За 4 денонощия: Над 4 000 коли с превишена скорост по “Черни връх“

"Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ
11 сеп 2022 16:48, Красимир Ангелов
60
За 4 денонощия: Над 4 000 коли с превишена скорост по “Черни връх“
Снимка: БГНЕС

Само за четири денонощия по столичния бул. "Черни връх", в посоката на движение към бул. “Джеймс Баучер“, при ограничение 50 км/ч са засечени над четири хиляди автомобила, движещи със скорост между 50 - 60 км/ч., но сериозният проблем е, че наред с тях още около две хиляди са нарушителите със скорост над 60 км/ч. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Facebook.

"Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ. Има отчетени 73 нарушители, движещи се с над 90 км/ч. на този участък.

В посока към бул. “Арсеналски“, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч. Това се случва от 1-ви до 4 септември - в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция, посочва Георгиев.

Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”, които показват веднага скоростта на автомобила, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-много нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, за да организират по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София, информира председателят на СОС.

Той изразява съжаление, че към момента, съгласно действащата нормативна уредба, Столичната община не може да налага санкции на нарушителите, движещи се с превишена скорост.

"Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали", отбелязва Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво говориме - пълна липса на отговорност в цялото общество. Безпардонност към всичко в държавата. Това е масова деградация.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво от това? Тези, които карат без книжка, пияни и дрогирани ще продължат.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, с докато беше Тиквата 12 години всички караха с 30 км/час ...
8
5
 
4
 
! Отговори
Семерджиев преди 1 година
Скъпичко ли ви е бързото каране скъсани джобчета? Тогава карайте като олюви или си хранете три взвода рушветчии и само газ, ухилен до уши, на търмък и със синя лампа.
7
6
 
7
 
! Отговори
Неук преди 1 година
Уредът АРХ С1 - по-известен като лазерна тринннога не бива да бъде допускан за употреба повече. Съществува сериозен проблем с него, а именно най-новите коли имат вграден фабричен лидар ( като екстра и не за заглушаване, а като част от автономността за движение ), но той бъгва лазерното измерване, защото работи на 904 нм. А каква изненада, че и триногата работи на същата дължина на вълната и лазерните заглушители на kийо, алп, стингер, tpx, tmg, escort и т.н. Ся ко прайм?
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признавам си, когато карам на фарове през деня, което е задължително, не се вижда индикацията за скорост на таблото на колата и гледам да съм със скоростта на колоната.Може и да превишавам понякога. Просто не знам.
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи това ограничение е неадекватно и позволената скорост трябва да е по-висока. Маркировката и знаците са за да са полезни на участниците в движението, а не да генерират корупция и да създават напрежение.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми, работата е ясна, махайте ги тия камери, за нищо не стават
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо глобите и камерите ама да ми слагат ограничения 30км/ч на главни пътища, при положение че на съвременните коли километража започва от 20, и след табелката 30 да ми се залагат в храстите като мишоци и накрая ние хванахме ,,нарушители,,!!! Уаууу, само ушев мисли че върши добра работа!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и колко от тях няма да правят пак така след като си платят глобата (или не)? какво постигнахте?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушителите са едни и същи минали са по десетина пъти и ето ти 4000 нарушители