. Ако НПО хрантутниците не го разберат бързо, последиците ще бъдат изцяло за тях.
68
6
 
23
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Ако ида и залея фасада на общественна сграда да кажем народният театър - ще имам ли разрешение от общинатаЗащото не харесвам тяхна постановка например
67
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това място, защо толкова силно и натрапчиво cмъpди на мo4...?
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде на откриването на Готардския тунел при вашия бог
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесва ли ви да воювсте с отдавна умрели хора,
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много истерии в тая европа сичко им е наред пък, главите не са
63
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде българомразцииии! Отивайте към паметника и се самоунищожавайте за чуждата кауза! Извикайте и предателя Инджев да ви поведе и побийте знамето на Украйна и САЩ на паметника да се знае, че БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕДАЛИ БЪЛГАРИЯ!!! Изби.йте се в името на един доказано фашистки режим. Сменете името не на улиците, а на държавата. Да живее Ердоган!!!
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези целувки знаеш ли колко пари са донесли на държавата?Или само знаеш да се подиграваш..Его на, още един БКП !