Жълти цветя в центъра на София - съпричастност към украинците

Столична община отбелязва 100 дни от началото на войната
Обновена: 3 юни 2022 10:38 | 3 юни 2022 10:20, Петя Славова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди 100 дни започна войната в Украйна. В памет на жертвите Столична община постави специална инсталация - синьо платно в центъра на София, върху което всеки, който има желание, може да остави жълто цвете, символ на съпричастността към украинските граждани.

Първите жълти цветя вече са там.

Също така от общината през целия площад "Славейков" са разположили 100-метрово синьо платно.

 "С това събитие София дава ясен знак за подкрепа на украинския народ, платното ще бъде поставено през целия ден", каза пред БНТ Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
33
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 1 година
Да предположим, че Украйна нищо не е направила за България, а Тиквата като направи подарък от 3 млрд. на Русия за един газопровод от който ползи има само ш'ибаната Русия, защо ни спря Путин газа бе умник, че и куче му подари ? Какво направила била Украйна за нас, пита този червен тал'асъм ?
67
17
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Като слагате минуси, ще измените ли действителността на София бе, ще изчезнат ли каруците с каруцари капуцини, ще се превърнете ли от гл*упаци в умници, с минуси ли от ко'м'ундури, ще станете демократи, и да зоопарк "САФАРИ" в Мадрид е и по територия долу-горе колкото конската поляна София, как с минуси ще смените действителността, това само в пр*оста кратуна може да съществува !
66
1
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 1 година
Всички до един в СОС са наркомани а тоя Борш ли е там какъв е ....най много!
65
5
 
35
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Общината и общинарите вече прекаляват. Решиха ли проблема с бездомните кучета?Решиха ли проблема с таксуването или по-точно не таксуването в градският транспорт от който имат толкова много загуби?Решиха ли проблема с дупките в кварталните улици и обраслите в трева тротоари?Всичко Мара втасала, та само тази простотия и липсва.
64
5
 
33
 
! Отговори
. преди 1 година
Абе вие *** българи престанете да ги подкрепяте тия *** те само недоволстват и ни разиграват запитайте се а те какво направиха за нас???
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква връзка има това паметно събитие със Столична община, освен че седалището й е поместено на Масковска 5?
62
5
 
32
 
! Отговори
Айде, преди 1 година
Знамето, китките, изрисуваните тунинговани укри и марш в Окраината. Писнахте ни, нав. леци!
61
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да слагат по две рози два карамфила нечетно число като за умряло или помен. Защото догодина Украйна ще съществува само под едно име - Украинска федеративна област в състава на РФ хахаххаааааааааааааааххааааааааааааааааааааааааа
60
33
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Ха ха ха София освен, че е каруцарска , била и русофилска ? Е няма как да се интегрира това население в ЕС, русофили, тъ*паци, п*ростаци, капуцини и макаци могат само да се 7нтегрират в зоологически градини, значи София е подобие на мадридският зоопарк "САФАРИ" !?
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка светлинка в тунела, но все пак, тук в Днес.бг прочетох за Наталия Еллис: Как белодробна болница в Пловдив се превърна в убежище за украински бежанци. За пръв път срещам името, на пловдивчани може и да е известна. Такива са бежанците, това е подходът към тях, другото зависи от бежанците, както любезно казваме - ако щЪт. Като не им харесва, чемодан, вокзал....Никакви първокласни хотели по морето и капризи искам/не искам.
58
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен тази инициатива ми навява асоцииации с нещо погребално..
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепете местните цветари! Добър бизнес, пореден бизнес - няма празно. И да - цинично е!
56
1
 
6
 
! Отговори
67-ми стана преди 1 година
66-ти, триенето е подходящо само за необразованите г-да *** от Днес.бг., нали разбирате какво искам да ви кажа слугинчета на Боко ?
55
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В Украйна повечето са рускоговорящи, те също гинат от украински ракети" - Рускоговорящите в Украйна също са укринци и те избягаха отдавна от Донбас. Останаха само рашисти с украински паспорти да се бият против собствените си сънародници.
54
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
"Всъщност българските поверия казват, че жълтото цвете се дава на някого, когото мразиш." - Е** съм ти и поверията. Аз на моята жена и купих букет жълти рози и малко след това се съгласи да се оженим.
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всички живеещи в столицата, (с изключение на лицемерите и джендърите) довечера да се заемат с отстраняването
52
1
 
32
 
! Отговори
джо преди 1 година
С тези пиар акции няма да се стоплим зимата, Та, столичната община е фалирала ,но да се изпъчи пред медиите. Иначе войната си върви , а укрите си ядат пердаха нормално.
51
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо самото за украинците цвет? В Украйна повечето са рускоговорящи, те също гинат от украински ракети... пардон, от натовски.
50
2
 
14
 
! Отговори
да изгоним преди 1 година
израелския и американския посланик от България хващайте сопите и айдеее бой да ги е5а в мръс ните бок луци Да умират тия ска па няци Живея за да ги унищожа Искам ги мъртви тия мръсни държави и ши а на та им демокрация пед алски не нор мал ници Дори терористите не ги мразят колкото мен
49
4
 
33
 
! Отговори
тя преди 1 година
Не съм мразила украинците , но от както ни станаха "бежанци" ,друго е мнението ми за тях !