Премахнаха 43 стари и опасни табели в София

От началото на 2022 г. са премахнати над 300 опасни табели
Обновена: 21 дек 2022 14:48 | 21 дек 2022 14:47, Красимир Ангелов
7
Премахнаха 43 стари и опасни табели в София
Снимка: Столичен инспекторат

Столичният инспекторат организира премахването на констатирани стари, неизползваеми и опасни фирмено информационно-указателни табели, съобщиха от инспектората.

Тези неподдържани елементи представляват потенциална опасност за преминаващи пешеходци и автомобилисти. С помощта на доброволческа техника, бяха премахнати 43 съоръжения от стълбове на уличното осветление, на контактната и електропреносна мрежа на градския транспорт и от пътни знаци. Инициативата обхвана булевардите "Цариградско шосе", "Владимир Вазов", улиците "Тодорини Кукли", "Резбарска", "Витиня", "Макгахан" и други.

Екип на инспектората реагира и на сигнал за опасно надвиснала информационна табела на бул. "Тодор Александров", в близост до метростанция "Сердика", която бе свалена с помощта на подемна техника.

От началото на 2022 г. в столицата се премахнати над 300 стари и неизползваеми, опасни улични табели.

От Столичния инспекторат съобщават още на сайта си, че е установено горене на отпадъци в частни имоти в районите "Сердика", "Възраждане" и "Триадица". На нарушителите са съставени актове и са издадени предписания с постоянен срок на изпълнение да не изгарят отпадъци. Още два акта са съставени за изхвърляне на голямо количество кашони и замърсяване с отпадъци от опаковки в районите "Изгрев" и "Сердика".

Столичният инспекторат напомня на гражданите да привеждат в най-малък обем опаковките и да ги изхвърлят в контейнерите за разделно събиране на отпадъци.

Търговските обекти, които генерират отпадъци от опаковки, са длъжни да ги предават на фирми по договор или на организации по оползотворяване, а не да затрупват контейнерите за отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
До Анонимен Като се махнат Московска, Дондуков, Цар Освободител и всички паметници на червената армия в България
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, то няма една осова линия по пътищата в село София, те за табелите се загрижили. Абе намажете ги тия осови бе, боя ли пестите????? като е тъмно не знаеш къде караш.....като филм на ужасите е в града. А за въздуха? Той е по-малко опасен от табелките сигурно?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А табелата в София "Героите на Украйна" кога, продажници такива?
2
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Заедно с табелите махнете и 240-та,
1
1
 
0
 
! Отговори
Е така преди 1 година
Се работи на височина