Важно решение за София

Започва изграждането на трети градски ринг
24 авг 2022 17:22, Росен Стойчев
12
Важно решение за София
Снимка: БГНЕС

"Изграждането на Трети градски ринг е важно за софиянци, с възможност за придвижване от бул. "България" до бул. "Цариградско шосе", с велоалеи, трамвайно трасе, пешеходни тротоари по 5 метра с богато озеленяване.

Още по темата
Това ще стартира като работни дейности догодина, имотите се отчуждени, трафикът ще се облекчи", заяви в БНТ главният архитект на София Здравко Здравков.

По думите му вторият мост на влюбените, който трябва да стигне до Южния парк, е страхотна идея, предмет на международен конкурс.

"Това ще бъде уникално пешеходно съоръжение за София, ще даде възможност на хората в неравностойно положение да преминават от двата края на парка и да не чакат на светофари", допълни арх. Здравко Здравков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже тоя *** няма да спре да руши София.такава мизерия ,мърсотия и архитектурен безпорядък няма в света.няма и кой да го спре на цялата свинщина бълнува мостове,тоя изветрели слутняк.бълнува влюбени .ей *** спри се.
8
2
 
13
 
! Отговори
166 преди 1 година
Какъв мост какви милиони ! Направете северната дъга на околовръстното с 6 платна! Свържете Насър с Тодор Каблешков за да облекчите трафика по канала!
7
3
 
11
 
! Отговори
2LOOP преди 1 година
Здравков, оставка!Вън от общината!Ти си позор- кажи, какво става с дупката на бул. 8- ми декември, дето щаха да строят 33 етажен блок, и 2-ра година движението е натикано в едно платно, за да не се сурнат колите в трапа.Корумпе...
6
0
 
11
 
! Отговори
коментатор преди 1 година
Моля журналистите да дават смислена информация, да не спестяват фактите и да са по-обстоятелствени. Това писание не казва нищо.
5
3
 
5
 
! Отговори
За Фандъка преди 1 година
колко милиончета комисионна ще има?!??!?
4
2
 
10
 
! Отговори
Да вади касичката преди 1 година
Софиянци да пълним касичката , за да може да се придвижваме след 10 години от Константинополското шосе до южния парк със завойчета през булевард България.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще "усвоят" едни пари и нищо няма да направят.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога са следващите избори за кмет на Сф?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е темата на тази статия? Все едно съседа ме е хванал да ми обяснява някакви неща, които само той си ги мисли.